0 Shares 301 Views

Se pare ca ai mai multe in comun cu pretenii tai decat te-ai fi gandit!

Emanoil Hociota Iul 25, 2014
0 302

Din cate se pare, prietenii nostri par a fi mult mai asemanatori din punct de vedere genetic in comparatie cu strainii, scoate la iveala un nou studiu stiintific american condus de profesorul greco-american de sociologie si medicina de la Universitatea Yale Nicholas Christakis si James Fowler, profesor de genetica medicala si stiinte politice de la Universitatea din California.

Cercetatorii, care au publicat acest studiu relevant in Juranalul Academiei Nationale de Stiinte (PNAS), au analizat genomul unui numar de 1932 de de perechi de prieteni, in comaparatie cu acelasi numar de perechi de straini. Intre aceste persoane nu a existat nici o afinitate biologica, dar singura diferenta a fost reprezentata de nivelul relatiilor sociale dintre acestia.

Studiul a aratat ca, in medie, fiecare persoana a avut o structura a ADN-ului mult mai asemanatoare cu prietenul sau in comparatie cu cea a unui strain. Cercetatorii au remarcat faptul ca aceasta constatare are de a face cu tendinta oamenilor de a-si face prieteni asemanator din punct de vedere rasial si deci, genetic. Asemanarea genetica dintre prieteni a fost mult mai mare decat  asteptata asemanare dintre persoanele asemanatoare din punct de vedere national. Momentan, cercetatorilor nu le este foarte clar motivul pentru care are loc acest fenomen.

  Masca Ego-ului - Cat de atasat esti de propria ta masca?

Cat de asemanatori suntem cu prietenii nostri? In medie, potrivit studiului, un prieten de-al nostru are o asemanare genetica comparabila cu cea a unui verisor de gradul patru, ceea ce inseamna ca impartasim 1% din structura ADN-ului nostru cu acestia. “1% nu pare a insemna mare lucru, dar pentru geneticieni este cu siguranta de luat in seama. De asemenea, este important sa remarcam faptul ca majoritatea dintre noi nici nu ne cunoastem verisorii de gradul patru, dar intr-un fel, din nenumaratele posibilitati de care dispunem, alegem sa ne facem prieteni asemanatori din punct de vedere genetic cu noi.”, a spus Profesorul Universitar Nicholas Christakis.

  Cele ZECE semnale de avertizare trimise de univers

Mai mult decat atat, Chiristakis si Fowler au dezvoltat si un scor al prieteniei, care poate prezice cine se va imprieteni cu cine, cu aproape aceasi precizie pe care o au oamenii de stiinta atunci cand, pe baza analizei genetice, prevad sansele unei persoane de a suferi de obezitate sau schizofrenie.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares35 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares232 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares48 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category