" />
0 Shares 1852 Views

Cele 15 aspecte universale ale invataturilor spirituale

Emanoil Hociota Iun 09, 2014
0 1853

Mesajul a fost intotdeauna acelasi. Noi suntem cei care l-am uitat. Religia este una, iar omenirea are o sursa comuna. De-a lungul timpului, datorita diversitatii culturale si sociale, mesagerii si modul in care Adevarul a fost transmis a luat diferite forme. Adesea, acest lucru creaza confuzie.

Iata care sunt cele 15 aspecte universale ale invaturilor spirituale:

1. Suntem o singura familie

2

Dincolo de dogme, cutume si tipicuri, adevarul este unul si acelasi. Acesta nu poate fi transformat sau ascuns prin intermediul unor cuvinte goale. Toate religiile sunt una si aceasi religie. Omenirea este o singura familie si ne aflam pe Pamant pentru a afla cine suntem cu adevarat si pentru a ne reconecta cu Divinitatea din noi.

2. Exprimarea individuala a Divinitatii

2

In Univers exista o singura energie universala care ne unifica pe fiecare dintre noi si pe fiecare fiinta vie cu Divinitatea. Fiecare dintre noi suntem expresia unica a acestei energii si ne aflam aici pentru a invata din ce in ce mai multe aspecte despre legatura pe care o avem cu aceasta energie. Ne aflam aici pentru a canta si pentru a ne bucura de darurile primite in ton cu energia Divina si pentru a fi recunoscatori pentru momentele pe care le petrecem pe Pamant.

3. Dualitatea

2

In timpul pe care-l vom petrece pe Pamant ne vom putea exprima Sinele in diferite feluri. Fiecare dintre noi am parasit lumea spiritelor si am pasit intr-o lume a formelor. Aceasta dualitate care se afla in fiecare dintre noi – spirit si forma fizica – adesea produce confuzie in randul multor oameni deoarece uita cine sunt ei cu adevarat – dualitatea lor. Fiecare dintre noi suntem in acelasi timp fiinte atat fizice cat si fiinte spirituale. De asemenea, in diferite etape ale vietii noastre ne exprimam mai mult dintr-un loc sau din altul. Menirea noastra este sa constientizam adevarata noastra esenta si sa ne reintoarcem “acasa”, de unde am plecat.

  Cele mai patrunzatoare ZECE carti din domeniul SPIRITUALITATII

4. Deconectarea de spirit

2

Pentru ca fiecare dintre noi am intrat intr-o lume a formelor, la baza acestei lumi, exista o dualitate, un set de contrarii si o deconectare aparenta de natura noastra spirituala. Aici, in aceasta lume fizica, putem crea si putem sa distrugem, acesta este unul dintre drepturile noastre fundamentale pe care le-am primit la nastere; calatorul care a invatat sa se detaseze de micul sau sine, acesta este cel care a invatat sa cucereasca propriile sale obstacole si se afla in calea catre adevarata exprimare a adevarului sau Sine Superior. Sinele Superior este intotdeauna intr-o conexiune cu Divinitatea si cunoaste, la un nivel spiritual, ca este pe drumul cel bun. Am venit aici pentru a fi creatori si pentru a ne alinia cu energia Divinitatii.

5. Problemele mondiale

2

Toate problemele ale acestei lumi in care traim sunt produsul unor indivizi inconstienti, care si-au uitat adevarata lor natura si care sunt controlati de micul lor sine. Acest egoism poate lua foarte multe forme si este cauza principala a distrugerilor, a razboaielor si a lacomiei individuale care se exprima mult prea des pe Pamant.

6. Spatiul gol

2

In interiorul fiecaruia dintre noi exista un spatiu gol, un dor de “casa” noastra de dincolo de stele. Acest dor ne impinge pe drumul dezvoltarii spirituale care are scopul de a umple acest dor de casa si de a ne face sa ne amintim cine suntem.

