Regenereaza-ti intregul organism cu ajutorul nutritiei! Medicamentele nu vor face niciodata asta!

1754

Aceasta veste poate reprezenta o uriasa surpria placuta, in special pentru cei care au o pregatire medicala conventionala, dar starea implicita a organismului tau este una de regenerare neincetata. Fara acest proces naural uimitor de regenerare celulara, miraculosul organism uman nu ar exista.

Cu toate acestea, in vremuri de boala, procesele naturale de regenerare sunt depasite de cele degenerative. Acestea sunt cazurile in care leacurile isi fac simtit cel mai notabil efect,  ajutandu-ti organismul sa-si recapete echilibrul cu ajutorul alimentelor, plantelor aromatice, nutrientilor si terapiilor. Cu toate acestea, in zilele noastre, majoritatea medicamentelor promovate de industria farmaceutica contin substante chimice care nu ofera nici macar o iota din potentialul de regenerare detinut de leacurile naturale amintite mai sus; dimpotriva, acestea interfereaza aproape intotdeauna cu procesele naturale de regenerare, scopul principal al acestora fiind acela de a suprima simptomele pentru care sunt administrate si cam atat.

In ciuda caracterului eretic al leacurilor care stimuleaza vindecarea si regenerarea vizavi de medicamentele promovate de industria medicala si farmaceutica, in ultima perioada am colectat o serie remarcabila de studii pe aceasta tema.

Iata cum iti poti regenera intragul organism cu ajutorul nutritiei:

1. Regenerarea intregului sistem nervos

Exista o gama foarte larga de compusi naturali care au un efect dovedit de regenerare nervoasa. De exemplu, un studiu desfasurat in anul 2010 si publicat in paginile revistei de Cercetare a Intineririi, a descoperit ca o combinatie compusa din afine, ceai verde si carnozina, are un puternic efect neuritogenic (promoveaza regenerarea neuronala) si un efect regenerativ asupra celulelor stem. Alte substante care detin proprietati neutrogenice sunt: curcumina, ciuperca coama leului, paigenina (o substanta intalnite in legume precum telina), afinele, ginsengul, huperzina, natto (soia fermentata printr-o metoda speciala de origine japoneza), salvia rosie, rezveratrolul (un antioxidant intalnit in principal in vinul rosu), laptisorul de matca, teanina, ashwaganda, cafeaua (trigonelina) si nu numai.

De asemenea, mai este cunoscuta si o alta categorie de substante care detin proprietatea de a promova regenerarea sistemului nervos, cunoscuta sub denumirea de “compusi de remielinare”. Acestia au proprietatea de a stimula refacerea invelisului protector din jurul axonului neuronilor, invelis cunoscut sub numele de mielina, invelis care este adesea vatamat de diferitele afectiuni neurologice. De asemenea, un efect regenerator il are si muzica si sentimentele de iubire si de recunostinta.

2. Regenerarea sistemului hepatic

Un compus extras din lemnul dulce are propietatea de a stimula regenerarea functiilor si masei hepatice. Aceasta substanta, cunoscuta sub numele de glicirizina, este si un puternic agent antiviral impotriva SARS. Alte substante care detin puternice proprietati de regenerare hepatica sunt: carvacrolul (un compus volatil intalnit in oregano), curcumina (principalul curcuminoid din turmeric), ginsengul coreean, ceaiul de rooibos, vitamina E si armurariul.

3. Diabetul – Regenerarea celulelor beta

Din pacate, medicina conventionala inca mai are lacune in ceea ce priveste potentialul de inversare a predispoziei spre diabet pe care o poseda leacurile naturale. In timp ce diferite terapii si medicamente care mai de care mai scumpe sunt dezvoltate anual, dezvoltarea acestora avand scopul de a le umple celor putini buzunarele, un numar foarte mare de plante aflate in bucataria noastra sau in curtea din spatele casei se dovedesc a avea o eficienta mult mai mare in cazul tratarii diabetului de tip unu. Acestea sunt doar cateva dintre leacurile care si-au dovedit iar si iar capacitatea de a regenera celulele beta (celulele producatoare de insulina): Gymenna Sylbestre (numit si “distrugatorul de zahar”), Nigella Sativa sau chimenul negru, vitamina D, curcumina, arginina, avocado, berberina, castravetele amar, sfecta mangold, matasea de porumb, stevia sud-americana, sulforafantul (compusul intalnit in special la nivelul inflorescentelor de boccoli).

4. Regenerarea sistemului endocrin

Exista anumite substante care au capacitatea de a spori abilitatea sistemului endocrin de a secreta in mod natural o cantitate mult mai mare de hormoni. Aceste substante poarta denumirea de secretagogi. De asemenea, exista substante care au capacitatea naturala de a regenera hormonii degradati. O asemenea substanta este vitamina C. Aceasta vitamina are capacitatea de a contribui cu electroni pentru a reanima forma si functia estrogenului, progesteronului si testosteronului. In combinatie cu alte alimente care sprijina sanatatea sistemului endocrin, cum ar fi rodia, vitamina C reprezinta o alternativa excelenta a terapiilor de inlocuire hormonala.

5. Regenerarea sistemului cardiovascular

Nu cu foarte multi ani in urma, intreaga lume medicala era de parere ca tesutul cardiac nu dispune de capacitatea de regenerare. Cu toate acestea, cercetarile recente arata ca aceasta ipoteza care a dominat lumea medicala o perioada lunga de timp, este cat se poate de falsa. Exista o categorie de compusi care au capacitatea naturala de a contribui la regenerarea sistemului cardiovascular, compusi cunoscuti sub denumirea de substante neocardiogenice. Aceste substante detin capacitatea de a stimula formarea de noi celule cardiace. Printre aceste substante, vom aminti: resveratrolul, ginsengul siberian, geum japonicum si N-acetil-cisteina (derivatul aminoacidului natural L-Cisteina).

6. Regenerarea cartilagiilor, articulatiilor si regenerarea coloanei vertebrale

Cele doua substante care au demonstrat o capacitate enorma de a contribui la recuperarea dupa vatamari ale coloanei vertebrale sunt curcumina si resveratrolul. In ceea ce priveste afectiunea degenerativa a atriculatiilor, osteoartrita, este cunoscut un spectru foarte larg de substante cu potential de regenerare. Acestea sunt: vitamina D, beta-carotenul, vitamina C, acizii grasi omega3, glucozamina si nu numai.