• Sanatate
Sanatate Iata ce efecte poate avea suprimarea emotiilor asupra corpului...

Iata ce efecte poate avea suprimarea emotiilor asupra corpului tau

-

- Reclama -

Este uimitor cum sentimentele noastre si modul de a gandi ne afecteaza in mod profund bunastera noastra fizica si emotionala. Setul nostru de convingeri se afla intr-o legatura foarte profunda cu toate sistemele organismului. Emotiile noastre, fie ca ne dam seama sau nu, calatoresc prin sistemul nostru imunitar, endocrin si nervos. In cazul in care nu le gestionam corespunzator, acestea vor ramane prinse, suprimate si pana in momentul in care vor iesi la suprafata, bunastarea noastra fizica si mentala va fi deja distrusa intr-un mod profund.

Bolile isi au originea in daunele produse de suprimarea emotiilor, problemelor neexprimate sau nerezolvate. Orice ne poate conduce catre o stare de teama sau de nefericire, ne poate conduce, de asemenea si catre afectiuni ale organismului. Ceea ce vreau sa spun este ca daca nu vei gasi o modalitate de a te ocupa de emotiile tale, acestea se vor intoarce impotriva ta. Toate afectiunile provin dintr-o stare de nefericire a mintii.

Subconstientul nostru are o putere extraordinara, dar atunci cand este neutilizata corespunzator poate lucra impotriva noastra. In cazul in care suprimam, ascundem sau ne temem de emotiile si de sentimentele noastre, daca stam tristi sau daca ne pierdem pe noi insine, rezultatul nu poate fi decat o cadere nervoasa, un atac de cord, o depresie sau orice alta afectiune.

De fapt, este foarte simplu, “toate afectiunile provin de la emotiile reprimate”. Fiecare dintre noi avem amintiri negative din copilaria noastra, fie ca exista o constientizare a acestor amintiri fie ca nu. In cazul in care acestea amintiri sunt lasate nerezolvate, cu siguranta pot provoca diverse afectiuni. Exista numeroase metode de rezolvare a problemelor legate de perioada copilariei sau de orice alta perioada a vietii. Una dintre acestea este aceea de a reconstrui intreaga scena si de a trai din plin sentimentul cu scopul de a castiga control asupra sa. Indiferent de metoda folosinta, este extrem de necesar sa lucram cu problemele noastre si nu sa ne ascundem de ele in speranta ca vor disparea de la sine.

Si, dincolo de orice metoda, fiecare dintre noi avem un instinct, o parte puternica a noastra, care ne poate ghida in rezolvarea acestor probleme. Aceasta parte puternica a noastra va veni sa ne salveze in cazul in care ii vom cere sa faca asta. Ar trebui sa ne simtim sentimentele, nu sa le ascundem si sa le suprimam pentru ca dupa intelegerea completa a problemelor care ne cauzeaza aceste sentimente sa putem deveni liberi.

Stiai ca indiferent daca mananci cea mai sanatoasa mancare atunci cand esti trist, aceasta iti poate face rau? Este extrem de important sa avem un stil de viata sanatos, dar acest articol nu este despre alegerile alimentare sau despre stilul nostru de viata. Acest articol este despre tine. Este nevoie de timp pentru a vindeca acele rani adanci, dar va trebui sa te salvezi.

O femeie i-a spus medicului ei:  “Nu-mi vine sa cred ce mi se intampla. Am mancat sanatos, am facut toate analizele, toate controalele, testul Papanicolau cu regularitate si sufar de cancer!”. Aceasta este doar varful unui ghetar urias. Vezi tu, nu este vorba numai despre controale si de alimentele sanatoase pe care le consumam. Este vorba de setul de credinte, de gandurile noastre si de starea noastra de spirit.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre