Coaja de ou – cea mai buna sursa naturala de calciu

1713

Coaja oualor este unul dintre produsele pe care obisnuim sa le aruncam imediat, considerandu-le a fi lipsite de utilitate. Din pacate, acesta este un obicei gresit, deoarece nu numai ca acestea sunt considerate a fi alimente foarte bogate din punct de vedere nutritiv, dar pot fi folosite in mult mai multe scopuri. Medicul maghiar Krompeher, impreuna cu o echipa de medici si biologi, au fost foarte interesati de proprietatile miraculoase ale cojilor de oua. Mai mult de 10 ani de cercetari au aratat ca acestea sunt o sursa ideala de calciu bio-disponibil.

Deficienta de calciu poate provoca aparitia urmatoarelor simptome:

• Dureri si crampe musculare

• Carii dentare

• Unghii fragile si piele uscata

• Pietre la rinichi

• Avorturi spontane

• Osteoporoza

• Cancer

• Afectiuni cardiovasculare

• Alergii

• Artrita cronica

• Dureri de cap

• Raceli, gripa, infectii

• Infertilitate

Coaja de ou contine cantitatea perfecta de substante ideale pentru vindecarea cariilor, mai exact cantitati masive de calciu si alte 27 de minerale, compozitia cojilor de oua fiind asemanatoare cu cea a dintilor tai. Astfel, cojile de oua furnizeaza cantitatea necesara de calciu pentru remineralizarea dintilor tai.  Cojile de oua, dupa ce au fost macinate, pot fi adaugate la principalele preparate alimentare de zi cu zi sau administrate sub forma de tratament (vezi reteta mai jos).

Cojile de oua au proprietati medicale unice

Tesutul osos este format din calciu. De fapt, oasele si dintii au o compozitie asemanatoare cu cea a cojilor de oua. Unul dintre cele mai importante beneficii furnizate de coaja de ou se datoreaza cantitatilor mari de calciu (93%) pe care o contine.

In plus, cojile de oua contin si alte elemente minerale importante: magneziu, fosfor, siliciu, sodiu, potasiu, fier, sulf si nu numai.

Cojile de oua sunt compuse din 27 de elemente principale. De asemenea, proteina din coaja de ou este compusa din aminoacizi esentiali, cum ar fi cisteina, lizina sau izoleucina. Astfel, pregatite in mod corespunzator, cojile de oua devin cea mai echilibrata sursa naturala de calciu.

Cojile de oua sunt in special recomandate celor mici, deoarece organismul acestora este implicat enorm in formarea de tesut osos, acestia avand nevoie de un flux neintrerupt de calciu. Incluse in dieta celor mici, cojile de oua pot preveni aparitia rahitismului si a anemiei.

In cazul in care doriti sa folositi cojile de oua in acest scop, este necesar sa utilizati coaja de oua ecologice, sau „de tara”, cu scopul de a evita orice substante chimice sau antibiotice.

Reteta – Preparare:

Cojile de oua se spala foarte bine, dar pielita din interior nu se cojeste, ci se pastreaza. Dupa ce au fost spalate si uscate, acestea se vor macina extrem de film cu ajutorul unei rasnite de cafea.

Peste cantitatea de praf obtinut se adauga o cantitate egala de miere, se amesteca bine si se lasa la macerat timp de o saptamana intr-un recipent de sticla inchis ermetic. Dupa o saptamana, se poate consuma, administrandu-se o lingurita dimineata, inainte de micul dejun cu 20 de minute.

Cura este mult mai eficienta daca, pe langa calciu, dieta este suplientata cu magneziu si vitamina D.