Cele SASE mari iluzii care fac din tine un prizonier al Matrixului

1552

“In inchisoare, iluziile iti pot oferi confort.” – Nelson Mandela

Pentru ca un magician sa reuseasca sa-si pacaleasca publicul, inselaciuneaa sa trebuie sa treaca neobservata si in acest scop el creaza o iluzie pentru a distrage atentia de la realitate.

In timp ce publicul este pe deplin fascinat, actul de inselatorie este comis, iar in cazul celui inselat, realitatatea sa devine inexplicabil construita pe o minciuna. Acest lucru se intampla pana in momentul in care cel inselat se trezeste si recunoaste adevarul si faptul ca a fost pacalit.

Mentinerea neincrederii in iluzia respectiva, cu toate acestea, este de cele mai multe ori o atitudine mult mai reconfortanta decat recunoasterea secretelor magicianului.

Traim intr-o lume a iluziilor. Astfel, multe dintre preocuparile care ne ocupa mintea si multe dintre sarcinile care ne umplu calendarul rezulta din impulsuri plantante la nivelul subconstientului nostru pentru a deveni cineva sau ceva ce nu suntem cu adevarat.

Acesta nu este un accident. In timp ce suntem indoctrinati in aceasta cultura autoritara de consumatori care domina in prezent ras umana, suntem invatati ca anumite aspecte ale societatii noastre sunt adevaruri intangibile si ca anumite modalitati specifice de a ne comporta si de a fi sunt de preferat.

Psihopatii ii priveaza de putere pe oameni in acest fel. Acestia ne orbesc cu neincetate baraje de sugestii care au ca scop distrugerea increderii personale si distrugerea increderii in viitor.

Publicitatea este doar varful unui urias aisberg. Atunci cand privim mult mai profund, putem vedea ca organizarea generala a vietii este centrata in jurul urmaririi unor iluzii si in jurul supunerii orbesti in fata unor institutii si idei care nu sunt deloc ceea ce par.

Suntem in adevaratul sens al cuvantului inrobiti. Multi numesc acest sentiment intangibil de opresiune “matrix”, un sistem de control total care iti invadeaza mintea si care ii programeaza pe indivizi sa se comporte si sa traiasca in concordanta cu o versiune conformista a realitatii, indiferent de cat de dure sunt consecintele unei astfel de vieti.

Cea mai grandioasa dintre iluziile care ne tin legati de matrice, de care multi sunt in continuare fermecati sunt prezentate in randurile urmatoare.

Iata care sunt cele SASE mari iluzii care fac din tine un prizonier al Matrixului:

#1. Iluzia legii, a ordinii si a autoritatii

Pentru multi dintre noi, supunerea in fata legii este o obligatie morala si multi dintre noi fac cu bucurie acest lucru, chiar daca scandalurile, coruptia si rautatea demonstreaza ca legea este destul de flexibila pentru cei care au destul de multi muschi pentru a o indoi.

Brutalitatea politieneasca existenta peste tot in lume si in special in tarile mai putin dezvoltate de care nu vorbeste nimeni, cazurile uriase de coruptie, favorizarea celor puternici si bogati si lipsa noastra de intimitate multumita camerelor de luat vederi existente pe la toate colturile sunt doar cateva dintre cazurile pe care le putem aminti. Si toate acestea au loc in timp ce numeroase razboaie sunt duse ilegal si imoral, ducand la uciderea si la distrugerea unor culturi si unor natiuni intregi.

Ordinea sociala nu este ceea ce pare, pentru ca este bazata in intregime pe conformare, ascultare si supunere, aceasta fiind pusa in aplicare prin ceea ce se numeste in drept penal “forta coercitiva a statului” sau cu alte cuvinte prin teama de violenta si prin frica.

Istoria ne invata din nou si din nou ca legea este foarte des folosita ca un instrument de opresiune, de control si de jaf social, precum si faptul ca orice asa-numita “autoritate” in aceasta privinta este falsa, ipocrita si nedreapta.

In cazul in care legea in sine nu respecta legea, nu exista nici o lege, nu exista nici o ordine si nu exista nici o dreptate.  Fastuozitatea si capcanele autoritatii sunt doar o ascundere a adevarului.

#2. Iluzia prosperitatii si a fericirii

Impodobirea cu haine scumpe si cu fel de fel de accesorii si brelouri, acumularea de bunuri materiale, de tablouri si de ceasuri scumpe care nu au nici o singura semnificatie sentimentala, totul spre invidia celor din jurul tau…Acestea ar fi invidiate de un monarh din secolul al XIX-lea si reprezenta un substitut pentru prosperitatea autentica.

Mentinerea iluziei prosperitatii este critica pentru economia noastra, pentru ca fundatia sa este construita pe consum, frauda, credit si datorii. Sistemul bancar in sine a fost proiectat complet pentru a crea bogatie nelimitata pentru cei putini in timp cei noi ceilalti suntem taxati pe eternitate.

