ZECE lectii de viata pe care le-am invatat de la Paulo Coelho

2044

Anumite carti apar in viata noastra exact la momentul potrivit si ne ofera o scanteie de speranta intr-un loc al inimii nostre in care pana in acel moment a exista numai intuneric. Filosof si autor, Paulo Coelho reuseste sa descrie cu o maiestrie incredibila sufletul, momentele frumoase si incercarile vietii noastre, el fiind un maestru in a avea raspunsurile la intrebarile dificile pe care ni le ofera viata. Cuvintele sale pline de intelepciune ne pot ajuta enorm in depasirea obstacolelor si in descoperirea scopului vietii noastre. Iata cateva dintre lectiile de viata pe care le putem invata de la Paulo Coelho:

1. Secretul Vietii

Secretul vietii se afla aici, in acest moment, in prezent. In cazul in care-i acorzi atentia necesara prezentului vei avea puterea sa-ti schimbi viata. Uita de viitor, traieste aceasta zi in concordanta cu increderea ca acolo, undeva sus te iubeste. Fiecare zi aduce cu ea o noua eternitate.

2. Cea mai mare minciuna din lume

La un moment dat am pierdut controlul asupra evenimentelor pe care ni le-a scos viata in cale si am devenit controlati de soarta. Aceasta este cea mai mare minciuna din lume, pe care cei mai multi dintre noi ne-o spunem noi insine zi de zi.

3. Limba lumii

Exista o anumita limba pe Pamant pe care toata lumea o intelege: entuziasmul lucrurilor realizate cu draoste si cu un anumit scop.

4. Ce se intampla cu noi atunci cand murim

Cei care nu se mai intorc devin o parte din nori, o parte din animale. Acestia devin parte din tot ceea ce exista, acestia devin Sufletul Lumii.

5. Singura modalitate de a invata

Exista doar o singura modalitate de a invata si aceea este prin puterea actiunii. Tot ceea ce cunosti ai invatat pe parcursul calatoriei tale prin puterea actiunii.

6. Modul in care-i privesti pe ceilalti

Niciodata nu vom putea sa le judecam vietile celorlalte persoane deoarece fiecare persoana isi cunoaste propria ei durere si renuntare. Este important sa stii ca esti pe calea cea buna dar este nebunesc sa crezi ca aceea este singura cale.

7. Cele mai extraordinare lucruri in viata

Lucurile simple sunt cele mai extraordinare si numai cei intelepti le pot vedea.

8. Puterea credintei

Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat tot Universul conspira pentru tine ajutandu-te sa-ti indeplinesti acea dorinta.

9. Ce putem invata de la cei mici

Un adult poate invata de la un copil trei lucruri: sa fie fericit fara niciun motiv, sa fie tot timpul ocupat cu ceva si sa stie sa ceara ceea ce-si doreste cu toata increderea.

10. Singura modalitate prin care vei putea intelege miracolul vietii

Este necesar sa ai curajul sa-ti asumi riscuri. Vom intelege miracolul vietii pe deplin atunci cand ii vom permite neasteptatului sa se intample.

Distribuie aceste lectii de viata si cu prietenii tai de pe facebook!