7. Uitam cine suntem

2

Datorita frumusetii si varietatii pe care o intalnim in aceasta lume fizica, foarte multi calatori din acest plan fizic al existentei incearca sa umple golul de care am discutat mai devreme cu oameni si cu lucruri materiale. Pentru o perioada, acestia cauta ceva, dar nu stiu ce cauta si astfel isi gasesc pentru o clipa alinarea in case, masini, bani, relatii superficiale si alte aspecte ale lumii materiale in care traim. Antidotul acestei vieti pe care o traiesc este cunoasterea spirituala si lumina. Trasee si calauzitori care sa-i ajute pe acestia sa-si regaseasca drumul spre casa exista, dar este necesara si o contribuitie de vointa din partea lor.

  Cele SAPTE LEGI ale UNIVERSULUI explicate

8. Dragoste sau frica

2

Toate emotiile umane sunt forme ale celor doua emotii primare ale dualitatii fizice: dragostea si frica. Frica ne conduce natura noastra inferioara si ne poate face sa facem alegeri in detrimentul celorlalti, iar dragostea este expresia ultima a Sinelui Superior si emotia care se aliniaza cel mai bine cu Sursa. Natura se afla intotdeauna intr-o conexiune cu Sursa. De la ea putem sa invatam cum sa traim.

9. Aminteste-ti

2

Atunci cand iti amintesti natura ta spirituala, acesta este un inceput al unei calatorii interioare si un inceput al constientizarii planului spiritual. Astfel, fiecare dintre noi reusim sa ne exprimam mai deplin intr-o forma spirituala.

10. Unicitatea sufletului

2

Fiecare suflet este unic. Fiecare calator este o expresie unica a Divinitatii si ca atare, dispune de capacitati unice. Fiecare dintre noi ne aflam aici pentru a ne exprima aceste calitati, de a-i ajuta pe ceilalti prin intermediul darurilor pe care le-am primit si nu in ultimul rand de a intelege mai bine cine suntem cu adevarat.

11. Natura tranzitorie

2

Insasi natura experientei fizice, deoarece este legata de timp si de loc, este tranzitorie si trebuie sa calatoreasca in timp. Ne aflam pe Pamant pentru o scurta dupa-amiaza in eternitatea atemporala si luam dupa noi pe celalalt plan toata dragostea si bunatatea pe care am impartasit-o cu ceilalti oameni pe Pamant.

12. Iertarea de sine si iertarea celorlalti

2

Aceste expresii ale sinelui inferior raman atasate de indentitatea noastra pentru o buna perioada de timp, pana in momentul in care vom invata sa ne eliberam de el si sa urcam din ce in ce mai sus. Prin iubire, aceste aspecte false ale existentei noastre sunt transformate si putem reveni la eterul universal. Iertandu-i pe altii si pe noi insine putem sa urcam din ce in ce mai sus.

  Legatura profunda dintre relatiile intime si energia aurica

13. Mai multe niveluri de ajutor

2

De-a lungul sederii noastre in aceasta lume, vom fi ajutati de foarte multe persoane, in acelasi mod in care am fost ajutati de Divinitatea datatoare de viata. Aceasta asistenta din partea celorlalti se face simtita in forma fizica sau spirituala. Foarte mult dintre noi ne aflam pe Pamant pentru a le oferi celorlalti ajutorul nostru.

14. Cunoasterea interioara

2

Invataturile Secrete reprezinta o cunoastere interioara, o cunoastere a Divinitatii prin experienta directa si prin intermediul invataturilor pe care le primesti de la diferiti intelepti in decursul vietii tale. Omenirea este o singura familie – religia este una singura – toate relele acestei lumi se datoreaza excesului si obiceiului unor calatori contemporani cu noi de a considera popriile lor nevoi – cele ale sinelui inferior – mai importante decat nevoile celorlalti.

15. Asculta-ti inima

2

In cazul in care doresti sa descoperi cine esti cu adevarat, calatoreste in lumea ta interioara. Calatoreste dincolo de religie, dincolo de cuvinte, dincolo de conceptele acestea ale aspectului fizic si descopera-ti centrul inimii tale. Asculta-i soaptele si inima ta te va ajuta sa ajungi din nou acasa in cazul in care iti vei trai viata in concordanta cu legile sale. Toata lumea este un fascicul de lumina al unui soare mare si niciunul nu suntem diferiti in aceasta privinta.

You may be interested

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares143 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Most from this category