• Sanatate
Sanatate Aceste mituri despre depresie pot duce la inrautatirea simptomelor!

Aceste mituri despre depresie pot duce la inrautatirea simptomelor!

-

- Reclama -

Din punct de vedere statistic, in Romania, apar 300.000 de noi cazuri de depresie anual, iar zilnic 800 de persoane primesc acest diagnostic. Este important sa ne amintim ca acestea sunt simple statistici, numarul real al persoanelor care sufera de depresie fiind cu mult mai mare.

Este foarte important sa intelegem de la bun inceput ca discutam despre o boala mentala foarte serioasa care afecteaza milioane de oameni in intreaga lume. Indiferent ca este vorba de episoade periodice de depresie sau nu, aceasta afectiune face ca viata sa fie de nesuportat pentru cei mai multi oameni.

De asemenea, exista numeroase conceptii gresite in jurul acestei boli, iar multe dintre acestea nu fac altceva decat sa ii afecteze pe cei care sufera de depresie. Aceste conceptii gresite si stigmatul social care inconjoara aceasta boala ii fac pe multi dintre cei care sufera de depresie sa evite tratamentul necesar.

Acestea sunt CINCI dintre cele mai mari mituri care inconjoara aceasta boala care nu fac altceva decat sa duca la inrautatirea simptomelor:

Mitul Nr. 1 – Depresia nu este o boala

Majoritatea oamenilor care sufera de depresie resping acest diagnostic si nu constientizeaza faptul ca aceasta boala se poate inrautati. Depresia este o conditie medicala, nu o atitudine, nu ceva ce oamenii pot schimba la ei. Scanarile cerebrale arata dovezi clare ale semnelor de boala: creierul deprimat actioneaza diferit fata de cum o face in situatiile normale.

Mitul Nr. 2 – Toata lumea sufera de depresie la un moment dat

Desi se stie ca tristetea si disperarea sunt sentimente comune, conditia depresiei clinice, nu afecteaza pe oricine. Pentru cei care sufera de depresie, nu exista o cale prin care sa scape la un moment dat de asta sau sa se inveseleasca. Psihic, nu sunt capabili sa fie fericiti. De aceea, medicii prescriu antidepresive oamenilor care sufera de depresie si nu si celor care se simt tristi din cand in cand.

Mitul Nr. 3 – Oamenii care sufera de depresie sunt mai slabi

Un lucru care s-a spus despre cei care sufera de depresie este ca acestia devin mai lenesi sau prea slabi pentru a face fata presiunilor vietii. Pana si aomenii care au tot ce isi doresc in viata, se pot imbolnavi la un moment dat de depresie. Boala numita depresie este arte din ADN.

Mitul Nr. 4 – Munca ajuta

Creierul depresiv actioneaza altfel decat la persoanele normale. O persoana aflata in depresie poate suferi foarte mult in momentele in care observa ca nu poate face face unei situatii ce tine de munca.

Mitul Nr. 5 – Barbatii nu ajung sa fie atat de deprimati ca femeile

Barbatii sufera de depresie la fel cum o fac femeile, dar din cauza asteptarilor societatii si normelor, este mai usor pentru un barbat sa ascunda ca sufera de depresie.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre