Efectul emotiilor negative asupra sanatatii tale – Vindeca-ti corpul!

3053
Renunta la perceptie pe cat de mult posibil

Dupa ce te-ai gandit un pic la situatie in sine, s-ar putea sa-ti dai seama ca, de fapt, nu exista experienta pozitiva sau negativa, in afara de acelea pe care noi le definim astfel. Prin urmare, perceptia noastra pe care o atribuim unei experiente sau unei situatii are puterea totala asupra modului in care ne simtim si asupra organismului nostru. Putem intotdeauna putem incerca sa ne eliberam de definitiile noastre pe care le atribuim fiecarei experiente cu scopul de a atinge o stare de constientizare, stare in care acceptam fiecare experienta pentru ceea ce este, pentru ca mai apoi sa ne foloseasca ca lectie de viata. Cu toate acestea, probabil, nu suntem inca la acest nivel si de aceea este foarte important pentru noi sa intelegem faptul ca emotiile ne pot afecta sanatatea.

Legatura Minte – Corp

Legatura dintre mintea si corpul tau este foarte puternica si desi nu poate fi observata, efectele pe care mintea ta le are asupra corpului tau sunt profunde. Ne putem afla intr-o dispozitie mentala pozitiva si ne putem ocupa de toate problemele noastre interioare, consecinta fiind un stil de viata sanatos, sau ne putem afla intr-o dispozitie mentala negativa, dominata de ganduri auto-distructive si putem alege sa ignoram total problemele noastre interioare si putem chiar sa incercam sa le ascundem cu atat de multe afirmatii pozitive si gandire pozitiva, consecinta fiind un stil de viata nesanatos. De ce se intampla acest lucru?

Emotiile si experientele noastre sunt, in esenta, energie si pot fi stocate in memoria celulara a corpului nostru. Ai trait vreodata o experienta care si-a lasat amprenta asupra ta sub forma unei rani emotionale sau sub forma unei dureri intr-o anumita zona a corpului? Acest lucru se datoreaza faptului ca in acea zona a corpului exista in continuare energie eliberata de acea experienta. Graficul prezentat mai sus te va ajuta sa intelegi mai bine efectul pe care il au anumite emotii asupra zonelor principale ale organismului tau.

Atunci cand la nivelul corpului tau exista leziuni, durere sau senzatii de constrictie, acestea se afla intr-o foarte stransa legatura cu sentimentele prezente la nivel fizic. De aceea, de cele mai multe ori aceste probleme nu sunt rezolvate cu ajutorul exercitiilor fizice, ci prin rezolvarea problemelor emotionale din spatele acestor probleme fizice.