• Lectii de viata
.
Lectii de viata Importanta gandirii critice si cum poti sa fii un...

Importanta gandirii critice si cum poti sa fii un ganditor critic

-

- Reclama -

#5. Analizeaza motivul

Asemenea unui detectiv mare, trebuie sa fii capabil sa descoperi motivul. De exemplu, gandeste-te la un moment in care ai primit un produs gratuit din partea unei companii. Tot ce a trebuit sa faci a fost sa le oferi cateva detalii personale. Din pacate, pe langa faptul ca ai primit produsul grauit, apoi ai fost rapid bombardat cu emailuri, scrisori si telefoane. In retrospectiva, constientizezi motivul companiei. Nu le pasa sa-ti ofere ceva gratuit, au vrut doar sa capteze si sa-ti obtina detaliile personale.

#6. Imparte problemele mari in probleme mai mici

Privirea de ansamblu a situatiilor este de o importanta cruciala in zilele noastre, dar nu este intotdeauna cea mai buna modalitate de a lua decizii. Daca este nevoie sa rezolvi o problema majora, cum ar fi pierderea locului de munca, atunci poti deveni coplesit de evenimente. Acest stres si anxietate ar putea duce la lipsa de axiune din partea dumneavoastra. Tocmai ceea ce nu ai nevoie in acest moment important. In schimb, descompune problema in componente mai mici. Acestea ar putea include: obtinerea unui salariu mai bun de la angajator,  platirea facturilor, cautarea unor noi oportunitati de munca.  Problemele mari par mai putin coplesitoare atunci cand le imparti in probleme mai mici.

#7. Nu complica lucrurile

Esti familiarizat cu linia de rationament cunoscuta sub numele de razor Occam? Daca nu esti familiarizat, voi rezuma pentru tine acum. Razorul lui Occam poate fi descris ca fiind cel mai simplu raspuns este adesea cel mai corect. Frecvent, cautam adesea raspunsuri complexe – cand adevarul ne poate privi drept in fata. Urmatorul scenariu iti va oferi un bun exemplu al acestui fenomen in actiune. Se aude un bang puternic in interiorul unui birou care se afla in apropierea unei autostrazi aglomerate. Unii angajati ar putea crede ca este un accident de camion. Va voi lasa pe voi sa decideti care dintre acestea este cea mai probabila cauza a zgomotului.

Urmeaza gandirea critica ori de cate ori este nevoie sa iei o decizie importanta. Oamenii vor observa diferenta in gandirea ta si vei cunoaste mult mai mult succes decat ai crezut ca e posibil.

Sursa

.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre