• Spiritualitate
.
Spiritualitate Cum poti dizolva emotiile negative – Doua tehnici orientale...

Cum poti dizolva emotiile negative – Doua tehnici orientale eficiente!

-

- Advertisment -

Dizolvarea emotiilor negative

Fiecare gand, senzatie sau emotie pe care o avem este, prin natura sa, nepermanenta. Acestea vin si pleaca. Vin dintr-un gol, exista pentru o foarte scurta perioada de timp si apoi dispare din nou in acel gol. In cazul in care ai percepe tot ceea ce ti se intampla ca fiind un fenomen temporar in interiorul constiintei, sa-l vezi pentru ceea ce este si sa-l lasi sa plece atunci cand vrea sa plece, nu ai avea nici macar o singura problema. Practic, toata suferinta din viata ta ar disparea.

Dar nu acesta este modul in care functioneaza mintea noastra de obicei. In mod normal ea reactioneaza fata de tot ceea ce percepe intr-un mod foarte personal. Astfel, noi cream povesti, interpretari si trasformam fiecare eveniment intr-o cusatura in tesatura personalitatii noastre, in identitatea noastra. Apoi, intalnim lumea si suferim prin prisma acestei identitati limitate. Fara sa cunoastem cine suntem cu adevarat si fara sa intelegem natura gandurilor si a mintii noastre, ne simtim oprimati de propriile noastre sentimente si construim ziduri de separare si de limitari cu ajutorul credintelor si atasamentelor noastre. Aceasta este starea majoritatii oamenilor de pe aceasta planeta.

Dintr-un punct de vede iluminat, cu toate acestea, noi suntem constiinta pura si tot ceea ce se intampla este doar o miscare de energie in interiorul nostru, asemenea imaginilor proiectate pe un ecran de cinema. Ecranul de cinema nu este ars de imaginile cu flacari si nici nu este taiat de imaginile in care apar sabii. Prin urmare, cea mai sigura cale de a dizolva orice emotie negativa este de a realiza cine suntem cu adevarat. Sa ne amintim si sa experimentam faptul ca noi suntem ecranul de cinema si nu imaginile proiectate pe el.

Sa luam ca exemplu sentimentul de frica. Cauza fundamentala a acestui sentiment este identificarea cu sinele mic (ego-ul), precum si atasamentul fata de propriile tale idei si dorinte. Rezolva acest aspect si aparitia sentimentului de frica va fi imposibila. Amana sa privesti acest aspect si tot ceea ce vei obtine va fi o tratare superficiala a simptomelor. Frica, cu siguranta, are efecte asupra corpului, emotiilor si energiei noastre – si de multe ori este necesar ca frica sa fie tratata prin intermediul unor tehnici de vindecare energetica sau prin intermediul medicamentelor. Uneori, fara aceste tratamente suntem atat de distrasi de sentimentele de frica incat nu dispunem de puterea de a privi mai adanc in interiorul nostru. Dar, in cele din urma, este necesar sa abordam cauza fundamentala a acestui sentiment.

“Grozav! Dar cum pot aborda cauza fundamentala a acestor sentimente? Ofera-mi cateva sugestii practice.”. Ma bucur ca ai intrebat. Vom continua cu exemplu de mai sus, cu sentimentul de frica.

Sa spunem ca porti o conversatie cu un prieten, cu partenerul tau, sau cu un coleg, iar dintr-o data isi face aparitia teama de respingere. Excelent, aceasta este o oportunitate foarte buna de a practica. In functie de propriul tau nivel de cunoastere de sine (de maturitate) si de nevoile tale, alege una dintre abordarile de mai jos.

CITESTE CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE >>>>>>

.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Advertisement -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre