0 Shares 192 Views

(VIDEO) Max – Cainele detecteaza tumora canceroasa a stapanei lui

Emanoil Hociota Iun 09, 2014
0 193

Se spune despre caini ca acestia dispun de abilitatea de a ne citi limbajul corporal. Ei stiu cand suntem pregatiti sa-i scoatem la plimbare sau atunci cand suntem pregatiti sa-i hranim.

In ianuarie, postul de televiziue BBC Earth ne prezenta clipul de mai jos. Acest video ne prezinta relatia de iubire dintre Maureen Burns si cainele ei, Max.

Atunci cand acest border collie in varsta de 9 ani a inceput sa afiseze un comportament neobisnuit, un caine care era in mod normal atat de plin de viata, Maureen era ingrijorata de faptul ca Max era pe moarte.

Burns avea un nodul la san, cu toate ca ultima mamografie nu afisa asa ceva, asa ca ea a crezut ca totul este in regula. Totul s-a schimbat atunci cand Maureen a facut o legatura intre comportamentul neobisnuit pe care-l afisa Max si astfel, a decis sa mai faca o mamografie si un film. De data aceasta, rezultatul a fost unul negativ. A fost necesara o biopsie chirurgicala pentru ca doctorii sa-i descopere nodulul.

Potrivit BBC, foarte multi caini dispun de abilitatea de a mirosi substantele volatile emanate de tumorile canceroase.

In anul 2003, Fundatia InSitu a efectuat un studiu prin intermediul caruia s-a constatat ca prietenii nostri cei mai buni pot detecta cencerul de san si cancerul de plamani doar prin intermediul respiratiei.

Atunci cand Maureen a parasit spitalul dupa ce nodulul a fost eliminat, ea a observat o schimbare radicala in comportamentul lui Max.

Iata povestea lor:

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14155 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37821 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45920 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category