Cele PATRU invataturi predate de cei mai mari maestri spirituali ai lumii

2429
.
2. Simplitatea si non-atasamentul

Simplitatea este o alta cheie a maiestriei. Simplitatea este o stare de spirit si un fel de a fi, nu un stil de viata. Simplitatea este un mod de a gandi, un mod de a privi lucrurile, o mod de a te exprima si un mod de a face lucrurile. Toti maestrii spirituali au inteles la un moment dat faptul ca multumirea si fericirea este un produs al simplitatii si al non-materialismului. Profetul Mahomed  a fost cel care a explicat cum avutia duce la hedonism si cum hedonismul duce la o viata condusa de dorinte. Buddha a reununtat la materialism si i-a asemanat pe cei care alearga dupa faima, avere sau alte dorinte conduse de ego, cu “un copil care linge mierea de pe lama unui cutit. In timp ce gusta dulceata mierii, copilul risca sa-si raneasca limba”.

De-a lungul timpului au exista foarte multi invatatori care ne-au comunicat importanta unei vieti simple, non-materiale. De ce ignoram astfel de sfaturi? Oare stim mai multe decat acesti mari intelepti? Am descoperit pana acum elixirul vietii in aceasta societate de consum in care traim? Marii maestrii ne spun ca traim intr-o iluzie in cazul in care credem ca putem sa traim o viata fericita bazata pe fericirea exterioara. Este necesar sa privim in interiorul nostru pentru a intra in contact cu realitatea noastra interioara. Este necesar sa ne reevaluam propritatile si adevaratele scopuri ale vietii noastre.

3. Compasiunea si recunostinta

Pentru a ne arata compasiunea fata de cei din jurul nostru este necesar sa ne exprimam empatia si sa sa suferim impreuna cu acestia. In forma lor cea mai inalta, compasiunea si recunostinta sunt realizarea potrivit careia nu exista nici o separare intre tine si cei din jurul tau. Marii intelepti privesc iubirea si compasiunea ca fiind calitati care pot fi  dezvoltate, acesta fiind adevaratul nostru scop pentru care ne aflam aici.

4. Maiestria este claritate

Fiecare dintre noi am trait momente in care totul pare atat de clar. Apoi,  la fel de repede precum si-a facut aparitia, aceasta claritate a disparut in eter lasandu-ne sa ne intrebam cum putem face ca aceasta stare sa fie una permanenta. Maestrii sunt foarte clari si de neclintit in angajamentul lor fata de o filosofie de viata. Cu aceasta claritate isi face aparitia o putere si o libertate incredibila. De cele mai multe ori, aceasta claritate ne ocoleste datorita alegerilor total opuse pe care le facem in viata de zi cu zi.

.