Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a IV-a)

1834

Acestea sunt cele mai sanatoase alegeri pe care le poti face pentru reducerea tensiunii arteriale – Exista anumite dovezi care sugereaza ca unele sucuri de fructe, in special cele bogate in potasiu, pot ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Hipertensiunea este o boala care reactioneaza favorabil la schimbari de dieta si de stil de viata.

O portie reprezentata de o cana de suc de portocale, contine 496 mg de Potasiu, 27 mg de Calciu si 27 mg de Magneziu. Potasiul poate preveni cresterea tensiunii arteriale, pe care o poate si controla, conform National Heart, Lung and Blood Institute. Studiile nu au dovedit in mod concludent ca aceste doua minerale (Mg si Ca) sunt benefice tensiunii arteriale, dar ambele elemente actioneaza impreuna cu Potasiul pentru a mentine sanatatea generala a corpului. Intr-un articol publicat in editia din Ianuarie, 2011 a “The American Journal of Clinical Nutrition”, cercetatori francezi au descoperit ca dupa un consum regulat, pe timp de 4 saptamani, de suc de portocale, un grup de barbati de varsta mijlocie, supraponderali, au prezentat o scadere a tensiunii arteriale.

Cercetatorii de la Shifa College of Medicine din Pakistan au desfasurat un studiu clinic. 259 de participanti diagnosticati cu hipertensiune in stadiu timpuriu au consumat 250-599 ml de suc de prune uscate in fiecare zi timp de opt saptamani sau au fost folositi pentru un grup de control. La sfarsitul studiului, persoanele care au consumat suc de prune aveau tensiunea arteriala mai mica fata de cei din grupul de control. O cana de suc de prune uscate contine 707 mg de Potasiu, 31 mg de Calciu si 36 mg de Magneziu.

O cana de suc de rodie contine 533 mg de Potasiu, 27 mg de Calciu si 17 mg de Magneziu. Conform unui articol publicat in editia din septembrie 2001 a “Atherosclerosis”, sucul de rodie contine antioxidanti eficienti – compusi care au potentialul de a ne proteja de bolile cronice, de efectele imbatranirii si aldeteriorarii celulelor. In articol, cercetatorii de la Rappaport Family Institute for Research in the Medical Sciences si Rambam Medical Center din Israel spun despre consumul de suc de rodie ca reduce tensiunea arteriala la pacientii hipersenzitivi cu 5%.

Sucul de merisoare este adesea asociat cu efecte curative asupra infectiilor tractului urinar, dar anumite studii arata ca acesta are, de asemenea, efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. In editia din noiembrie 2007 a “Nutrition Reviews” cercetatori ai Tufts University constata ca polifenolii din sucul de merisoare pot micsora tensiunea arteriala si pot reduce riscul instalarii bolilor de inima. Polifenolii reprezinta o categorie de antioxidant ce se gaseste in mancarurile pe baza de plante. Sucul de merisoare contine 194 mg de Potasiu,  20 mg de Calciu si 15 mg de Magneziu.

 Citeste aici – Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a V-a)

Comentariile sunt închise.