0 Shares 1036 Views

Vindeca-ti intregul organism – Cele 12 cure si remedii miraculoase

Emanoil Hociota Iul 06, 2015
0 1037

Fie ca este vorba de ulcer, de reumatism, de diabet sau de cancer, natura ne-a oferit de la inceput remediile necesare pentru a ne vindeca. Urmatoarele remedii sunt recomandate de multi specialisti in fitoterapie  si au fost folosite cu succes  inca din cele mai vechi timpuri.  

Iata care sunt cele 12 cure si remedii miraculoase care iti pot vindeca intregul organism:

#1. Cura de aloe

1.5 kg planta in varsta de 3-5 ani, neudata de 5 zile, se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un borcan cu 2.5 kg de miere si 3.5 litri de vin rosu. Amestecul se tine 5 zile la loc racoros si intunecos.

In primele 7 zile se ia o lingurita cu 2 ore inaintea celor 3 mese principale, dupa aceea o lingurita cu o ora inaintea ceor 3 mese, aceasta timp de 3 saptamani. In aceasta perioada se elimina din alimentatie laptele si ouale.

Indicatii – Ulcer, anghina, cefalee, astm, reumatism, eczeme, scleroza, astenie nervoasa.

#2. Cura de argila

Zilnic ½ – 1 lingurita de argila la ¼ pahar cu apa. Argila se prepara din ajun; se pune argila in apa , se lasa peste noapte si a doua zi se amesteca si se bea. Daca apare constipaia se micsoreaza cantitatea de argila si se mareste cea de apa – lichidul fiind baut in 2-3 reprize  inaintea meselor.

Indicatii – Colita, ulcer, enterita, nevroze, astenie, cancer.

#3. Cura de cruditati “Bircher-Benner”

Se consuma numai legume, fructe, faina de soia, germeni de grau, de ovaz sub forma cruda ca sucuri sau ca salate. Laptele se consuma crud, zaharul este inlocuit cu mierea.

Cura dureaza 6-8 saptamani, iar la diabet si cancer 6-8 luni.

Indicatii – Toate afectiunile.

#4. Cura de grau incoltit

50-100 gr. de boabe de grau se spala bine cu apa rece, se pun intr-un vas, se acopera cu apa si vasul acoperit cu un servetel de hartie se lasa 24 de ore la loc cald. Dupa acest timp graul este incoltit (daca nu se mai lasa 24 de ore) si se spala de mai multe ori, se da pe masina de tocat carne si se amesteca cu lapte fiert sau apa fiarta in parti egale. Cura este de 3-4 saptamani.

Indicatii – Stimulator al activitatii vitale, bronsite, afectiuni intestinale, renale, ginecologice, tromboflebite, cefalee, tumori in general.

#5. Cura lui Kempner

Timp de 20 de zile se consuma zilnic numai 200-300 de grame de orez cu mere – dupa aceea se introduce treptat in alimentatie compoturi de fructe, legume, peste, carne de vaca, paine fara sare.

Indicatii – Obezitate, edeme cardiovasculare.

#6. Cura lui Kunzle

Primavara se taie ramuri din toate plantele spinoase, maces, agud, coacaz, brad, alun, la care se adauga muguri de pomi fructiferi, se toaca marunt, se amesteca si se pastreaza la loc racoros si aerisit.

O mana de tocatura se fierbe in 2 litrii de apa timp de 10 minute – se bea un litru pe zi din acest decoct timp de 1-2 saptamani.

Indicatii – Obezitate, reumatism, guta, constipatie, afectiuni cardiovasculare.

#7. Cura de lamai

Se incepe cu sucul unei lamai in prima zi si se creste zilnic cu sucul unei lamai pana se ajunge la 10 lamai cand se bea in scadere 9, 8, 7, 6 s.a.m.d. Sucul se bea cu apa.

Indicatii – Hipertensiune arteriala, afectiuni hepatie, arteroscleroza, diabet, litiaze urice – scade vascozitatea sangelui, dizolva toxinele si cristalele de urati depusi pe incheieturi.

#8. Cura de mere

Mere bine coapte si proaspete se dau pe razatoare cu coaja cu tot eliminandu-se numai samburii. Se mananca 2 zile numai 1-1.5 kg mere rase si se bea numai apa fiarta si racita.

Indicatii – Constipatie, diaree, stomacuri nervoase.

#9. Cura de struguri

Se incepe cu ½ kg de struguri repartizati la cele 3 mese principale si se creste cu ½ kg zilnic pana cand se ajunge la 3 kg, atunci cand se mentine cura inca 3 zile.

Indicatii – Laringite, cardiopatii, tuberculoza, catar al vezicii urinare, afectiuni hepatice, gastroenterite.

#10. Cura de ienupar

Se incepe prin a mesteca incet 4 boabe de ienupar zilnic, apoi se creste zilnic cu cate o boaba, 5, 6, 7, 8 pana se ajunge la boabe, cand se iau in scadere cate o boaba 14, 13, 12… pana se ajunge la 4.

Indicatii – Afectiuni pulmonare, reumatism, migrena, afectiuni gastrointestinale, diskinezii biliare.

Contraindicatii – Afectiuni renale inflamatorii.

#11. Cura cu oua de prepelita

Se folosesc oua crude ca atare sau amestecate cu sucuri sau branza de vaci. Dimineata se consuma cu trei ore inainte de dejunul care va fi compus numai din mancare rece.

Se poate efectua in mai multe feluri:

• 3 zile cate 2 oua pe zi; 3 zile cate 3 oua pe zi; 3 zile cate 4; 3 zile cate 5 si 3 zile cate 6 oua pe zi.

• 9 zile cate 6 oua pe zi, pauza zece zile, apoi se mai poate relua o data sau de doua ori  cu pauzele de 10 zile. In cazul acesta se fac doua cure pe an cu o pauza de cinci luni intre ele.

Indicatii – Astm bronsic, rinita alergica, eczeme.

#12. Cura de tije de papadie

Timp de 14 zile se vor consuma zilnic 6 tije de papadie.

Indicatii – gastrite hiperacide, dischinezii biliare, obezitate, guta, reumatism, varice, ateroscleroza, ulcer varicos, diabet, calculii biliari.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares69 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares69 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares73 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category