0 Shares 172 Views

Studiu: Inca un motiv pentru care ar trebui sa bei cafea dimineata!

Emanoil Hociota Mai 19, 2014
0 173

In cazul in care iti place cafeaua, esti un norocos. Potrivit unui studiu Cornell publicat in Jurnalul Agricol de Chimie Alimentara, substantele pe care le contine cafeaua previn deterioarea vederii, deteriorare cauzata de imbatranire, glaucom si diabet.

Acest efect asupra vederii nu este produs de cafea in sine, ci de un acid denumit “acid clorogenic”, un antioxidant care are proprietati extrem de benefice asupra sanatatii.

Acidul clorogenic este un acid linoleic conjugat (ALC) care are proprietati de prevenire a cancerului, de prevenire a artero-sclerozei si de stimulare a sistemului imunitar. Se pare ca acst acid are capacitatea de a contribui la mentinerea sanatatii tesutului retinian, un testut care necesita un nivel foarte ridicat de oxigen, ceea ce-l poate face mult mai predispus sa fie afectat de efectele negative ale stresului oxidativ si de radicalii liberi, acestia din urma fiind cei care sunt vinovati de distrugerea tesuturilor oculare si de deteriorarea vederii. Acest acid este folosit de culturisti datorita eficientei acestuia de a reface tesutul muscular.

Chang Y. Lee, profesor univesitar in domeniul stiintelor alimentare sustine ca “aceasta este cea mai populara bautura din lume, iar acum de-abia incepemn sa intelegem beneficiile extraordinare pe care aceasta le ofera sanatatii organismului uman.”

Studiile efectuate anterior au demonstrat efectul pe care-l are cafeaua in reducerea riscului aparitiei diabetului zaharat, Parkinson, Alzheimer, cancerului de prostata si ale altor boli neurodegenerative cerebrale.

Oamenii de stiinta cunosc faptul ca acest acid poate fi metabolizat de sistemul digestiv, dar urmatorul pas ar fi acela de a descoperi daca acest acid poate fi metabolizat direct prin tesutul retinal. Astfel vor putea fi produse picaturi ocular, comprese si alte solutii oculare.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14155 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37821 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45920 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category