Industria tutunului si-ar dori sa nu cunosti niciodata aceste lucruri!

1727

Foarte putini dintre noi recunoastem faptul ca industria tutunului este o industrie la fel de profitabila si chiar mai mortala in comparatie cu industria de armament. Afacerea “tigareta” este evaluata global la peste 559.9 miliarde de dolari si Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca tigarile ar putea ucide 1 miliard de oameni in secolul 21, daca tendintele actuale vor continua. In zilele noastre fumatul cauzeaza o lista uriasa de reactii adeverse asupra sanatatii organismului, dar pentru ca o astfel de uriasa afacere furnizeaza corporatiilor profituri uriase, acestea fac tot ceea ce pot pentru a mentine acest viciu in viata.

Asemenea tuturor industriilor majore, piata mondiala a tutunului este controlata de doar cateva corporatii multinationale care isi cheltuiesc o mare parte din profit pe publicitate si pe relatii publice an de an doar pentru a mentine un nivel mare de cerere.

Inainte ca efectele reale ale fumatului sa poate fi observate in cazul generatiilor inaintate in varsta, companiile de tutun au platit medici, dentisti, profesori si celebritati pentru ca produsul lor sa fie cat mai acceptat.

Prin intermediul acestor proiecte de relatii publice, companiile de tutun au proiectat o imagine sanatoasa, dezirabila si sofisticata a produsului lor. La inceputurile productiei de tigarete, majoritatea doctorilor si stomatologilor obisnuiau sa le spuna pacientilor ca fumatul este bun pentru ei.  Atunci cand in cele din urma tigarile au inceput sa fie produse in masa si atunci cand in urma fumatului au inceput sa moara si sa se imbolnaveasca oameni, medicii si stomatologii au inceput sa spuna adevarul si sa-i previna pe oameni cu privire la pericolele la care se supun in urma adoptarii acestui viciu.

Acum, din fericire, toata lumea cunoaste acest adevar – fumatul este unul dintre cele mai groaznice lucruri posibile pe care le poti face pentru corpul si mintea ta. Mai mult decat atat, sunt obligati sa recunoasca in scris pe pachetele de tigari acest lucru!

Ca si in cazul fluorului, substantele chimice din tigari au fost cunoscute pentru proprietatea lor de a contribuie la acumularea de deseuri nesanatoase la nivelul glandei pineale si la nivelul creierului. Cu alte cuvinte, fumatul iti afecteaza intr-o foarte mare masura nivelul constiintei. De asemenea, ca urmare a chimicalelor toxice din tigari, majoritatea fumatorilor sufera de diferite probleme la nivelul sinusurilor si aparatului respirator.

Avantajul financiar ar fi singurul motiv de care ar avea nevoie fumatorii pentru a renunta la fumat. Tigarile s-au scumpit enorm in ultmii ani, iar acum un pachet costa in jurul sumei de 15 lei, din care aproape jumatate sunt impozite. Cu alte cuvinte, in cazul in care fumeaza un pachet pe zi, oamenii platesc lunar pentru a-si alimenta acest viciu suma de 450 de lei. Aceasta suma se indreapta catre un viciu care le distruge mintea, sanatatea corpului si care le fura literalmente tineretea. Este adevarat faptul ca substantele din tigari contribuie la dependenta fata de acest viciu, dar  puterea lor a fost exagerata. In acest caz, dependenta psihica este mult mai puternica decat dependenta fizica. Este dificil, dar tot ceea ce trebuie sa faci este sa rezisti in fata acestui viciu cateva zile. In curand, mirosul si gustul de tigari nu ti se vor mai parea atat de dezirabile, iar intr-un an de zile vei economisi 5400 de lei, bani cu care ai putea sa faci ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci. Iti va fi mult mai usor sa respiri, bolile te vor evita si vei avea o dispozitie mult mai buna. Renuntarea la fumat este una dintre cele mai bune decizii pe care le poti face, o decizie care iti va imbunatati drastic calitatea de viata si care le va oferi mult mai putin control corporatiilor asupra mintii si asupra sanatatii tale.