" />
0 Shares 1584 Views

SASE mituri uimitoare despre persoanele care au un suflet batran

Emanoil Hociota Iun 13, 2014
0 1585

Iubitori ai singuratatii, filosofici si intelepti dincolo de varsta pe care o au, sufletele batrane, au tendinta ca uneori sa fie etichetati si gresit intelesi de catre o societate care nu reuseste sa priveasca dincolo de aspectele superficiale ale vietii. Intr-un articol anterior, v-am prezentat care sunt caracteristicile definitorii ale acestei categorii speciale de oameni, iar acum vom explora impreuna cele mai intalnite mituri asociate cu temperamentul acestor suflete batrane.

1. Mitul #1:

Oamenii care au un suflet batran nu sunt productivi, ci din contra, sunt lenesi.

Adevarul: Tanjim dupa o viata simpla si cat mai necomplicata.

Foarte multe suflete batrane prefera sa evite contactul viziual cu societatea pentru ca, in acest caz, aceasta ar fi necesar ca aceasta sa lase privirea in jos. Avere, bunuri materiale sau statuturi sociale nu au nici macar o importanta in ochii acestor persoane, deoarece acestia le privesc pe acestea ca fiind tranzitorii si satisfatoare doar pentru moment.

De ce si-ar complica viata cu acumularea unor titluri academice, cu datoria continua sau cu concurenta de la locul de munca, atunci cand viata poate fi traita simplu si calm? Acesta este motivul pentru care multe suflete vechi opteaza pentru locuri de munca lipsite de importanta, dar nu neaparat.

In cazul in care banii sunt radacina tutror relelor de pe lumea aceasta, de ce crezi ca si-ar lasa viata sa guverneze in jurul acestor valori? In aceasta situatie, acesti oameni deosebiti prefera sa stea pe spate, sa se relaxeze si sa simta mirosul trandafirilor.

  Iata ce varsta are sufletul tau: 16 caracteristici ale persoanelor care au un suflet batran

2. Mitul #2:

Acestia sunt mizantropi.

Adevarul: Avem tendinta de a fi linistiti si solitari

Asa cum am aratat si in articolul trecut, unele dintre aceste persoane au tendinta de a fi solitare sau sa aiba o natura singuratica. Este de inteles ca aceast capriciu personal poate sa fie perceput foarte negativ de catre o societate in care valorile principale sunt stimularea sociala si in care domina extrovertitii.

Sufletele batrane au tendinta de a prefera compania proprie pentru ca doar in propria lor singuratate pot sa se gandeasca mai bine la propriile lor ganduri profunde, sa alcatuiasca mai bine lucrarile lor si sa creeze cu adevarat. Setea profunta a acestor persoane de auto-cunoastere cere un combustibil in plus, singuratatea.

3. Mitul #3:

Sufletele batrane sunt oameni pretentiosi si care au impresia ca le stiu pe toate.

Adevarul: Ne-am nascut cu o perspectiva mai matura asupra vietii.

Tinerii care au suflete batrane, in special, intalnesc foarte multa judecata atunci cand isi pastreaza auteticitatea si cand sunt sinceri fata de ei insisi in primul rand.

  Cele mai importante ZECE modalitati prin care iti poti dezvolta constiinta

Ce persoana, mai ales atunci cand atingi varsta maturitatii sau pe cea a batranetii,  vrea sa asculte un tinerel cum ii vorbeste despre sensul vietii.

Cu toate acestea, este de inteles. Multe suflete batrane sunt masurate impotriva a ceea ce este “normal” pentru varsta lor si sfarsesc prin a nu se incadra in tiparele societatii. Astfel, apar etichetele negative.

4. Mitul #4:

Oamenii care au un suflet batran sunt foarte lenti.

Adevarul: Ne place sa face lucrurile in felul nostru.

Persoanele acestea au tendinta de a fi persoane foarte meticuloase. Sensibilitatea si grija lor pentru lumea aceasta tinde sa le ingreuneze sarcinile in multe aspecte ale vietii lor.

Aceste persoane isi arata grija si angajamentul prin cantitatea de timp pe care aleg sa o investeasca in persoanele din jurul lor si in proiectele pe care le desfasoara. Din pacate, acest lucru poate fi privit ca “lent”, in special la locul de munca, acolo unde colegii lor se misca intr-un ritm mai rapid.

Mitul #5

“Suflet batran” este un cuvant inventat de oamenii nesiguri sau aroganti care incearca sa fie unici.

Adevarul: “Suflet batran” este un cuvant folosit pentru a descrie maturitatea unei minti si a unei inimi intelepte.

Este de inteles ca exista sceptici care incearca sa rationalizeze “Cum poti masura varsta unui suflet? Chestia asta este mumbo-jumbo.”

  Cele OPT simptome ale unei boli periculoase - Atotcunoasterea

Un suflet batran va avea un sentiment care nu va putea fi analizat rational de catre mintea constienta. Aceasta sentiment care-i urmareste este o senzatie de a cunoaste lucrurile mai in profunzime, dincolo de aspectul rational. Cu toate acestea, sufletele batrane nu se vad ca fiind superioare celorlalti si nici nu sunt nesiguri. Acest termen are ca scop descrierea sentimentului din interiorul lor.

Mitul #6

Oamenii care au un suflet batran sunt distanti si reci.

Adevarul: Avem tendinta de a avea o perspectiva detasata, dar in acelasi timp sensibila asupra vietii.

In cazul in care toate lucrurile sunt tranzitorii – bune, rele, oameni, posesiuni – care este scopul de a deveni mult prea atasati de acestea?

Sufletul batran, observatorul perpetuu al vietii, are tendinta de a trece prin viata cu o atitudine de genul “le-am facut pe toate”, mentalitate pe care chiar si ei insisi o gasesc dificil de explicat.  In timp ce existenta fizica incepe sa-si piarta farmecul sau, sufletele batrane incep sa se confrunte cu probleme existentiale mult mai profunde. Acesta este motivul pentru care aceste persoane au tendinta uneori de a fi precaute fata de cei din jurul lor.

 

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares123 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category