11 Povesti Budiste ZEN pline de intelepciune

1459
.

 

5. Chiar asa

11

Maestrul Zen Hakuin era laudat si admirat de catre vecinii sai pentru ca traia o viata curata.

Aproape de casa maestrului traia o frumoasa fata ai carei parinti detineau un magazin de produse alimentare. Dintr-o data, fara niciun avertisment, parintii ei au descoperit ca era insarcinata. Acest lucru i-a suparat la culme pe acestia.  Fata nu dorea cu niciun chip sa le spuna cine este tatal copilului, dar, dupa foarte multe discutii, aceasta le-a spus ca tatal este Hakuin. Plini de manie, parintii s-au indreptat catre casa maestrului si i-au cerut socoteala. Singurele cuvinte care ieseau din gura maestrului erau “Chiar asa?”.

Atunci cand s-a nascut copilul, parintii l-au dus la Hakuin, care acum era privit ca fiind un om lipsit de onoare de catre intregul sat. Parintii fetei i-au cerut acestuia sa-si asume responsabilitatea cresterii copilului. “Chiar asa?” a spus Hakuin si a acceptat copilul.

Un an de zile mai tarziu, fata nu a mai putut ascunde adevarul si le-a spus parintilor cine era adevaratul tata, un tanar care lucra intr-o piata din apropiere. Mama si tatal fetei au mers la Hakuin pentru a-si cere iertare si pentru a-si lua copilul inapoi.

Hakuin a dat dovada de intelegere, dar tot ceea ce le-a spus a fost:

“-Chiar asa?”.

VEZI CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE >>>>>

.