Cele 14 comportamente pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret

1334

Oricat de mult am incerca sa ne intoarcem in trecut pentru a schimba ceva ce s-a intamplat deja, nu vom reusi niciodata sa facem asta. Indiferent de efortul pe care-l vom depune, este imposibil. Cu toate acestea, putem oricand crea oricand un nou inceput pentru noi insine. Pentru a face asta, este necesara eliminarea completa din viata noastra a unor obiceiuri si comportamente care ne impiedica dezvoltarea personala si spirituala. Iata care sunt cele 14 de comportamente pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret:

1. Ar trebui sa evitam sa ne mai pierdem timpul cu oamenii nepotriviti – Viata noastra este mult prea scurta si mult prea pretioasa pentru a oferi acest dar unor oameni care nu-l merita pe deplin. Oamenii de care iti vorbesc sunt acea categorie de oameni in preajma carora simti ca iti este stors si ultimul gram de fericire interioara. In cazul in care cineva isi va dori sa faca parte din viata ta, cu siguranta va putea face asta. Evita sa te mai lupti pentru a face parte din viata persoanelor care nu te doresc cu adevarat in viata lor. De asemenea, este foarte important sa-ti amintesti ca adevaratii prieteni sunt alaturi de tine si in momentele bune si in momentele dificile ale vietii tale.

2. Ar trebui sa incercam sa nu mai fugim de problemele si de de situatiile dificile ale vietii noastre – Ai incredere in tine insuti, priveste-le drept in ochi si infrunta-le cu pieptul inainte. Cu toate ca nu o sa-ti fie usor la inceput, pe termen lung o sa-ti fie mult mai dificil in cazul in care nu vom face asta. Este necesar sa invatam sa ne adaptam, deoarece acestea sunt momentele in care ne dezvoltam ca fiinte umane.

3. Ar trebui sa incetam sa ne mai mintim pe noi insine – Fie care-ti dai seama sau nu, poti sa minti orice persoana de pe lumea aceasta, dar pe tine insuti nu te vei putea minti niciodata. In momentul in care vei avea curajul sa stai fata in fata cu umbra ta, cu aspectele negative ale personalitatii tale, cu defectele tale, cu tot ceea ce incerci sa eviti sa constientizezi, viata ta se va imbunatati consierabil.

4. Ar trebui sa nu ne mai punem nevoile personale pe ultimul loc – In cazul in care iubim pe cineva excesiv este foarte important sa nu uitam niciodata ca si noi suntem persoane speciale. Este foarte important sa nu ne pierdem pe noi insine in astfel de relatii. Cu siguranta este important sa ne impartasim dragostea si darurile personale cu ceilalti, dar este si mai important ca astfel, sa nu ne pierdem pe noi insine.

5. Ar trebui ca niciodata sa nu incercam sa fim ceea ce nu suntem – Este foarte dificil sa fim noi insine intr-o lume care incearca in mod constant sa ne schimbe in asa fel incat sa fim ca toti cei din jurul nostru. Intotdeauna vor exista oameni in jurul tau care vor avea ceva in plus fata de tine, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa incerci sa fii ca ei. Ei nu vor fi niciodat ceea ce esti tu si nu vor avea niciodata calitatile tale. Nu incerca niciodata sa-ti schimbi felul de a fi doar pentru a fi pe placul cuiva. Cine te va aprecia te va aprecia pentru cel ce esti cu adevarat, nu pentru un personaj pe care incerci sa-l interpretezi.

6. Ar trebui sa rupem toate atasamentele fata de trecut – Oricat de mult am incerca, nu vom putea niciodata sa cream un nou capitol din viata noastra, asta in cazul in care ne incapatam si vrem sa recitim iar si iar ultimul capitol.

7. Ar trebui incercam sa distrugem toate temerile de a face greseli – Oricat de mare ar fi greseala pe care ai facut-o, ea spune mult mai multe despre caracterul tau, decat ar reusi vreodata sa spuna inactiunea. Ar trebui sa intelegi asta. Cei care au atins maiestria, in orice domeniu, au gresit mult mai mult decat ne imaginam majoritatea dintre noi.

8. Ar trebui sa incetam sa ne mai invinovatim pentu greselile din trecutul nostru – Indiferent de greselile pe care le-am facut la un moment dat si de rezultatele produse de acestea, un lucru este sigur: pana la urma, acestea au avut o influenta pozitiva asupra prezentului, asupra caracterului si asupra persoanei care suntem astazi, chiar daca atunci nu ne-am dat seama.

9. Ar trebui sa intelegem pana la urma faptul ca fericirea nu poate fi cumparata – In ciuda faptul cu suntem facuti sa credem ca lucrurile cele mai de pret ne pot aduce fericirea – datorita societatii de consum in care traim – adevaratele lucruri care ne pot aduce fericirea sunt complet gratuite – iubirea, zambetele, momentele petrecute in compania celor dragi si multe altele.

10. Ar trebui sa renuntam sa mai credem ca altii ne pot face fericiti – In cazul in care nu esti fericit in propria singuratate, ce te face sa crezi ca altii te vor putea face vreodata fericiti? Este foarte important sa invatam sa ne iubim si sa ne apreciem pe noi insine, cu scopul de a trai o experienta placuta impreuna cu celelalte persoane.

11. Ar trebui sa renuntam la gandul care ne spune ca nu suntem pregatiti – Chiar daca nu ti si pare uneori a fi adevarat, afla ca nimeni nu se simte pe deplin pregatit in momentele in care isi fac aparitia diferite oportunitati. Este foarte important sa intelegem ca oportunitatile, atunci cand isi fac aparitia, ne forteaza sa parasim pestera confortului personal. Cu alte cuvinte, la inceputul progresului, nu ne vom simti niciodata pe deplin pregatiti.

12. Ar trebui sa incetam sa ne mai implicam in relatii din motive gresite – Fiecare relatie din viata noastra ar trebui sa fie aleasa cu intelepciune. In cazul in care ceva este menit sa se intample, mai mult ca sigur se va intampla. De cele mai multe ori, persoanele potrivite isi fac aparitia in vietile noastre, chiar in momentele in care ne asteptam cel mai putin.

13. Ar trebui sa reununtam la competitia dintre noi si cei din jurul nostru – Progresul tau nu va putea niciodata sa fie calculat in functie de cei din jurul tau, ci in functie de tine insuti, cel de ieri. Succesul nu este o competitie dintre tine si cei din jurul tau, sau o lupta, succesul este o lupta cu tine insuti.

14. Ar trebui sa nu mai incercam sa dam impresia ca totul este bine, atunci cand nu este asa – Fiecare dintre noi putem sa fim coplesiti de anumite situatii dificile. Este ceva normal. Nu ar trebui sa creezi impresia unei persoane puternice tot timpul si nu ar trebui sa creezi impresia ca totul este in regula intotdeauna. In cazul in care vrei sa plangi, fa-o! Nu astepta sa-ti spuna cineva ca este in regula sa plangi. Este mult mai bine sa plangi ,decat sa tii supararile in interiorul tau. Cu cat mai rapid te exteriorizezi, cu atat mai rapid vei putea sa zambesti din nou!