0 Shares 522 Views

Imagini rare din anul 1914 – Miraculosul armistitiu de Craciun

Emanoil Hociota Dec 26, 2014
0 523

Pana in anul 1914, Primul Razboi Mondial a  revendicat aproximativ un milion de vieti in intreaga Europa, in doar cinci luni de lupte. In ajunul Craciunului, in ciuda ordinelor primite de a continua lupta, mitralierele au amutit dintr-odata si s-a intamplat ceva cu adevarat uimitor. In locul gloantelor, trupele germane si britanice au facut schimburi de cadouri, in timp ce in zone din Frontul de Vest rasunau colinde.

In zorii zilei de Craciun, cativa soldatii germani au iesit din transee si s-au apropiat de liniile inamicilor, pasind cu grija pe terenul minat si strigand “Craciun Fericit”, in limba engleza si in limba franceza.

  Cele OPT persoane toxice carora ar trebui sa le spui “Adio!”

01

La inceput, aliatii se temeau de o capcana, dar vazand ca germanii sunt neinarmati, au parasit transeele si au dat mana cu inamicul impotriva caruia luptasera luni de zile.

02

In curand, mai mult de 100.000 de nemti si de britanici si-au parasit transeele. Cadouri, inclusiv casti de protectie, au fost schimbate intre ambele parti.

03

Au existat chiar si cateva jocuri de fotbal…

04

Din pacate, aceasta a fost prima si ultima data cand un asemenea act avea sa aiba loc in timpul Marelui Razboi. Dupa ce au aflat despre armistitiu, ofiterii ambelor tabere si-au amenintat soldatii cu luarea unor masuri disciplinare in cazul in care acestia ar renunta la lupta.

  (Programul de 21 de zile) Ziua 9 - Scopuri autentice

05

Desi temporar, Armistitiul de Craciun dovedeste ca nici macar unul dintre cele mai sangeroase razboaie din istoria lumii nu poate zdrobi spiritul uman si nici nu-i poate lipsi de oameni de umanitatea lor.

06

 In incercarea de a readuce la viata acest miraculos armistitu si inspirati fiind de acesta, cei de la Sainsbury au facut o reclama.

In imagini putem sa-l vedem pe Jim in santul sau britanic si pe Otto in santul sau german. In frigul nopti, cele doua tabere incep sa cante “Silent Night”, un colind de origine austriaca.

You may be interested

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares75 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares17 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares46 views

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!

IoAnE - Sep 29, 2017

Odata cu dezvoltarea rapida a diferitelor canale de socializare online, ni se ofera mai mult ca oricand posibilitatea sa ne conectam cu oameni…

Most from this category