• Sanatate
.
Sanatate Adaptogenii preferati ai nutritionistului pentru eliminarea stresului din viata...

Adaptogenii preferati ai nutritionistului pentru eliminarea stresului din viata ta!

-

- Reclama -

#2. Ashwagandha

Ashwagandha este o radacina puternica care calmeaza sistemul fiziologic si nervos al organismului. Acest adaptogen foarte bogat in minerale ajuta tiroida, calmeaza anxietatea, imbunatateste somnul si contribuie la cresterea virilitatii. Bogat in antioxidanti, ashwagandha stimuleaza glanda tiroida si secretia de hormoni tiroidieni, stimuleaza imunitatea si creste productia de sange. Nu ar trebui sa fie o surpriza ca relaxarea si cresterea fluxului sanguin au ca rezultat un efect pozitiv asupra libidoului si asupra sanatatii sexuale.

#3. Cordyceps

Cordyceps este o ciuperca foarte bogata in antioxidanti, cu efecte anti-imbatranire si proprietati anti-inflamatorii asupra organismului. Exista in continuare o dezbatere pentru a se stabili daca aceste ciuperci sunt din punct de vedere tehnic “imunomodulatoare”, dar beneficiile lor merita sa fie mentionate, indiferent de acest aspect.

Cordyceps poate ajuta la controlul insulinei si a zaharului din sange – doi factori importanti pentru protejarea masei musculare si in cazul arderii grasimilor pentru energie. Cordyceps a fost, de asemenea, asociat cu o crestere a libidoului prin restabilirea echilibrului hormonilor sexuali. Cordyceps combate in mod natural oboseala fizica si mentala prin cresterea productiei sursei principale de energie a corpului nostru, ATP.

#4. Busuiocul

Mentionat ca fiind “Medicamentul mama al naturii” si “Regina plantelor” in Aurveda, busuiocul contine multe proprietati anti-inflamatorii, antibacteriene si anti-stres. Acesta contine substante chimice care ajuta la combaterea stresului cronic prin consolidarea sistemului imunitar. De multe ori consumat sub forma de ceai, acesta este modul perfect de a incepe sa faci cunostinta cu plantele adaptogene.

#5. Astragalus

Folosit in medicina chineza, Astragalus stimuleaza imunitatea si usureaza efectele stresului. Acesta creste cantitatea de compusi anti-stres produsi in mod natural de organismul nostru pentru a preveni si a repara deteriorarile cauzate de stres. Acesta poate reduce, de asemenea, capacitatea hormonilor de stres, cum ar fi cortizol, de a se lega de receptori.

.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre