Nu-i lasa niciodata pe cei din jurul tau sa faca aceste 20 de lucruri

1395
.

11. Nu-i lasa pe oamenii nepotriviti sa intervina intre tine si prietenii tai adevarati –  Nu-i lasa pe cei care refuza sa te iubeasca sa intervina intre tine si persoanele din viata ta care te iubesc cu adevarat. Pentrece-ti timpul in compania persoanelor care iti fac viata mai luminoasa, nu in compania celor care te atrag in intunericul lor.

12. Nu-i mai lasa pe oamenii motivati de ura sa te faca sa-i urasti inapoi – “Ochi pentru ochi si vom ajunge o intreaga lume plina de orbi”  a spus Gandhi. Indiferent de josnicia actiunilor unei alte persoane, nu le permite sentimentelor de ura sa-si faca loc in inima ta. Atunci cand cand decizi sa urasti, sapi automat doua morminte: unul pentru dusmanul tau si unul pentru tine.
13. Nu-i lasa pe oameni sa cultive ranchiuna in mintea ta – Cine isi cere scuze primul este cel mai curajos si acela este persoana mai puternica. Cel care depaseste mai usor momentele dificile este cel mai fericit. Intotdeauna.

14. Nu-i lasa oameni sa-ti otraveasca prezentul cu trecutul tau – Viata este mult prea scurta pentru a- asculta pe cei care se folosesc de trecut cu scopul de a te rani. Unii oameni nu inteleg ca te afli intr-o dezvoltare continua si vor incerca tot timpul sa te atraga inapoi in trecut pentru a ajunge din nou la nivelul tau. Accepta-i, iarta-i si elibereaza-te de trecut.

15. Nu-i lasa pe oameni sa te convinga ca este un lucru rau sa te schimbi – Lucrurile pe care nu le putem schimba, de cele mai multe ori, ajung sa ne schimbe. Aceasta schimbare se intampla dintr-un motiv. Nu o sa fie usor, dar la sfarsit o sa merite tot efortul.

16. Nu-i lasa pe oameni sa te indeparteze de preocuparile tale semnificative – In cazul in care poti sa zambesti atunci cand nu este nimeni in preajma ta, inseamna ca esti pe drumul tau. Nu-i lasa pe ceilalti sa intrevina intre ideile si activitatile din viata ta care te preocupa cu adevarat.
17. Nu-i lasa pe ceilalti sa-si bata joc de visele tale – Viata iti va scoate in cale teste pentru a vedea cat de serios esti in urmarirea visurilor tale. Mai devreme sau mai tarziu te vei confrunta cu feedback negativ din partea celorlalti. Nu-i permite nimanui sa-ti zdrobeasca spiritul. In cazul in care te pasioneaza ceva, continua sa faci ce faci, indiferent de ceea ce cred cei din jurul tau. Astfel sunt indeplinite visele personale.

18. Nu-i lasa pe negativisti sa te convinga sa nu te implici cu adevarat – Vremurile dificile de cele mai multe ori sunt cele care ne conduc la momente de glorie. Inceputurile sunt intotdeauna dificile, dar la sfarsit totul merita.

19. Nu accepta pastilele magice ale celorlati – Orice realizare in viata implica o cantitate considerabila de efort si de timp. Nu exista pastile magice in societatea in care traim, cu toate ca societatea va incerca sa te convinga ca exista.

20. Nu-i lasa pe ceilalti sa-ti spuna “Ar trebui sa fii mai fericit!” – Recunostinta este inceputul fericirii. Apreciaza ceea ce ai in viata ta, in special pentru lucrurile aparent nesemnificative.

Sursa

.