Mister Arheologii irlandezi au descoperit ramasitele unei noi specii misterioase...

Arheologii irlandezi au descoperit ramasitele unei noi specii misterioase de oameni!

-

- Reclama -

O echipa de arheologi afiliata la Universitatea College din Dublin, a descoperit trei schelete de dimensiuni extrem de mici ale unei specii umanoide, specie necunoscuta anterior. Descoperirea a fost facuta intr-o zona impadurita din Irlanda de Est. Specimenele masoara intre 47 si 61 de centimetri si sunt clasificate oficial ca fiind cu totul si cu totul o alta specie umanoida, distincta de cea a oamenilor moderni, specie care, potrivit relatarilor, ar fi supravietuit pana in secolul al XII-lea sau pana in secolul al XIII-lea.

Osemintele , cel mai probabil partial scoase la iveala de o ploaie recenta, au fost descoperite de trei adolescenti care se jucau in zona. Tinerii au contactat imediat politia, crezand ca au descoperit ramasitele unor copii ucisi. Examinatorul medical chemat la fata locului si-a dat seama rapid ca nu este vorba de scena unei crime moderne. Intelegand ca este vorba de un sit arheologic neobisnuit, acesta i-a contactat pe cei de la Universitatea College din Dublin pentru a le cere ajutorul, iar institutia l-a trimis la fata locului pe profesorul James McInnes(foto) pentru a analiza descoperirea.

1

Corpurile a doua femei si ale unui barbat au fost descoperite impreuna cu un mic numar de artefacte, langa ceea ce parea a fi o mica asezare, aproape de malurile raului Boyne. Echipa de arheologi condusa de profesorul McInnes a numit aceasta specie Homo minusculus, in traducere “omul mic”.

4

Aceasta lama mica de topor a fost gasita in apropierea corpului individului de sex maxulin. Se presupune ca a fost folosita atat ca arma, cat si ca unealta.

Diverse unelte si arme mici de piatra au mai fost gasite langa cele trei corpuri, inclusiv un topor, doua cutite, un varf de sulita si chiar doua ace de cusut miniaturale. Aceste elemente sugereaza faptul ca Homo minusculus a atins doar un nivel tehnologic comparabil cu oamenii vanatori-culegatori din perioada paleoliticului, deoarece obiecte ceramice sau obiecte din metal nu au fost descoperite in acest sit arheologic. De asemenea, in apropiera asezarii au fost gasite mai multe oase ale unor specii de animale mici, inclusiv veverite, iepuri si arici, multe dintre acestea prezentand urme de gatire.

Diversele analize realizate asupra acestor oase si artefacte au aratat ca, din punct de vedere cronologic, acestea dateaza undeva intre 1145 si 1230 d.Hr., ceea ce inseamna ca specia ar fi coexistat cu oamenii moderni timp de mai mult de 45.000 de ani. Aceasta descoperire sugereaza faptul ca multe dintre povestile si basmele spuse in perioada Evului Mediu, considerate a fi de domeniul fantasticului de catre istorici, ar putea fi intr-adevar bazate pe fapte reale. Homo minusculus ar fi putut da nastere povestilor cu spiridusi si cu elfi, personaje de poveste foarte  des intalnite in folclorul european.

Momentan nu se poate spune cu ceritudine daca Homo minusculus a evoluat din Homo erectus, din Homo sapiens idaltu sau din Homo sapiens sapiens, dar asemanarile morfologice cu oamenii moderni sugereaza ca aceasta specie a evoluat ca o subspecie separata.

Explicatiile cu privire la dimensiunile mici ale acestei specii raman in continuare un mister, dar profesorul McInnes considera ca dimensiunea redusa a acestora ar putea avea legatura cu deficitul de resurse care a avut loc in timpul celei mai recente perioade glaciare, care a durat o perioada destul de lunga, de acum aproximativ 110.000 pana acum 12.000 de ani in urma.

Dupa o alta descoperire uimitoare, cea a lui Homo floresiensis – care ar fi avut o inaltime de aproximativ 1.1 m – pe insula Flores din Indonezia, o subspecie care se credea ca a disparut in urma cu aproximativ 30.000 de ani, aceasta noua descoperire dovedeste ca multe alte specii de umanoizi, intr-adevar au coexistat cu oamenii moderni cu mii de ani in urma.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre