Cum poti opri caderea parului cu miere, ulei de masline si scortisoara?

2112

Caderea parului nu ne pune in pericol viata si nici functiile sale vitale, insa rasa umana este foarte preocupata de aspectul, dimensiunea si caltatea parului.  Parul a avut intotdeauna o semnificatie simbolica: reprezinta un simbol al feminitatii la femei si o asociere a masculinitatii traditionale la barbati.

Caderea parului este o problema obisnuita in practica medicala de zi cu zi. Alopecia androgenetica sau, de asemenea, cunoscuta sub numele de chelie este cea mai comuna formade pierdere a parului indusa prin stimularea androgenica a foliculilor fibrosi care sunt predispusi genetic la un astfel de raspuns. Se intampla la ambele sexe cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Cand vine vorba de femei, aceasta apare intre 25 si 30 de ani de viata, cu o progresie sporita in mijlocul deceniului al patrulea.

Imaginea clinica la barbati este foarte caracteristica si este recunoscuta ca o tendinta progresiva a parului. Caderea parului incepe, in general, in cea de-a treia decada a vietii si se exprima puternic daca incepe mai devreme in viata si daca exista un istoric al caderii parului in familie.

Diagnosticul se bazeaza pe istoricul familiei, constatarile clinice si trichograma si pe cea mai recenta metoda de trichogen. Trichogen – diagnosticul este metoda neinvaziva de numarare a radacinilor de par in regiunea selectata. Tratamentul in majoritatea cazurilor s-a dovedit a fi ineficient si boala este urmata de un curs determinat genetic. Din fericire, exista o reteta veche care a ajutat pe multi atunci cand vine vorba de prevenirea cheliei.

Aceasta reteta poate fi aplicata atat de barbati cat si de femei.

Ingrediente necesare:

Ulei de masline

1 lingura de miere

1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Pune miere si scortisoara in ulei de masline incalzit. Se amesteca bine ingredientele si se realizeaza amestecul final.

Mod de utilizare

Maseaza amestecul rezultat la radacinile parului si lasa-l sa actioneze timp de aproximativ 15 minute. Spala-ti parul ca de obicei dupa aceea. In cateva zile, radacinile vor fi intarite si nu te vei mai confrunta cu pierderea parului.

Sursa http://healthyfoodstar.com