Realizarile care te pot ajuta sa fii motivat zilnic!

1710

Uneori trebuie sa acceptam faptele reale, la fel cum acceptam gravitatia. Probabil nu te-ai ingrijorat niciodata ca lipsa gravitatie intr-o buna zi te va face sa plutesti prin orbita. Nu, tu deja sti faptul ca gravitatia exista, in fiecare zi, impiedicand acest dezastru sa se intample. Precum gravitatia, exista alte adevaruri in viata pe care ar trebui sa le acceptam si cand realizezi aceste trei adevaruri fundamentale despre viata, vei putea sa fii mult mai motivat sa realizezi viata pe care ti-o doresti.

#1. Toata lumea este nesigura in legatura cu ceva, nu doar tu

Te confrunti cu indoieli si cu incertitudini in fiecare zi a vietii tale. Aceasta rochie  te ingrasa? Vei cunoaste pe cineva la aceasta conferinta sau vei ajunge sa stai singur? Ce se intampla daca uiti cuvintele discursului? Ghici ce? Nu esti singurul. Toata lumea sufera de aceste indoieli si nesigurante in viata, mici sau mari, de la cel mai sarac cersetor pana la cel mai bogat antreprenor.

Toata lumea se simte nesigura in legatura cu ceva intr-un moment sau altul, indiferent de statut. Scopul este acela de a nu lasa sa-ti conduca viata. Nu lasa acea rochie sa te impiedice sa mergi la petrecere sau frica de a uita discursul sa mergi sa-l prezinti. Cu totii suntem oameni si suntem supusi greselilor si fricii. Accepta aceasta realitate si mergi mai departe.

#2. Vei regreta lucrurile pe care nu le-ai facut mai mult decat pe cele pe care l-ai facut gresit

Asistenta medicala Bronnie Ware a scris una dintre cele mai apreciate carti numita “Cele cinci regrete ale oamenilor pe patul de moarte”. Lucrand timp de opt ani cu pacienti aflati in stadiul terminal, a descoperit ca principalele regrete ale unei persoane au fost ca “nu am avut curajul sa traiesc o viata sincera fata de mine insumi si am ales sa traiesc in schimb viata pe care au asteptat-o altii de la mine.” Au regretat ca nu si-au trait propriile vise. Alte regrete au fost ca nu au petrecut timpul cu familia, ca au muncit prea mult sau ca nu si-au exprimat adevaratele sentimente.

La sfarsitul vietii, nu te vei simti dezamagit cu tine insuti pentru ca ai facut acele greseli, dar cu siguranta vei regreta ca nu ai bifat totul din lista de dorinte. Vei regreta ca nu ai petrecut mai mult timp cu familia si cu cei dragi. Si vei regreta ca nu ai incercat sa-ti indeplinesti visele. Schimba-ti mentalitatea si lasa asta sa te motiveze ca sa traiesti o viata pe care nu o vei regreta niciodata.

#3. Daca nu e dificil, nu merita

Probabil iti vine sa razi cand auzi asta. Daca e dificil si mai e si groaznic pe deasupra, de sa o faci, nu? Acest sfat este oferit de campionul Ironman si agentul Navy Seal David Goggins care traieste viata in conformitate cu regula de 40%. Atunci cand mintea iti spune ca ai terminat, ai terminat abia 40%. De indata ce realizezi asta, poti alege sa te fortezi sa termini si restul de 60%. Esti capabil in continuare, dar esti fortat sa pasesti in afara zonei de confort.

Nimeni din cei care au ajuns pe Muntele Everest nu au comparat experienta cu o plimbare in Parcul Central din New York si cu toate acestea s-au motivat sa inainteze in ciudata raului de altitudine si lipsei de oxigen. Provocarile sunt facute sa fie dificile. Nu numai ca iti testeaza limita corpului, dar iti dezvolta si mintea. Atunci cand cuceresti ceea ce ai crezut a fi odata imposibil esti deja departe de zona de confort. Increderea in tine este la cote inalte. Nu vei simti acelasi efect daca vei sta in fata televizorului.

Daca e dificil intr-o oarecare masura, merita. Nimic nu vine usor. Sigur, este dificil, dar recompensa merita efortul.

De indata ce realizezi aceste trei adevaruri ale vietii, te poti elibera de grija. Toata lumea  se simte nesigura in legatura cu ceva. Accepta. Nu lasa frica sa te paralizeze. A nu-ti trai visele este cel mai mare regret. Fa un plan si traieste-ti viata fara regrete. Si daca nu e dificil, nu o face. Schimba acel film, pune-ti telefonul jos si gaseste o provocare care iti va dezvolta mintea si corpul. Aceasta nu este o repetitie. Este chiar viata ta. Fa-o sa conteze.

Sursa