" />
0 Shares 218 Views

Varza murata – Regina Probioticelor

Emanoil Hociota Aug 22, 2014
0 219

Oamenii ajung sa inteleaga faptul ca probioticele sunt o cerinta esentiala pentru o viata sanatoasa. Avand peste 100 de trilioane de bacterii in organism, este extrem de important pentru sanatatea noastra ca acestea sa se afle intr-un echilibru perfect. Astfel, apare intrebarea – Care este cea mai eficienta forma de probiotice?

Varza murata – Regina Probioticelor

Aceasta planeta a fost infrumusetata cu o recompensa care ne poate ajuta in procesul de vindecare al unui numar impresionant de boli. Aceste boli se datoreaza in principal toxinelor si malnutritiei.

In cazul in care ar exista o problema  de sanatate care sa merite o atentie serioasa din partea noastra, atunci, cu siguranta am discuta despre sanatatea sistemului digestiv. Aceasta poarta de acces catre o sanatate de fier a fost abuzata in mod constant de antibiotice, medicamente, de consumul de metale grele, de alimentele procesate, de o lipsa de produse proaspete, organice ce contin enzime benefice si probiotice.

  Cele CINCI simptome de neignorat ale deficientei de seleniu

Acesta este domeniul in care varza murata domneste suprem. Datorita continutului sau de nutrienti speciali, aceasta leguma este, probabil, cea mai importanta alegere pe care o poti face zi de zi pentru imbunatatirea sanatatii tale digestive.

Medicina traditionala chineza a prescris de mii de ani zeama de varza murata ca remediu pentru foarte multe afectiuni comune. Armatele lui Genghis Khan, cel mai probabil, au fost cele care au adus acest preparat in Europa. Armata romana calatorea in timpul expeditiilor de durata cu butoaie de varza murata, folosind-o cu scopul de a preveni infectiile intestinale.

  Un remediu puternic pentru purificarea sanguina

In perioada indepartata in care metodele naturale de tratament au cazut in desuetudine, oamenii consumau mult mai putine alimente fermentate si astfel, acestia au fost supusi unui numar mult mai mare de afectiuni. Scorbutul (deficienta de vitamina C), a ucis multi marinari in perioada anilor 1700, in special in timpul calatoriilor lungi. La sfarsitul anilor 1770, capitanul James Cook a facut inconjurul lumii fara a pierde un singur marinar de scorbut, datorita alimentelor intalnite pe nava sa, printre acestea aflandu-se si un numar de saizeci de butoaie de varza murata.

Cercetatorii din domeniul sanatatii publice au inceput sa acorde o atentie deosebita verezi murate in urma publicarii unui studiu in Revista de Agricultura si Chimie Alimentara in anul 2002. In cadrul studiilor publicate, cercetatorii finlandezi au descoperit existenta unei substante produsa de varza fermentata (izotiocianat) care are capacitatea de a preveni aparitia cancerului.

  Cele NOUA beneficii uimitoare ale cojilor de lamaie

Iata doar cateva dintre beneficiile sale nutritive:

•Vitamina B1, B6, B9, C si K

•Mangan, Calciu, Potasiu, Magneziu, Fosfor si Fier

•O sursa excelenta de fibre dietetice

•O sursa excelenta de antioxidanti si fitonutrienti

•Foarte bogata in indol-3-carbinol – un cunscut luptator impotriva cancerului

Cel mai important, varza este o sursa superioara de probiotice vii si enzime si datorita starii sale pre-digerate in care se afla, stare provocata de procesul de fermentare, aceste substante nutritive sunt extrem de  biodisponibile pentru organism.

You may be interested

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Most from this category