Adevarata prosperitate este un mediu vibrant si o abundenta de sanatate, de fericire, de dragoste si de relatii adevarate. In timp ce din ce in ce mai multi oameni percep bunurile materiale ca pe o forma de auto-identificare in aceasta cultura, alunecam din ce in ce mai departe de experienta adevaratei prosperitati.

#3. Iluzia optiunilor si a libertatii

Citeste printre randuri si cauta amprenta fina a celor spuse in continuare – noi nu suntem liberi, nu prin prisma orcarui standard inteligent. Libertatea implica existenta optiunilor, dar in lumea in care traim, existenta optiunilor a ajuns sa insemne o selectie intre optiunile disponible, intotdeauna in limitele unui sistem juridic si fiscal corupt si in limitele normelor cultural acceptate si aplicate.

Nu privi mai departe de institutia falsei democratii moderne pentru a gasi un exemplu stralucit al unor alegeri false care par a fi cat se poate de reale.

Iluzia optiunilor si a libertatii este un opresor foarte puternic, pentru ca ne prosteste sa acceptam lanturi si o lesa extrem de scurta ca si cum acestea sunt adevaratele semne distinctive ale libertatii.

Multitudinea de optiuni este diferita de libertate, este o usoara forma de servitute.

#4. Iluzia adevarului

Adevarul a devenit un subiect sensibil in cultura noastra si am fost programati sa credem ca “adevarul” tine de la semizeii din mass-media, de la celebritati si de la guvern. In cazul in care televizorul declara ca ceva este adevarat, atunci am fi eretici sa credem altceva.

Cu scopul de a mentine ordinea, puterile existente depind de acceptarea noastra  a versiunii lor de adevar.

In timp ce ganditorii independenti si jurnalistii sufla continuu gauri in versiunile oficiale ale realitatii, iluzia adevarului este atat de puternica incat ar fi nevoie de o rasturnare la un nivel foarte mare pentru ca oamenii sa evite disonanta cognitiva si sa functioneze intr-o societate care urmareste in mod deschis crearea unor realitati false.

#5. Iluzia timpului

Ei spun ca timpul inseamna bani, dar aceasta este o minciuna uriasa. Timpul este viata ta. Viata ta este o manifestare continua a momentului prezent. Privind dincolo de lumea celor cinci simturi, lume in care am fost instruiti sa traim in conformitate cu ceasul si cu calendarul, descoperim ca spiritul este etern si ca fiecare suflet individual este o parte a acestei eternitati.

Marea inselaciune aici este consolidarea ideii potrivit careia momentul prezent este de mica sau de nici o valoare si ca trecutul este ceva ce nu putem anula sau uita vreodata si ca viitorul este intrinsec mai important decat momentul prezent.

Aceasta inselaciune ne poarta antentia de la ceea ce se intampla de fapt chiar acum si ne-o directioneaza spre viitor. De indata ce suntem concentrati pe ceea ce urmeaza sa devenim, mai degraba decat asupra a ceea ce este, suntem o prada foarte usoara pentru agentii de publicitate care ne tulbura viziunea noastra asupra viitorului cu fiecare grija si ingrijorare imaginabila.

Suntem cei mai fericiti atunci cand viata nu ne incorseteaza si cand spontaneitatea si dezordinea ne ofera sansa de a afla mult mai multe despre noi insine.

Pierzandu-ne in prezent, cu scopul de a avea fantezii despre viitor este una dintre cele mai mari capcane in care putem cadea. Imensele si atemporalele momente de bucurie spirituala, pe care le gasim in meditatia linistita sunt dovada ca timpul este o constructie a mintii omenirii si ca nu face parte neaparat din experienta umana.

In cazul in care timpul inseamna bani, atunci viata ta poate fi masurata in cativa euro si inseamna de asemenea ca tu poti fi cumparat cu bani. Atunci cand euro valoreaza mai putin, la fel si tu si viata ta.Acest lucru este o inselaciune totala, deoarece viata este, intr-adevar, de nepretuit.

#6. Iluzia separarii

La nivel strategic, tactica de dezbina si cucereste este procedura standard de operare a autoritatilor si a armatelor invadatoare, dar iluzia separarii trece intr-un plan si mai prodund decat acesta.

Suntem programati sa credem ca noi, ca indivii suntem in competitie cu toata lumea si cu tot ceea ce ne inconjoara, inclusi cu vecinii nostri si chiar si cu mama natura. Este un joc de noi vs. ei dus pana la extrem. Acest program instalat in mintile noastre neaga adevarul ca viata pe aceasta planeta este infinit interconectata. Fara aer curat, apa curata, sol sanatos, precum si fara un sentiment global vibrant al comunitatii nu putem supravietui aici.

In timp ce iluzia separarii ne mangaie gratificand ego-ul si ne ofera un sentiment de control, in realitatea nu serveste decat pentru a ne inrobi si pentru a ne izola.