Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a III-a)

41891

Acestea sunt cele mai eficiente alegeri pe care le puteti face in cazul in care doriti sa contribuiti la imbunatatirea sanatatii sistemului renal al organismului – Pentru o buna functionare a rinichilor trebuie sa avem obiceiuri sanatoase. Nu ar trebui sa asteptati pana in stadiul in care rinichii dumneavoastra incep sa functioneze anormal ca sa va ingrijiti de acestia. Va puteti curata rinichii cu anumite sucuri naturale care faciliteaza buna functionare a lor.

Sucul de merisoare ajuta rinichii datorita, in principal, pH-ului acestuia. Acizii din sucul de merisoare pot preveni dezvoltarea pietrelor la rinichi. Merisoarele contin o substanta chimica numita polimer, acesta fiind compusul responsabil pentru cresterea aciditatii urinei, impiedicand astfel formarea bacteriilor.

Conform celor de la American Kidney Fund, polimerul din urina nu permite bacteriilor sa se lipeasca de captuseala tractului urinar, actiune care ar multiplica bacteriile si ar cauza o infectie bacteriana.

Infectiile tractului urinar sunt de obicei cauzate de bacteria E. coli. Aceasta bacterie provine adesea din tractul urinar si se multiplica la deschiderea uretrei, aceasta fiind un tub de dimensiuni mici ce are rolul de a transporta mai departe urina din vezica. Merisoarele nu permit bacteriilor sa se aseze pe peretii rinichilor si sa se dezvolte.

Consumul de suc de pepene este o modalitate buna de a ne curata rinichii si de a contribui la dizolvarea pietrele de la rinichi. Acest suc este bogat in licopen, un element cu un bun rol in prevenirea cancerului. Se recomanda ca sucul de pepene sa fie consumat pe parcursul intregii zile – acesta regleaza activitatea vezicii. Acest tratament poate ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi, chiar si a celor de dimensiuni mari, acestea fiind mai apoi eliminate sub forma de granule foarte mici. In ciuda acestui fapt, sucul de pepene nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet.

Conform unui studiu din 1995 al Harvard University, pepenele contine mult potasiu, un mineral care este foarte util in curatarea si eliminarea depozitelor de toxine din rinichi. O alta intrebuintare a pepenelui este reducerea concentratiei de acid uric din sange, fapt care scade sansele ca rinichii sa fie afectati in mod negativ.

Pepenele are un continut mare de apa, fapt care duce la urinari dese si care ajuta la curatarea rinichilor. Antioxidantii din pepene ajuta la mentinerea rinichilor in stare buna.

Ananasii sunt foarte bogati in substante nutritive, vitamine si enzime care folosesc aproape fiecarui sistem din corp, aici incluzand rinichii. Ananasul contine o enzima numita bromelaina, care actioneaza pe post de antiinflamator. agent anti-cancer si antiinfectios.

Ananasii sunt utili rinichilor datorita caracteristicilor diuretice ale acestora, care contribuie la o buna functionare a intregului sistem renal. Cand rinichii funtioneaza optim, toxinele nu se pot acumula sub nicio forma in corpul nostru, nici in sange si nici in rinichi.

Fructele de padure, merisoarele si coacazele sunt bogate in antioxidanti si nu permit bacteriilor sa se lipeasca de peretele vezicii, fapt care asigura o excretie eficienta.

Pectina din sucul de mere ajuta la curatarea tractului urinar. Mentinerea unui tract urinar curat, lipsit de bacterii daunatoare reprezinta un pas important in mentinerea starii bune de sanatate a rinichilor, deoarece infectiile tractului urinar se pot raspandi foarte repede si pot ajunge la rinichi. Sucul de mere contine antioxidanti in cantitati mari si ajuta la eliminarea radicalilor in stare libera din rinichi si alte organe.

Patrunjelul este un diuretic si antiseptic care nu doar previne formarea pietrelor la rinichi, ci ajuta si la tratarea acestora. Acesta participa la mentinerea sanatatii rinichilor prin eliminarea substantelor nefolositoare si a toxinelor.

Va urma…

Citeste aici – Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a IV-a)

Comentariile sunt închise.