Cum poti dizolva emotiile negative – Doua tehnici orientale eficiente!

2433

Priveste in mod clar

#1. Recunoaste ca frica si-a facut aparitia si eticheteaz-o in mintea ta. Cuvintele pe care le folosesti sunt foarte importante. Evita sa-ti spui “Mi-e frica”. Spune in schimb “a aparut sentimentul de frica” sau “frica este aici”. Poti observa cum prin simpla schimbare a unor cuvinte isi face aparitia o perspectiva diferita si mult mai mult spatiu.

#2. Respira profund de trei ori si incearca sa aduci toata atentia in interiorul tau – asta inseamna sa renunti la a mai acorda atentie obiectului, persoanei sau circumstantei care a declansat emotia, ci mai degraba sa acorzi atentie emotiei in sine. Accepta ca sentimentul se afla acolo.

#3. Studiaza sentimentul in profunzimea sa. Cu alte cuvinte, studiaza cauzele, efectele si natura sa. Iata cateva intrebari care te pot ghida in studierea profunda a sentimentului:

Cauzele – Ce a contribuit la declansarea acestui sentiment? Nu este necesar sa te reintorci la cauzele indepartate ale acestui sentiment, in copilaria ta sau orice altceva. Pentru moment stai prezent cu ceea ce se intampla acum si aici in interiorul tau.

Efecte – Cum se simte acest sentiment in interiorul meu? Unde se afla el in interiorul corpului meu? Ce amintiri si ganduri inoata in jurul acestui sentiment in mintea mea? Care sunt gandurile si sentimentele mele despre acest sentiment?

Natura – Priveste in interiorul tau si intreaba-te “Ce este acest sentiment?”. Nu folosi cuvinte pentru a explica, mentine in viata intrebarea de mai sus. Are acest sentiment o culoare, o substanta, o dimensiune? Care este vibratia sa? Contempla nepermanenta acestui sentiment. Nu a fost aici acum cateva minute – de unde a venit? Nu va fi aici peste cateva minue – unde se va duce cand o sa dispara?

Petrece pe cat de mult timp crezi ca este nevoie la pasul cu numarul trei. Afla cat mai multe posibil despre acest sentiment negativ. Suntem sclavii a ceea ce noi nu intelegem. Observa daca aceasta emotie este problema reala sau daca se afla ceva sub aceasta.

Lasa sa fi orice ar fi – dar nu crea povesti si interpretari in jurul sentimentului respectiv si elibereaza-te de acest sentiment. Nu-ti pot spune cum sa te eliberezi, dar e ceva ce fiecare fiinta umana face in mod intuitiv.

In acest moment s-ar putea sa descoperi ca emotia negativa a disparu deja sa ca a pierdut din putere. In cazul in care nu a slabit suficient de mult in intensitate, poti continua cu urmatorul exercitiu.

CITESTE CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE >>>>>>