Cele OPT moduri prin care poti cultiva o relatie de dragoste cu tine insuti

1092

Crezi ca meriti sa fii fericit? Crezi ca meriti sa ai realizari mari in viata? Cum te simti fata de tine insuti se afla intr-o stransa legatura cu modul in care te tratezi pe tine insuti. Foarte multi dintre noi nu realizam ca stima noastra de sine este un factor major care determina daca vom urma pasii necesari imbunatatirii vietii noastre sau nu. Foarte multi oameni doresc sa fie sanatosi, bogati si fericiti, dar majoritatea dintre ei nu cred ca merita sa traiasca aceasta viata.  Este foarte simplu, “In cazul in care nu ma plac, nu ma pretuiesc si nu ma apreciez, este putin probabil ca-mi voi dedica timpul si energia pentru a trai un stil de viata mai sanatos si mai pozitiv.”. Asa ca, este necesar sa invatam sa avem grija si sa ne pretuim pe noi insine cu scopul de a ne trai viata la adevaratul nostru potential. Iata care sunt cele OPT moduri prin care poti cultiva o relatie de dragoste cu tine insuti:

1. Nu te compara cu cei din jurul tau

Nu-ti masura niciodata valoarea ta personala in comparatie cu valoarea celor din jurul tau. Fiecare dintre noi suntem  diferiti, am crescut in locuri diferite si dezvoltarea noastra s-a produs prin moduri diferite. Acest tip de gandire este foarte daunator conceptului nostru de sine, in special atunci cand ne comparam cu cei ce au ce noi nu avem sau cand ne comparam cu persoane care au anumite daruri sau talente pe care noi nu le avem. Nu te compara niciodata cu cei din jurul tau!

2. Nu te ingrijora sa fii acceptat de cei din jurul tau

Acest pas poate fi extrem de dificil. Ne-am nascut intr-o lume in care am fost invatati sa cerem aprobarea celor din jurul nostru si sa face ceea ce se asteapta ceilalti de la noi. Pasul cel mai important catre dragostea de sine este reprezentat de curajul de a te exprima si de a fi sincer fata de tine insuti. In cazul in care ceva este important pentru tine, nu-ti fie teama sa te exprimi si nu-ti fie frica sa le spui celor din jurul tau cum te simti. Meriti sa fii fericit!

3. Recunoaste-ti valoarea ta intrinseca ca fiinta umana

Esti persoana de valoare doar pentru simplul fapt ca existi. Nu conteaza ce greseli ai facut sau ceea ce faci, deoarece demnitatea nu ti-o poate lua nimeni. Foloseste-te de greselile din trecutul tau si invata din ele, dar nu le considera a fi o masura a valorii tale ca fiinta umana. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim tratati cu demnitate si respect, inclusiv tu.

4. Fa tot ceea ce poti cu ceea ce ai, indiferent de circumstante

Pentru a ajunge acolo unde iti doresti sa ajungi, trebuie sa-ti incepi calatoria din locul in care te afli. Atunci cand putem accepta realitatea actuala, putem descoperi noi solutii care sa ne ajute sa ne indreptam spre locul in care ne dorim sa ajungem. Este nevoie de rabdare si de inventivitate pentru a ne crea viata pe care ne-o dorim, dar atunci cand ne asumam intreaga responsabilitatea si sa acceptam ideea potrivit careia noi suntem creatorii propriei noastre vieti, nu ne vom mai simti neajutorati si lipsiti de speranta.

5. Incearca sa-i ajuti pe ceilalti

Atunci cand le oferim celorlali darurile noastre in viata noastra isi face simtita prezenta un sentiment uimitor. Exista foarte multe modalitati prin care poti aduce o contributie in viata celor din jurul tau. Atunci cand te intalesti cu o persoana si descoperi ca o judeci sau ca te compari cu acea persoana, schimba-ti mentalitatea catre una de servicu. Intreaba-te “cum pot aduce o contributie in viata acestei persoane?”. Vei fi uimit de multimea oportunitatilor care isi vor face aparitia in viata ta atunci cand vei incepe sa gandesti in acest fel.

6. Traieste-ti viata moment de moment

“Dati-va seama ca momentul prezent este tot ce aveti. Transformati clipa prezenta in principalul focar de atentie al vietii dumneavoastra. Spuneti mereu “da” momentului prezent.” – Eckhart Tolle

Gaseste valoare in fiecare moment al vietii tale si cauta un scop in tot ceea ce faci. Viata traita in trecut poate duce la regrete, iar viata traita in viitor poate aduce dezamagiri cu privire la prezent. Acest moment, chiar acum, este cel mai important moment al vietii tale.

7. Urmareste-ti visele

Esti in viata pentru un motiv. Visele personale aduc inspiratia in viata ta. Atunci cand exista o dorinta puternica de a ne indeplini visele personale exista si puterea de a depasi obstacolele pe care viata ni le scoate in cale. Visele noastre personale ne ofera combustibilul de care avem nevoie pentru a inainta in momentele dificile ale vietii noastre.

8. Bucura-te de unicitatea ta

Fiecare dintre noi avem propriile noastre daruri unice, puncte forte si talente. Uneori trecem cu vederea calitatile noastre uimitoare pentru ca atentia ne este distrasa prea mult de slabiciunile noastre. Iubeste-ti unicitatea si bucura-te de ea. Cum iti poti folosi unicitatea pentru a-i ajuta pe cei din jurul tau?

In cazul in care te apreciezi cu adevarat, vei evita sa faci lucrurile care iti scad sansele de a trai o viata plina de sanatate si de fericire.