Cele ZECE alimente biblice vindecatoare

2615

9. Legumele

“Pune-i pe servii tai la incercare timp de zece zile; sa ni se dea din semintele pamantului; din ele sa mancam, si sa bem apa.” – Daniel 1:12

In loc sa manance dieta babilonienilor plina de delicatese, Daniel si prietenii sai au cerut sa urmeze o deta vegetariana. Cand a venit vremea ca acestia sa fie prezentati regelui Nabucodonosor, regele si toti liderii au fost uimiti sa-i vada pe cei patru tineri fiind mult mai in forma in comparatie cu tinerii babilonieni ce au consumat delicatesele traditionale. Acest lucru este amintit in rugaciunea de binecuvantare a bucatelor unde citim: „Doamne, Cel ce ai plinit toate cu cuvantul Tau si i-ai poruncit pamantului sa scoata multe feluri de roade spre indulcirea si hrana noastra; Care pe cei trei tineri si pe Daniel care erau in Babilon, fiind hraniti cu seminte i-ai aratat mai frumosi decat cei ce erau hraniti cu multe desfatari…”.

Adesea mentionata ca “dieta” lui Daniel, de fapt, istoria si textul biblic sustin ca Daniel a continuat stilul de viata vegetarian de-a lungul intregii sale vieti.

Dintre toate categoriile principale de alimente, legumele sunt, fara indoiala, cea mai sigura si cea mai bogata in nutrienti. Nu exista riscul de a consuma mult prea multe legume, in schimb daca vei consuma fructe zilnic, exista riscul cresterii nivelului de zahar din sange sau de dezvoltare a cariilor dentare, datorita continutului de zahar.

Legumele sunt atat de eficiente in vindecarea organismului, incat, potrivit Institutului National de Cancer, legumele din familia cruciferelor – broccoli, varza, collards, ridichea, kale – pot preveni aparitia cancerului, deoarece sunt foarte bogate in glucozinati – un mare grup de glucozide cu un continut ridicat de sulf. In plus, glucozinatii pot trata si urmatoarele probleme de sanatate:

•Inflamatia

•Infectiile bacteriene si virale

•Angiogeneza tumorala

•Metastaza tumorala

•Toxicitate cancerigena

CITESTE CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>>