Caju – Cel mai eficient antidepresiv natural

1590

Doua maini de caju sunt echivalentul terapeutic al unei doze de Prozac. La nivelul organismului exista un aminoacid esential numit L-triptofan. Acesta este sintetizat de catre organismul tau si este trasnformat in niacina – Vitamina B6 – un nutrient esential in reducerea anxietatii si in promovarea starii de bine. Chiar si mai important decat atat este faptul ca, triptofanul, la nivelul organismului este sintetizat si in serotonina, unul dintre cei mai importanti neurotransmitatori ai organismului. Acesta este neurotransmitatorul care promoveaza starea de fericire. Acest aminoacid are acelasi efect profund cu cel al Prozacului, cu cel al Paxilului sau cu cel al altor antidepresive similare care au scopul de a stimula productia de serotonina. Poti face acelasi lucru cu ajutorul nutritiei si nimeni nu iti va putea spune vreodata ca fasolea, mazarea, branza, nucile sau germenii de grau sunt toxici in cazul in care vei alege sa mananci astfel de alimente sanatoase.

Cantitatile mari de carbohidrati (amidon) din mesele tale sprijina triptofanul sa ajunga acolo unde organismul tau are cea mai mare nevoie de el, la nivelul creierului tau. Carbohidratii sunt necesari pentru ca acest aminoacid sa poata traversa bariera hemato-encefalica pentru a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie de el.

Caju ii ofera organismului tau tot ceea ce are nevoie pentru ca acest aminoacid sa traverseze bariera hemato-encefalica, datorita continutului proportional de triptofan si de carbohidrati. O singura mana mare de caju ii ofera organismului tau intre 1000 si 2000 de miligrame de triptofan, o cantitate care va avea o eficienta mult mai mare decat cea a antidepresivelor eliberate pe baza de prescriptie medicala.

Iata care sunt cele 15 beneficii uimitoare oferite de nucile caju:

In India aceste nuci sunt folosite in special la prepararea dulciurilor si in cele mai multe dintre cazuri, copiilor le place sa le manance asa cum sunt.  De fapt, aceste nuci de caju sunt originare din Brazilia, portughezii find cei care le-au adus in India in secolul al XVI-lea. Aceste nuci sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamine si minerale necesare pentru functionarea optima a intregului organism. Nucile de caju detin proprietati umitoare, cateva dintre acestea fiind prezentate mai jos:

1. Previn aparitia cancerului – Proantocianii sunt o categorie de flavonoli care lupta impotriva celuelor canceroase. Aceste substante si continutul ridicat de cupru intalnit in nucile de caju lupta impotriva unui numar foarte mare de tipuri de cancer, printre care si cancerul de colon. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii oferite de nucile de caju.

2. Contribuie la mentinerea sanatatii cardiovasculare – Nucile de caju au un continut scazut in grasimi in comparatie cu alte fructe cu coaja lemnoasa. In plus, contin antioxidanti care au capacitatea de a contribui la mentinerea sanatatii cardiovasculare

3. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale – Datorita cantitatilor de magneziu intalnite in acestea, nucile de caju au proprietatea de a reduce tensiunea arteriala.

4. Contribuie la mentinerea sanatatii parului tau – Cuprul este un mineral foarte important pentru mentinerea culorii naturale a parului tau, iar nucile de caju sunt foarte bogate in acest mineral.

5. Contribuie la mentinerea sanatatii oaselor tale – La fel ca si calciu, magneziu este de asemenea un mineral importat pentru sanatatea oaselor tale, acesta fiind principalul element intalnit in nucile de caju.

6. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului nervos – Magneziu este depozitat pe suprafata oaselor si impiedica calciu sa patrunda la nivelul celulelor nervoase si, prin urmare, iti pastreaza vasele sanguine si muschii intr-o stare de relaxare. Deficientele de magneziu pot cauza contracturi ale vaselor sanguine. De asemenea, pot cauza cresterea tensiunii arteriale, dureri de cap sau migrene.

7. Contribuie la prevenirea formarii de calculi biliari – Consumul zilnic de nuci de caju reduce riscul de dezvoltare a calculilor biliari cu pana la 25%.

8. Sprijina procesul de scadere in greutate – Chiar daca aceste nuci sunt considerate a fi bogate in grasimi, acestea contin colesterol bun, de care organismul tau are nevoie. Contrar credintei populare, cei care mananca caju de cel putin doua ori pe saptamana, acumuleaza mult mai putin in greutate in comparatie cu cei care nu mananca deloc.

9. Sunt foarte bogate in antioxidanti – seleniu, cupru, magneziu – care contribuie la procesul de formare al mai multor enzime.

10. Sprijina procesul de digestie – Nucile de caju sprijina cresterea, dezvoltarea si sinteza acizilor nucleici.

11. Contin o cantitate mare de vitamine – Nucile de caju sunt foarte bogate in vitaminele din complexul B – vitamine de care creierul tau are nevoie in cazul in care suferi de depresie. De asemenea, aceste vitamine previn aparitia anemiei sideroblastice.

12. Un somn placut – Dupa menopauza, aceste nuci de caju te pot ajuta sa dormi linistita si relaxata.

13. Radicali liberi – Nucile de caju sprijina utilizarea eficienta a fierului si eliminarea radicalilor liberi care cauzeaza aparitia problemelor de sanatate.

14. Degenerarea maculara – Nucile de caju detin abilitatea de a filtra razele UV si de a ne proteja de degenerarea maculara.