ZECE motive pentru care un CAINE la usa casei tale este o binecuvantare

1896

“Razboiul” intre iubitorii de caini si iubitorii de pisici nu se va termina niciodata. Iata cateva argumente care te vor ajuta in situatiile in care esti prins intr-un argument cu un iubitor de pisici:

10. Te vei imbolnavi mai putin

caine 14

Daca avem incredere in reclamele de la televizor, umanitatea se afla intr-un razboi continuu impotriva microbilor – si niciunul dintre noi nu ne vom opri pana cand ultimul microb de pe fata pamantului va muri. In realitate, chiar aceasta incercare de eliminare a microbilor din viata noastra este cea care ne slabeste sistemul imunitar. In cazul in care organismul nostru nu este expus microbilor, acesta nu poate dezvolta o anumita imunitate fata de ei. Din fericire, cainii sunt plini de microbi. In cazul in care ai un caine, biodiversitatea microbilor este la ea acasa. Cu toate ca suna destul de infricosator, nu este chiar asa, deoarece organismul nostru dezvolta o anumita imunitate fata de acestia. Posesorii de caini par sa se imbolveasca mai rarfata de persoanele care au pisici sau care nu au animale de companie.

9. Iti vei dezvolta rezistenta la alergii

caine 8

Cu toate ca anumite persoane pot dezvolta alergii severe in preajma cainilor, copii care cresc avand in casa un caine pot dezvolta o imunitate fata de majoritatea alergiilor pe parcursul vietii lor. Chiar daca nu te nascusei inca, daca mama ta a avut un caine, cu siguranta organismul tau este mai putin susceptibil de a fi deranjat de parul de animale.

8. Vei fi mai fericit

caine5

Proprietarii de caini sunt mai putin predispusi aparitiei episoadelor de depresie, fata de persoanele care nu detin animale de companie. Chiar si pentru persoanele care devin depresive din punct de vedere clinic, cainii pot deveni ajutoare de nadejde, aceste persoane putand sa treaca mult mai usor peste aceste episoade, in unele cazuri, mult mai eficient decat cu ajutorul anumitor medicamente.

7. O inima sanatoasa

Young child playing fetch with dog

Simpla gest de a mangaia un caine scade ritmul cardiac si al tensiunii arteriale. Un studiu de origine chineza a descoperit ca oamenii care detin caini dorm mai bine noaptea si se imbolnavesc mai rar. Alte studii demosntreaza faptul ca proprietarii de caini au un colesterol usor mai scazut si au mult mai multe sanse de a supravietui in cazul aparitiei unui atac de cord.

6. Mai multe exercitii fizice

caine2

Cainii au nevoie de plimbari zilnice, proprietarilor de caini fiindu-le recomandat sa-si plimbe cainii, 30 de minute minim, in fiecare zi. Astfel, tu si prietenul tau cel mai bun va veti mentine sanatatea si veti avea o forma fizica de invidiat.

5. O viata sociala activa

caine7

Sondajele de opinie arata ca oamenii au mai multa incredere in persoanele care se plimba cu caini pe strada decat in persoanele singure. De asemenea, in cazul in care locuiti singur, un caine iti poate oferii  acelasi beneficiu ca cel pe care-l primesti in cazul unei interactiuni cu un prieten foarte bun.

4. Detecteaza cancerul

caine 24

Intr-o buna zi, cainele tau iti poate salva viata. Se pare ca prietenii nostri canini au capacitatea extraordinara de a detecta celulele canceroase din organismul uman. Exista o multime de relatari in care cainii au tot lins sau au tot mirosit o regiune a organismului proprietarului, ca mai apoi, proprietarul sa descopere, la analize, ca regiunea respectiva era canceroasa. Dovezile anectodice, mai tarziu, au fost sustinute de dovezi stiintifice. Cainii sunt atat de buni in ceea ce priveste detectarea cancerului incat multi dintre acestia sunt instruiti pentru a detecta cancerul in mai putin de trei ore.

3. Iti reflecta personalitatea

Puppy-3-dogs-1993798-1024-76811

Rasa de caine pe care o preferi spune foarte multe despre personalitatea ta. Un studiu din Anglia, a demonstrat ca exista o corelatie foarte clara intre personalitatile oamenilor si rasa cainelui pe care acecstia il detineau. De exemplu, persoanele care detineau caini de talie mica au fost mai inteligenti, in timp ce proprietarii cainilor utilitari, cum ar fi dalmatienii sau bulldogii, erau mai constiinciosi. Aceleasi studii au constatat ca proprietarii de caini sunt mult mai prietenosi decat proprietarii de pisici. Ceea ce este si mai interesant, este faptul ca prietenul dumneavoastra patruped poate imprumuta din trasaturile dumneavoastra de personalitate.

2. Stres redus la locul de munca

caine14

Studiile evidentiaza faptul ca persoanele care interactioneaza cu un caine in timpul orelor de munca beneficiaza de o scadere stresului pe parcursul zilei. Acest lucru o sa va ajute sa va dezvoltati productivitatea si satisfactia pe care v-o ofera locul de munca.

1. Pentru ca…

caine4

 

 

Sursa: mentalfloss.com