Cele SAPTE sfaturi inspirate din Feng Shui care iti vor transforma casa intr-un sanctuar al bunei dispozitii

1319

Gasirea linistii in aceste vremuri zbuciumate se dovedeste a fi de cele mai multe ori o sarcina extrem de dificila. Multi dintre noi mutam serviciul acasa si casa la serviciu.  Adesea trecem cu vederea faptul ca organimul nostru functioneaza cu ajutorul energiei universale. In Feng Shui aceasta energie a vietii este denumita “Chi”, o energie care ni se face cunoscuta adesea prin intermediul simturilor noastre.

Ati intrat vreodata intr-o camera, imediat dupa ce a avut loc o cearta? S-ar putea sa simti tensiunea cum pluteste in aer fara ca macar sa stii ca in acel loc a avut loc o cearta. In acelasi fel, intr-un sens Feng Shui experimentam fluxul de energie al unei incaperi.

Pentru a crea un loc in care va puteti relaxa, este necesar sa eliberati energia blocata in mediul dumneavoastra astfel incat, atat mintea cat si corpul dumneavoastra sa se simta pe deplin in siguranta si intr-o stare de relaxare profunda.

7. Elemente naturale

Cel mai eficienta metoda de a va relaxa este reprezentata de petrecerea timpului in natura. Cu toate acestea, uneori cand va intoarceti de la serviciu nu veti avea timp sa iesiti in parc. De aceea, aduceti dumneavoastra natura in casa dumneavoastra. Plante de apartament, flori, pietre, cristale, adaugati cat mai multe elemente naturale in casa dumneavoastra si veti simti efectul in cel mai scurt timp.

6. Purifica aerul din casa ta

O cantitate mare de dezordine din casa noastra pe care majoritatea dintre noi o ignoram este: furia, frustrarea si sentimentele care persista in atmosfera. Doar pentru ca tu te-ai obisnuit cu atmosfera asta nu inseamna ca celelalte persoane nu le simt. In general, persoanele care isi rezolva problemele emotionale discutand despre ele sunt supusi intr-o masura mult mai mica stresului de acasa. Daca locuiesti singur fa-ti un jurnal si impartaseste-i acestuia toate sentimentele tale negative. Adesea locuinta noastra reprezinta o oglinda a mintii si a vietii noastre.

5. Aromoterapie

Bucura-te de varietatea mare de betisoare parfumate si de uleiuri esentiale care exista. Cand te-ai lasat ultima oara cuprins de mireasma acestor arome in timp ce ai stat intins pe canapea ascultand o melodie Jazz?

4. Slabeste luminile noaptea

Lumina puternica ne poate deregla ritmul cicardian. Daca vei stinge lumina in locuinta intr-un mod progresiv, organismul tau se va relaxa din ce in ce mai mult iar tu vei adormi mult mai usor.

3. Lasa peisajul exterior sa patrunda in casa ta

In cazul in care casa ta are o priveliste minunata a naturii sau a orasului, lasa jaluzelele sau perdelele deschise. Astfel, sentimentul libertatii se va rasfrange asupra caminului dumneavoastra. Lumina zilei este un element foarte puternic in cultura Feng Shui, de aceea iti recomandam sa deschizi ferestrele cat mai des si mai larg posibil. Permite-i luminii naturale sa paseasca in casa ta.

2. Cinci elemente

Pentru a crea un echilibru vibrant in locuinta ta este necesar sa incluzi cele cinci elemente naturale in locuinta ta. De exemplu, daca vrei sa atragi mai multa prosperitate, vei introduce elementele naturale ale apei si ale lemnului.

1. Curatenie

Elimina toate obiectele pe care nu le iubesti din casa ta. Acesta activitate va avea proprietati terapeutice si este esential sa faci acest lucru pentru a-ti castiga echilibrul emotional si pentru a te simti pe deplin relaxat in propria locuinta.

In Feng Shui ceea ce conteaza este propria dumneavoastra experienta a propriului dumneavoastra loc in care locuiti, asa ca, nu ezitati sa explorati si sa improvizati cu ajutorul pasilor de mai sus.