" />
0 Shares 249 Views

Se pare ca ai mai multe in comun cu pretenii tai decat te-ai fi gandit!

Emanoil Hociota Iul 25, 2014
0 250

Din cate se pare, prietenii nostri par a fi mult mai asemanatori din punct de vedere genetic in comparatie cu strainii, scoate la iveala un nou studiu stiintific american condus de profesorul greco-american de sociologie si medicina de la Universitatea Yale Nicholas Christakis si James Fowler, profesor de genetica medicala si stiinte politice de la Universitatea din California.

Cercetatorii, care au publicat acest studiu relevant in Juranalul Academiei Nationale de Stiinte (PNAS), au analizat genomul unui numar de 1932 de de perechi de prieteni, in comaparatie cu acelasi numar de perechi de straini. Intre aceste persoane nu a existat nici o afinitate biologica, dar singura diferenta a fost reprezentata de nivelul relatiilor sociale dintre acestia.

  Cele ZECE moduri prin care impiedicam manifestarea legii atractiei

Studiul a aratat ca, in medie, fiecare persoana a avut o structura a ADN-ului mult mai asemanatoare cu prietenul sau in comparatie cu cea a unui strain. Cercetatorii au remarcat faptul ca aceasta constatare are de a face cu tendinta oamenilor de a-si face prieteni asemanator din punct de vedere rasial si deci, genetic. Asemanarea genetica dintre prieteni a fost mult mai mare decat  asteptata asemanare dintre persoanele asemanatoare din punct de vedere national. Momentan, cercetatorilor nu le este foarte clar motivul pentru care are loc acest fenomen.

  Fizicienii sustin ca Universul este un creier urias!

Cat de asemanatori suntem cu prietenii nostri? In medie, potrivit studiului, un prieten de-al nostru are o asemanare genetica comparabila cu cea a unui verisor de gradul patru, ceea ce inseamna ca impartasim 1% din structura ADN-ului nostru cu acestia. “1% nu pare a insemna mare lucru, dar pentru geneticieni este cu siguranta de luat in seama. De asemenea, este important sa remarcam faptul ca majoritatea dintre noi nici nu ne cunoastem verisorii de gradul patru, dar intr-un fel, din nenumaratele posibilitati de care dispunem, alegem sa ne facem prieteni asemanatori din punct de vedere genetic cu noi.”, a spus Profesorul Universitar Nicholas Christakis.

  Relatia dintre cele sapte CHAKRE si cele sapte unde cerebrale principale

Mai mult decat atat, Chiristakis si Fowler au dezvoltat si un scor al prieteniei, care poate prezice cine se va imprieteni cu cine, cu aproape aceasi precizie pe care o au oamenii de stiinta atunci cand, pe baza analizei genetice, prevad sansele unei persoane de a suferi de obezitate sau schizofrenie.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares123 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category