• Spiritualitate
Spiritualitate De ce suntem atrasi de oamenii nepotriviti?

De ce suntem atrasi de oamenii nepotriviti?

-

- Reclama -

Mi-am adresat aceasta intrebare tot timpul: “De ce sunt atras de oamenii nepotriviti?”. In ciuda faptului ca raspunsul pare a fi unul dificil, acesta este, de fapt, destul de simplu.

Deoarece sinele ranit este cel care ii atrage.

Probabil ca termenul de “sine ranit” suna un pic intens, asa ca permite-mi sa explic. Fiecare dintre noi avem doua aspecte ale noastre: “micul sine” (sau sinele ranit, ego-ul) si “sinele spiritual” (Sinele Superior sau sufletul).

Sinele ranit este partea din noi care se simte incomplet. Acesta ne pune la indoiala vrednicia si valoarea personala; acesta nu se simte intreg sau se simte defect in vreun fel. Sinele meu ranit este cel care se intreaba daca merit cu adevarat sa fiu iubit.

Pe de alta parte, avem, de asemenea, un sine spiritual. Acesta este Sinele nostru Superior, sufletul nostru. Este acea parte din noi care este conectata la iubire, la adevar, la intelepciune si la pace. Sinele tau spiritual stie, fara indoiala, cat de adorabil si cat de valoros esti. In multe aspecte, acesta este opusul a tot ceea ce reprezinta ego-ul.

La orice moment dat, fiecare dintre noi operam dintr-una din aceste doua laturi ale noastre. Multi dintre noi, din pacate, operam de la nivelul ego-ului de cele mai multe ori. Cu alte cuvinte, noi credem ca suntem nesemnificativi si lipsiti de putere intr-un anume fel si incercam sa compensam pentru aceasta lipsa.

Ego-ul cauta lucruri exterioare pentru a gasi validare si o completare interioara. Acesta considera ca de indata ce va avea mai mult (bani, un partener mai bun, un loc de munca mai bun, o casa mai buna, mai multi prieteni, etc.) acesta va fi in cele din urma fericit.

Cu toate acestea, ego-ul nu o sa reuseasca niciodata sa fie fericit. Nu pentru mult timp, oricum. Deoarece insasi natura ego-ului este aceea de a se simti incomplet. Prin urmare, atunci cand traiesti din perspectiva ego-ului tau, iti este destinat sa simti ca si cum ceva lipseste. Viata privita prin prisma ego-ului nu este un foarte distractiva.

Ego-ul poate deveni intens activat atunci cand vine vorba de relatiile romantice, deoarece relatiile romantice sunt aspectul la nivelul caruia am fost cel mai raniti.

Fiecare dintre noi ne-am simtit dezamagiti sau raniti intr-o relatie din trecut si astfel, purtam amintirea acelei rani pana la maturitate, uneori inconstient. In cazul in care o rana din copilarie este inca activa in tine, vei atrage oamenii care vor evidentia acel sentiment. De exemplu, in cazul in care rana interioara are legatura cu sentimentul de respingere, mai mult ca sigur ca te vei simti intr-un mod asemanator si in relatiile tale ca adult.

Inconstientul tau este programat sa atraga in viata ta oameni care iti activeaza ranile. Motivul pentru acest lucru este ca asa te vei dezvolta.

Aceasta este o parte frustranta a procesului de dezvoltare! Dar, priveste-o in felul acesta: iti reamintesti si reevaluezi ranile tale interioare, astfel incat sa le poti vindeca in cele din urma. Nu putem vindeca ceea ce nu vedem sau ceea ce nu simtim; nu putem vindeca lucrurile de care suntem inconstienti! Sentimentul de disconfort trebuie sa iasa la suprafata astfel incat sa trecem dincolo de el.

Si cum putem trece dincolo de el? Prin indentificarea cu Sinele tau Superior.

Aminteste-ti, Sinele tau Superior este partea din noi care stie adevarul despre noi insine. Sinele tau Superior stie ca esti vrednic, uimitor, capabil si puternic. Prin lentilele Sinelui Superior, esti tot. Da, esti un om imperfect cu defecte, dar adevarul este mult mai mare: esti un suflet.

Fiecare dintre noi suntem importanti, speciali si fiecare dintre noi meritam sa fim iubiti asa cum suntem. Asta este ceea ce stie Sinele Superior despre noi insine si vrea ca noi sa recunoastem aceste lucruri, nu ca pe un simplu concept mental abstract, ci ca pe o realitate evidenta.

Atunci cand te vei trezi in fata adevarului Sinelui tau Superior, iti vei da brusc seama ca oamenii “nepotriviti” au fost adevaratii profesori care ti-au dat un ghiont in spate pentru a-ti trezi mintea la o stare la care aceasta nu-si pune la indoiala propria sa valoare. Din pacate, nimic nu ne inspira mai mult sa ne dezvoltam decat o inima zdrobita.

Sinele ta Superior doreste sa te identifici cu el si vrea ca tu sa stii cine esti cu adevarat.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre