Vindeca orice relatie din viata ta in trei pasi simpli!

1896

Exista o relatie in viata ta pe care ai dori sa o vindeci? In urmatoarele randuri doresc sa-ti impartasesc un secret cu ajutorul caruia vei putea vindeca orice relatie din viata ta. Cea mai buna parte a acestui proces este ca nu ai nevoie de cealalta persoana pentru a vindecare relatia respectiva.

Cu scopul de a vindeca orice relatie din viata ta este foarte important sa intelegi dinamica din spatele problemelor din interiorul relatiilor. Dificultatile si problemele din relatii nu isi fac aparitia deoarece doua persoane sunt diferite sau deoarece acestea nu sunt de acord in anumite privinte. Nu este necesar ca oamenii sa fie de acord sau sa fie similari cu scopul de a se intelege de minune. Problemele si dificultatile isi fac aparitia in relatii deoarece unul sau ambele persoane practica judecata. Obiceiul de a-i judeca pe cei din jurul nostru este cel care provoaca toate problemele din relatii. In lipsa judecatii, relatiile prospera si atunci cand ne eliberam de obiceiul de a-i judeca pe cei din jurul nostru, relatiile se vindeca de la sine de cele mai multe ori.

De ce este obiceiul de a judeca atat de periculos pentru bunastarea relatiilor? Atunci cand ne simtim judecati, acesta invoca un sentiment de respingere, asa ca ori ne inchidem in noi insine, ori judecam si noi la randul nostru, cu scopul de a ne proteja. Oricare dintre aceste doua reactii creeaza distanta si discordie intre cele doua persoane.

Atunci cand noi suntem cei care judecam, o indepartam pe cealalta persoana de noi insine, indiferent de justificarea pentru care o judecam. Nu are importanta daca ai dreptul sa judeci sau daca tu esti cel care le stie pe toate, judecata este cea mai usoara modalitate prin care poti instraina un prieten, un amant, un partener, un parinte sau un copil.

Chiar daca judecata noastra este facuta in numele iubirii, ea tot judecata este si acest obicei va reusi intotdeauna sa faca opusul a ceea ce ne-am propus. In cazul in care vrei sa pierzi o persoana din viata ta, judec-o!

Nu poti sa iubesti o persoana si sa o judeci in acelasi timp. Eliberarea de judecata fata de o alta persoana te va ajuta sa vindeci relatia respectiva, dar aceasta nu este intreaga poveste. Exista un mic truc pentru acest proces de vindecare. Daca vei urma urmatorii trei pasi vei reusi sa vindeci orice relatie din viata ta:

Pasul #1 – Vindeca auto-judecata

Intreaga lume in care traiesti este o reflectie a convingerilor tale constiente si subconstiente. Prin urmare, in cazul in care cineva te judeca, judecata sa este de fapt o reflectie a propriului tau obicei de a te judeca pe tine insuti. Nu poti astepta ca ceilalti sa nu te mai judece atunci tu faci lucrul pe care il astepti de la ceilalti. Cheia este identificarea modului in care te judeca cealalta persoana, pentru ca mai apoi sa cauti modul similar in care te judeci pe tine insuti. S-ar putea sa nu fie acelasi mod de a te judeca, dar cauta conexiunea. De indata ce ai identificat gandul respectiv, este momentul sa te eliberezi in mod constient de judecata de sine.

Nu este nevoie sa impartasesti aceste lucruri cu nimeni. Acest proces ar trebui sa-l faci in privat. Iti vei da seama ca ai succes in acest proces atunci cand cealalta persoana va reflecta mai multa acceptare fata de tine. In cazul in care persoana respectiva continua sa te judece, patrunde din nou in interiorul tau si elibereaza-te de orice urma de judecata de sine pe care o mai gasesti.

Pasul #2 – Vindeca judecata fata de cealalta persoana

Cum iti judeci prietenul, sotul, parintele sau copilul? Aminteste-ti, nu confunda grija fata de o persoana apropiata cu judecata! Indiferent de ceea ce se intampla in viata lui sau a ei, nu ai dreptul sa judeci! S-ar putea sa-ti doresti sa faci o lista cu toate modurile in care o judeci pe respectiva persoana si sa renunti la fiecare dintre ele, una cate una. De asemenea, ai putea sa privesti pentru a observa modurile in care te judeci pe tine insuti in acelasi mod si sa te eliberezi si tu de acele judecati.

De fapt, indiferent de cat de intelept crezi ca esti sau de cat de bine o cunosti pe aceasta persoana, tu nu poti cunoaste cu adevarat ceea ce este cel mai bine pentru el sau pentru ea.

In cazul in care iti pasa de o persoana apropiata si doresti sa o ajuti, cel mai bun lucru pe care ai putea sa-l faci pentru a o ajuta ar fi sa o asculti si sa o incurajezi sa-si adreseze intrebarile potrivite cu scopul de a ajunge sa faca ea insasi alegerile potrivite. In cazul in care ti-ai descoperit claritatea interioara, i-ai putea adresa o intrebare care sa o poata ajuta sa descopere claritatea proprie.

Nu le oferi sfaturi celor din jurul tau decat in cazul in care ti se cere sa faci asta si cand acorzi un sfat, ai mare grija ca acesta sa nu contina elemente de judecata. In cazul in care judeci, instrainezi, iar daca instrainezi te instrainezi de sansa de a face o diferenta in viata cuiva.

In cazul in care vrei sa fii o influenta pozitiva in viata cuiva, incearca sa fii tu insuti un exemplu pozitiv. Ramai integru fata de propriile tale convingeri si modeleaza acest comportament, dar nu incerca sa predici sau sa te amesteci in treburile altora – deoarece ceilalti vor experimenta acest lucru ca fiind o judecata, iar mesajul tau nu va reusi sa aiba impactul de care ti-l doresti.

Pasul #3 – Priveste-o pe cealalta persoana ca fiind perfecta si intreaga

Alcatuieste o lista cu toate lucrurile pe care le iubesti la el sau la ea. Concentreaza-te asupra acestor lucruri in fiecare zi. Nu acorda atentie aspectelor negative pe care nu le placi sau problemelor la indemana. Concentreaza-ti atentia asupra aspectelor pe care le iubesti la persoana respectiva si lasa aspectele negative deoparte.

Stiu ca acest lucru poate fi o mare provocare, in special atunci cand exista probleme intre voi doi, dar daca te vei concentra mult mai des asupra aspectelor negative si daca vei ignora mult mai des aspectele negative, vei observa ca lucrurile vor incepe sa se schimbe foarte rapid in favoarea amandurora – totul depinde de tine.

Cealalta persoana se va schimba deoarece felul in care o privesti tu pe ea se schimba. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te concentrezi in tacere asupra aspectelor pozitive.

In cazul in care vei reusi sa renunti complet obiceiul de a-i judeca pe ceilalti, la rationalizari si la justificari, iti vei putea asuma responsabilitatea pentru relatiile din viata ta si pentru experientele pe care le ai impreuna cu celelalte persoane.  Astfel vei avea puterea de a vindeca nu numai relatia cu persoana respectiva, ci si toate relatiile din viata ta.