• Spiritualitate
Spiritualitate Cum sa traiesti cu o inima deschisa in momentele...

Cum sa traiesti cu o inima deschisa in momentele dificile?

-

- Reclama -

Este foarte usor sa vorbim despre o inima deschisa atunci cand ne intelegem bine cu toata lumea. Atunci cand esti cu cel mai bun prieten si cand acesta a construit un cocon in jurul tau, cand te tine in brate precum o face o mama, inima ta mai mult ca sigur se va deschide si va curge numai lapte si miere din ea.

Este foarte usor sa ai o inima deschisa atunci cand esti impreuna cu propriul tau copil sau cu o persoana pe care o iubesti si care te iubeste. Dar ce putem spune despre celelate situatii?

Cat de bine te descurci sa-ti pastrezi o inima deschisa in situatiile dificile care au loc in orice relatie? Iti poti pastra o inima deschisa atunci cand mama ta abuziva te abandoneaza? Poti continua sa le oferi celor pe care ii iubesti permisiunea sa-ti franga inima atunci cand inima ta deja sufera de sentimente de tradare, pierdere sau abandon? Poti sa-ti pastrezi o inima deschisa atunci cand animalul tau de companie drag tie paraseste aceasta lume?

Poti sa-ti pastrezi o inima deschisa atunci cand politicienii corupti care fura din banii tai fara sa se gandeasca la numeroasele familii care nu au ce manca, cand te gandesti la femeile care sunt victime ale violentei domestice, cand te gandesti la persoanele fara adapost sau la femeile care sunt victime ale traficului sexual?

Adevaratul test al deschiderii inimii

Daca esti ca majoritatea oamenilor, cel mai probabil vei descoperi faptul ca iti este mult mai usor sa-ti pastrezi o inima deschisa atunci cand te afli in compania celor care te fac sa te simti respectat, apreciat si onorat. Dar, adevaratul test vine atunci cand inveti sa-ti pastrezi o inima deschisa chiar si atunci cand inima ta se simte amenintata.

Atunci cand te simti nedreptatit, enervat sau victimizat de actiunile unei alte persoane, poti gasi in interiorul tau o samanta de blandete? Exista un loc in interiorul tau care recunoaste cat de multa durere sa afla in persoana respectiva, cat de ingropat trebuie sa fie sufletul sau si cat de incatusata trebuie sa fie inima sa pentru a actiona intr-un mod care este cu siguranta lipsit de aliniament cu propria sa integritate?

Poti atinge suferinta celor din jurul tau si ii poti tu intalni pe acestia la nivelul suferintei lor, in loc sa-i judeci, sa-i critici sau sa le faci rau?

Poti gasi in inima ta umana blanda abilitatea de a te deschide atunci cand te simti inclinat sa te inchizi? Poti ierta?

Poti sa te apropii de acei oameni ca un vindecator, stiind ca pentru a se comporta astfel, acestia sufera cu siguranta? Ii poti tu saluta pe acestia in suferinta lor, intelegand faptul ca fiecare dintre noi avem ranile noastre, ca fiecare dintre noi avem defecte si ca fiecare dintre noi facem tot ceea ce ne sta in putinta?

Fa-ti un control spiritual al inimii. Care este situatia?

Nu este vorba despre a incuviinta comportamentul. Pastrarea unei inimii deschise atunci cand politicienii, de exemplu, ar trebui sa petreaca timp in inchisoare, nu presupune ca tu sa le acorzi comportamentului acestora stampila ta de aprobare. Dar, pastrarea unei inimi deschise presupune ca din inima ta sa izvorasca acte radicale de compasiune pentru a te tine departe de capcanele ego-ului – capcana dreptatii, capcana furiei si capcana razbunarii.

Asta nu inseamna ca tu nu poti seta limite care sa te protejeze de pericole sau de oamenii cu un comportament periculos. Dar asta inseamna ca, in cazul in care alegi sa raspunzi in aceleasi moduri care sunt la fel de aspre ca cele pe care le judeci, pierzi posibilitatea de a trai din inima, de a trai intr-un mod care aduce mai multa bucurie si pace in viata ta si in aceasta lume.

Stiu ca este mult ce-ti cer. Este mult mai usor sa cazi in manie atunci cand oamenii nu-ti fac voia sau cand oamenii iti descurajeaza incercarea de a trai cu o inima deschisa fata de cei care au nevoie de dragostea ta. Dar, daca ne deschidem inimile noastre doar atunci cand este extrem de simplu, nu-i asa ca esuam in modelarea a ceea ce reprezinta cu adevarat o viata traita cu o inima deschisa?

Esti dispus sa mergi pana la capat cu o inima deschisa? Vei practica acte radicale ale deschiderii inimii? Data viitoare cand te enerveaza comportamentul unei anumite persoane, vei incerca sa gasesti compasiunea pentru suferinta interioare a celeilalte persoane?

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre