" />
0 Shares 315 Views

ZECE feste la care suntem supusi de propria noastra minte

Emanoil Hociota Apr 09, 2014
0 316

Macar o singura data in decursul vietii noastre, mintea noastra ne-a oferit o anumita experienta pe care nu am putut-o explica. Ce fel de feste ne joaca mintea noastra?

Iata zece dintre cele mai ciudate feste la care suntem supusi de propria noastra minte:

10. Prosopagnozia

Prosopagnozia mai este denumita si agnozia vizuala. Aceasta tulburare neurologica este definita de imposibilitatea unei persoane de a recunoaste chipurile oamenilor sau de imposibilitatea recunoasterii obiectelor cunoscute. Persoanele care sufera de aceasta tulburare se folosesc de celelalte simturi pentru a recunoaste persoanele din jurul lor, cum ar fi parfumul, sunetul vocii sau coafura persoanelor respective.

9. Iluzia Fregoli

Datorita acestui rar fenomen, o persoana poate ajunge la concluzia ca celalte persoane sunt de fapt una si aceasi persoana, deghizata, sub alte infatisari.

  Arheologii irlandezi au descoperit ramasitele unei noi specii misterioase de oameni!

8. Iluzia Capgras

Acest fenomen, la fel de rar ca cele de mai devreme, face o persoana sa creada ca persoanele apropiate, un membru al familiei sau un prieten apropiat, au fost inlocuite cu altcineva. Aceasta iluzie este des intalnita in cazul persoanelor care sufera de schizofrenie.

7. “L’esprit de l’escalier”

“L’esprit de l’escalier” descrie situatia in care un gand inteligent apare atunci cand deja este prea tarziu. „

6. “Presque Vu”

Adesea experimentat, acest fenomen este descris de anumite persoane ca imposibilitatea de a spune un cuvant care se afla pe varful limbii. Aceasta expresie descrie situatia in care o persoana este pregatita sa spuna un cuvant dar chiar in acel moment creierul se blocheaza.

5. “Jamais Vu”

Jamais Vu descrie o situatie familiara care nu este recunoscuta de persoana in cauza. Este considerat opusul fenomenului “Deja Vu”. Persoana nu recunoaste situatia, cu toate ca stie ca a mai trait acea experienta si inainte.

  Cercetatorii NASA au descoperit un alt Pamant!

deja

4. “Deja Visite”

“Deja Visite” reprezinta o experienta mai putin frecventa si este caracterizata de cunoasterea inexpicabila a unui loc nou. Cunoasteti locatia din jurul dumneavoastra, un oras sau un peisaj, desi nu ati mai fost niciodata acolo.

3. “Deja Senti”

Aceasta experienta rar intalnita poate fi descrisa cel mai bine prin intermediul expresiei “am avut deja acest sentiment”. Acest fenomen este adesea experimentat de foarte multi pacienti care sufera de epilepsie si nu numai.

2. “Deja Vecu”

Deja Vecu este o experienta similara si adesea confundata cu Deja Vu-ul. Cel mai adesea, atunci cand oameni cred ca traiesc experienta unui Deja Vu, acestia de fapt, traiesc experienta unui Deja Vecu. Deja Vecu-ul in comparatie cu Deja Vu-ul se diferentiaza prin multitudinea detaliilor, a culorilor si a mirosurilor experimentate de persoana in cauza. De obicei, aceasta experienta este insotita de un puternic sentiment a ceea ce urmeaza sa se intample.

  Cele ZECE imagini misterioase care nu pot fi explicate

1. “Deja Vu”

Aceasta experienta de scurta durata o ai atunci cand ti se pare ca ai mai trait ceea ce tocmai s-a intamplat. Experienta este acompaniata de un puternic sentiment de familiaritate. Experienta anterioara de cele mai multe ori este atribuita unui vis, dar uneori sentimentul te urmareste indiferent de masura in care te vei convinge ca ai mai trait aceasta experienta si intr-un vis.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares127 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category