16 adevaruri pe care le cunosc dar pe care nu le-am invatat inca

1021

Exista o mare diferenta intre a cunoaste ceva si a trai in concordanta cu ceea ce cunosti. Iata cateva dintre adevarurile pe care le cunosc dar cu care nu am reusit inca sa traiesc pe deplin in concordanta:

1. Cu cat mai repede faci ceva, cu atat mai mult timp din viata ta poti petrece cu acel lucru deja facut.  Este cea mai sigura investitie si nu o sa te dezamageasca niciodata.

2. Nu am regretat niciodata atunci cand mi-am urmat rutina de antrenament.  Nu pot sa-mi amintesc pe deplin sutele de momente in care am amanat momentul in care ma voi duce la sala de fitness. Cu toate acestea, atunci cand ajung, ma simt extraordinar si-mi promit ca nu voi mai lipsi niciodata.

3. Ori de cate ori ma joc cu telefonul meu, nu fac altceva decat sa-mi scurtez viata. Un smartphone este o unealta necesara daca ai un lucru foarte util de facut, iar in 90% din timp eu chiar nu prea am ceva de facut pe telefon, exceptand navigarile pe Reddit. In timpul acelor minute tot ceea ce fac este sa-mi scurtez viata.

4. Nimic nu ma face sa ma simt mai productiv decat atunci cand fac curatenie in casa. Am discutat cu foarte multi prieteni si ei mi-au spus acelasi lucru: dupa ce faci curat in casa, mintea ta este mult mai limpede. Parca dintr-o data apar nenumarate oportunitati in aer atunci cand casa mea este curata. In plus, atunci cand fac  curat patrund pe deplin in momentul prezent.

5. Nu exista altceva ce poate sa-mi ofere satisfacie la fel cum o fac sesiunile de meditatie. Aceasta metoda ma face mai bun la orice, in special in luarea deciziilor. Uneori nu am timp si de aceea practic sesiuni de meditatie foarte scurte, de doua sau de trei minute.

6. Munca creativa este ceva ce poti face in orice moment. Aceasta nu este diferita de o altfel de activitae. Inspiratia este minunata, dar complet optionala.

7. Actiunile care nu se afla in concordanta cu ceea ce simt de cele mai multe ori dau rezultate. Atunci cand nu ma simt prea bine, daca decid sa actionez ca si cand ma simt bine, fericit, de cele mai multe ori, atunci cand termin ceea ce am de facut sunt fericit cu adevarat.

8. 95% din fericirea mea interioara provine din faptul ca am un acoperis deasupra capului, ca am un organism sanatos si ca am ceva de mancare. In cazul in care sunt nefericit acest lucru se datoreaza faptului ca am pierdut perspectiva asupra celorlalte 5 procente.

9. Mintile noastre sunt proiectate sa gestioneze mult mai putin decat ajungem sa gestionam de obicei intr-o zi obisnuita. Noi, ca oameni moderni avem atat de multe optiuni contradictorii incat acestea creaza foarte multa confuzie in mintile noastre. Cu cat am mai putine lucruri de facut, cu atat ma bucur mai mult de micile activitati. Cu cat scopurile mele sunt mai portionate, cu atat mai bine ajung sa ma desfasor. Cu cat portia de mancare este mai mica, cu atat ma bucur mai mult de gustul acesteia.

10. Cea mai rapida cale catre dezvoltarea mea personala este aceea de a face lucrurile pe care nu doresc sa le fac. Rezistenta interioara in fata acelor activitati ar trebui sa fie pentru mine un semnal de alarma care sa ma indrepte catre o dezvoltare rapida si catre noi aptitudini. Atunci cand decid sa actionez in ciuda acestei rezistente, acele sunt momentele in care ma dezvolt cu adevarat.

11. Tot ceea ce trebuie sa fac pentru a duce un lucru la bun sfarsit este sa fac primul pas. Ideea de a indeplini un scop mare mi s-a parut tot timpul dificila. Cu toate acestea, atunci cand am decis sa fac decat primul pas, o mare parte din rezistenta interioara disparuse, iar continuarea a devenit mult mai placuta.

12. Ori de cate ori cred ca sunt suparat pe cineva, de fapt sunt suparat pe situatie. Sunt suparat pentru ca dintr-o data viata cere ceva nou de la mine. Cu toate acestea, este mult mai usor sa implic persoana  care a contribuit la acea situatie. Vreau ca situatia sa fie responsabila si sa se rezolve de la sine. Asa ca, este mult mai usor sa transmit aceasta responsabilitate unei alte persoane. In felul acesta nu trebuie sa-mi asum eu insumi responsabilitatea.

13. In cele din urma, pentru a duce ceva la bun sfarsit, este necesar sa uiti de orice altceva in timp ce faci acel lucru. Mintea mea tot timpul spune ca a luat ceva foc sau ca exista ceva mult mai important care necesita atentia mea. Cu toate acestea, de cele mai multe ori reusesc sa nu reactionez emotional fata de aceste tipare de gandire.

14. Activitatile care imi aduc cel mai mult bucurie in viata sunt prietenii si cititul cartilor care ma pasioneaza. In afara de strictul necesar si de a ma bucura de o vacanta din cand in cand, eu nu am nevoie de altceva. Cu toate acestea, cele doua nu sunt inca prioritati clare si definitive. Care sunt prioritatile tale?

15. In cazul in care ma regasesc intrand intr-un argument, am facut o greseala. Nu conteaza care argument este valabil, deoarece, de indata ce am intrat intr-un argument cu cealalta persoana, comunicarea reala a luat sfarsit.

16. Foarte putine lucruri conteaza pentru mine pe termen lung. Acestea sunt sanatatea si familia mea. Toate celelalte probleme trec atat de repede incat nici  macar nu merita sa-mi fac griji.