• Spiritualitate
Spiritualitate Calugarii budisti binecuvinteaza ceaiul cu bune intentii - Iata...

Calugarii budisti binecuvinteaza ceaiul cu bune intentii – Iata ce s-a intamplat!

-

- Reclama -

A devenit din ce in ce mai clara pentru foarte multi dintre noi legatura dintre constiinta si lumea fizica, intre cele doua existand o legatura foarte stransa. Numeroase studii stiintifice au demonstrat aceasta legatura si faptul ca, prin intermediul constiintei poate fi influentata realitatea fizica intr-un mod direct. Un exemplu in acest sens este reprezentata de modul in care mintea umana are capacitatea de a influenta anumite dispozitive cunoscute sub denumirea de generatoarele de evenimente aleatoare. Un alt exemplu in acest sens este reprezentat de multitudinea de dosare declasificate care atesta capacitatea fiintelor umane de a indoi obiecte cu puterea mintii. Un alt exemplu este experimentul cunoscut sub numele de “Experimentul celor doua fante”. Acest experiment a constatat  ca factorii asociati constiintei, cum ar fi meditatia, experienta si markerii electrocorticali de atentie concentrata au o influenta asupra realitatii materiale. De asemenea, am putea aminti aici numarul mare de studii desfasurate in acest sens de catre cei de la NSA, CIA si de catre cercetatorii Universitatii Stanford. Nu in ultimul rand, ar trebui amintit aici si efectul placebo, faptul bine documentat potrivit caruia ne putem transforma biologia prin intermediul convingerilor.

Cunoscand faptul ca intentia si constiinta noastra poate modifica realitatea fizica, credibilitatea urmatorului studiu realizat de cercetatorii Institutului de Stiinte Noetice devine mult mai solida. Acest studiu a avut ca scop evaluarea rolului intentiei si a convingerilor asupra starii de spirit in timpul consumului de ceai. Acest studiu a evaluat daca ceaiul “tratat” cu bune intentii ar avea un efect mult mai puternic asupra starii de spirit in comparatie cu ceaiul obisnuit. Pentru evitarea fenomenelor de sugestie care pot interveni in aprecierea rezultatelor studiului, modelul de testare folosit a fost dublu-orb.

“In fiecare seara, timp de sapte zile consecutive, voluntarii si-au evaluat stare de spirit folosindu-se de chestionare de specialitate numite Profiluri ale Starii de Spirit (POMS). In ziua a treia, a patra si a cincea a studiului, fiecare participant a consumat 600 ml de ceai oolong dimineata si din nou dupa-amiaza. Un grup repartizat in mod aleatoriu a primit ceai care fusese tratat in mod intentionat de trei calugari budisti; alt grup a primit ceai de de la aceasi sursa, dar netratat. In ultima zi a testului, fiecare persoana a indicat ce tip de ceai credea el/ea ca a baut.”

In cadrul studiului au participat 198 de adulti, iar studiul a fost realizat in decursul unei intregi saptamani, cu scopul de a evita fluctuatiile starii de spirit. Cei care au baut ceaiul tratat cu bune intentii au prezentat o crestere mult mai mare la nivelul starii de spirit in comparatie cu ceilalti, care au baut ceaiul obisnuit. De asemenea, schimbarile de dispozitie in cazul celor care au crezut ca beau ceai tratat au fost mult mai mari in comparatie cu cei care nu au crezut.

Cum putem aplica aceasta cunoastere in viata de zi cu zi?

Din cate putem observa, majoritatea studiilor stiinficie desfasurate in domeniul metafizicii, au scopul de a-i face pe oameni sa creada, prin intermediul dovezilor stiintifice, ceea ce Biblia si alte carti de capatai ale spiritualitatii incearca sa ne invete de mii de ani. Sfantul Apostol Pavel ne sfatuieste in Epistola Intai Catre Corinteni “De aceea, ori de mancati, ori de beti, ori altceva de faceti, toate spre slava lui Dumnezeu sa le faceti.”  Inainte sa mananci, sa bei apa, multumeste si arata-ti recunostinta pentru ceea ce se afla in fata ta, Intentia si emotiile din spatele consumului de apa sau de alimente pot avea un impact direct asupra corpului fizic. Pentru a privi mult mai in profunzime asupra efectelor intentiei asupra apei, click aici. In cazul in care gandurile pot face asta apei, imagineaza-ti ce efect pot avea asupra noastra.

De asemenea, putem aplica aceste cunostinte spre beneficiul sanatatii noastre, la fel ca in cazul efectului placebo. Ne putem folosi de puterea rugaciunii, a intentiei si a constiintei pentru a ne recapata echilibrul, sanatatea si pentru a ne reconstrui lumea.

Constiinta este puternica si reprezinta o mare amenintare pentru cei care doresc sa ne controleze si sa ne forteze sa adoptam si sa fim partasii unui sistem artificial. In cazul in care reusesti sa controlezi constiinta poporului, perceptia sa, reusesti sa controlezi intreaga lume. Este momentul sa preluam controlul si sa crea o noua experienta pentru rasa umana.

Ce s-ar intampla daca intregul colectiv uman s-ar scalda in vibratia gandurilor de iubire, de pace, de cooperare, de intelegere si de libertate? Am reusi sa transformam lumea. Asa ca, trimite aceste intentii in jurul tau si ajuta la transformarea sa.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre