Cauza aparitiei cancerului – Dr. Otto H. Warburg

1207

Nu foarte multi dintre noi am auzit de Dr. Otto H. Warburg, castigator al Premiului Nobel si un om care si-a dedicat intreaga viata salvarii vietii a milioane de oameni.

Dr. Warburg a fost unul dintre cei mai apreciati biologi ai secolului XX si el este personalitatea care a descoperit cauza principala a cancerului, aceasta fiind un mult prea mare nivel acidic la nivelul organismului, ceea ce inseamna ca ph-ul organismului este sub nivelul normal de 7.365. Cu alte cuvinte, valorile aflate sub 7.365 sunt considerate a fi acide.

Warburg a investigat metabolismul tumorilor si respiratia celulelor si a descoperit ca celulele canceroase se mentin si prospera intr-un pH mai mic, la nivelul 6.0, ca urmare a productiei crescuta de CO2 si de acid lactic. Warburg credea cu tarie ca exista o legatura directa intre pH-ul organismului si nivelul de oxigen. Nivelurile superioare de pH sau nivelurile alcaline, implica niveluri mai mari de molecule de oxigen, in timp ce nivelurile inferioare de pH sau nivelurile acide, implica concentratii mult mai scazute de oxigen, acelasi oxigen de care organismul are atat de mare nevoie pentru a mentine celulele sanatoase.

In anul 1931, Dr. Otto H. Warburg a primit premiul Nobel pentru Medicina pentru aceasta descoperire importanta.

6

“Tesuturile canceroase sunt acide, in timp ce tesuturile sanatoase sunt alcaline. Apa se imparte in ioni H+ si OH-, iar daca exista un exces de H+, este acida; daca exista un exces de ioni OH-, atunci este alcalina”, explica Dr. Warburg la acea vreme.

In lucrarea sa “Metabolismul Tumorilor”, Dr. Warburg a demonstrat ca “toate formele de cancer sunt caracterizate de doua conditii de baza: acidoza si hoxia (lipsa de oxigen). Lipsa de oxigen si acidoza sunt doua fatele ale aceleasi monede: in cazul in care este prezenta una, este prezenta si cealalta.” “Toate celulele sanatoase au o dorinta absoluta de oxigen, dar celulele canceroase pot trai fara oxigen – o regula fara exceptie.  Priveaza o celula de 35% din oxigenul sau si in 48 de ore poate deveni canceroasa.”

Dr. Warburg a evidentiat limpede faptul ca principala cauza a cancerului este deficitul de oxigen, care creaza o stare acida la nivelul organismului uman. De asemenea, Dr. Warburg a descoperit ca celulele canceroase sunt anaerobe si nu pot supravietui in prezenta unor niveluri ridicate de oxigen.