Beneficiile pastei de dinti din ciocolata – Iata cum o poti prepara!

1234

Acestea sunt cele mai bune vesti pe care iubitorii de ciocolata si le-ar fi putut imagina vreodata. Cercetatorii de la Universitatea Tulane au descoperit ca pudra de cacao contine un extract puternic care parte a fi mult mai eficient in combaterea cariilor decat fluorura. De fapt, aceasta este o veste buna pentru fiecare dintre noi, avand in vedere riscurile la care ne supunem sanatatea luand contact cu aceasta substanta foarte periculoasa. Dovada acestei afirmatii sunt numeroasele cercetarii stiintifice care au devenit atat de evidente in ultimii ani.

Cercetatorii au facut o compratie si au constatat ca, atunci cand oamenii au aplicat pe smaltul dintilor lor pudra de cacao, suprafata dentara s-a remineralizat sau s-a reparat. Intr-un comunicat de presa, cercetatorii explica “Comparatia cu pastele de dinti care contin fluorura – una dintre ele cantitatea uriasa de 5000 ppm [parti per milion] – valideaza ceea ce cercetarile noastre au aratat tot timpul: ca Rennou [extractul de cacao] este mai eficient si mai sigur decat fluorul, o substanta care poate fi toxica daca este ingerata.”

Pasta de dinti din ciocolata este mai sanatoasa in comparatie cu pasta de dinti care contine fluor! Pentru prepararea acestei paste de dinti, vei avea nevoie de:

• 2 linguri de bicarbonat de sodiu

• 4 linguri de ulei de nuca de cocos

• 6 picaturi de ulei esential de cuisoare

• 2 lingurite de pudra de cacao organic

Mod de preparare

Combina toate ingredientele si amesteca pana cand amestecul va capata o textura omogena. Se recomanda pastrarea pastei intr-un recipient inchis ermetic, deoarece bicarbonatul de sodiu poate absorbi mirosurile cu usurinta. De asemenea, pasta poate fi pastrata intr-un tub gol de pasta de dinti.