0 Shares 1275 Views

Scapa de durerea de cap intr-un minut apasand aceste puncte de presopunctura!

Emanoil Hociota Aug 03, 2015
0 1276

Medicina orientala traditionala este de parere ca boala si durerea isi fac aparitia din cauza slabei circulatii a energiei de-a lungul corpului. Terapia prin presopunctura are sarcina de a restabili echilibrul normal si imbunatatirea fluxului energetic. Prin stimularea punctelor de presopunctura, se echilibreaza energia si se amelioreaza durerea.

Durerile de cap sunt clasificate in diferite categorii, in functie de cauza care produce aparitia acestora. Cefaleea este cauzata de rigida contractie musculara a scalpului. Migrena este cauzata de sinuzita datorita pasajelor nazale infundate. Indiferent de tipul durerii de cap, presopunctura este considerata o metoda extrem de eficace in tratarea acestor probleme de sanatate.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cele mai importante puncte de presopunctura, care au un efect benefic in tratamentul durerilor de cap:

#1. Punctul Hoku

Punctul Hoku este situat la nivelul palmei, chiar intre oasele degetului mare si aratator. Acesta este punctul de presopuctura legat de relaxarea corpului superior. Prin apasarea acestui punct sunt stimulate terminatiile nervoase cre te pot scapa de enervantele dureri de cap. Mentine presiunea asupra acestui punct timp de o jumatate de minut sau pana cand simti un anumit nivel de relaxare. Se recomanda ca aceasta procedura sa fie repetata la ambele maini.

  Dincolo de trauma! Cum ne pot afecta ranile din trecut si cum le putem vindeca?

Acest punct este cel mai eficient in tratarea durerilor de cap, dar exista si alte puncte de presopunctura care au un efect similar.

#2. Punctul Yintang

In acest caz este vorba de punctul Yintang. Acest punct este situat la jumatatea drumului dintre cele doua sprancene. Apasa acest punct cu degetul mare sau cu degetul aratator. Repeta procesul timp de un minut si respira profund in tot acest timp.

Cea mai comuna utilizare a punctului Yintang in clinicile moderne de acupunctura este aceea de a calma mintea. Acupuncturistii aleg acest punct in cazul persoanelor care sufera de anxietate si de simptome conexe, cum ar fi insomniile sau gandirea excesiva.

Beneficiile acestui punct nu se limiteaza doar la ceea ce se intampla in interiorul capului tau. Acest punct este folosit in orice afectiuni legate de cap si de fata, in special in cazul problemelor nazale si in cazul durerilor de cap frontale.

Persoanele care sufera de congestie, de congestie sinusala sau de sangerari nazale sunt canditatii acestui punct de presopunctura. De asemenea, acest punct este utilizat si in cazul tulburarilor oculare, precum si in cazul ametelilor si vertijului.

  Asculta-ti corpul! Cele NOUA simptome pe care nu ar trebui sa le ignori
#3. Punctul B2

Foloseste-ti degetul mare si aratator si apasa partea exterioara a nasului, aflata la acelasi nivel al ochilor. Nu apasa tare, ci usor, pentru ca aceasta zona este una sensibila. Mentine o presiune constanta asupra asupra punctului B2 timp de cateva secunde. Se repeta procesul pana cand durerea incepe sa scada in intensitate.

#4. Punctul H

Apasa acest punct, care este situat intre degetul mare si degetul de langa el. Cu aratator si cu degetul mare, apasa acest punct de la ambele picioare. Mentine presiunea timp de un minut si repeta procesul de mai multe ori. Durerea de cap se va opri in curand.

Sfaturi – La inceput, poate fi necesar sa experimentezi cu acest puncte de presopunctura pentru a determina pe care dintre acestea il preferi si la care raspunde organismul tau cela mai eficient. Punctele de presopunctura nu reactioneaza la fel in cazul tuturor tipurilor de dureri de cap, de aceea ar trebui sa stabilesti mai intai care este punctul potrivit tipului de durere de cap de care suferi. Metoda incepe intotdeauna prin aplicarea unei presiuni usoare la nivelul punctului respectiv, crescand treptat presiunea.

You may be interested

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares79 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares17 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares50 views

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!

IoAnE - Sep 29, 2017

Odata cu dezvoltarea rapida a diferitelor canale de socializare online, ni se ofera mai mult ca oricand posibilitatea sa ne conectam cu oameni…

Most from this category