Cele 20 de lucruri la care ar trebui sa renunti definitiv pana de Anul Nou

1502

De cat de mult stres esti inconjurat? Te simti afectat de circumstantele vietii si de probleme emotionale? Drumul spre fericire si spre regasirea echilibrului emotional incepe cu eliberarea de griji si de stres. Am invatat aceasta lectie in propria mea calatorie, prin depasirea unor dependente, prin vindecarea de depresie si prin intepartarea de o cariera corporatista cu scopul de a face ceea ce-mi dicteaza inima cu adevarat. In timpul acestui proces deloc usor, dar plin de satisfactii, a fost necesar sa ma eliberez de o multime de lucruri pentru a deveni persoana care sunt astazi.

Fizic, spiritual si emotional, a fost necesar sa invat cum sa renunt la persoana care m-am gandit ca sunt pentru a ajunge sa fiu cine imi doream cu adevarat sa fiu. Eliberarea de orice in viata poate aduce cu sine diferite temeri, dar poate fi, de asemenea, un incredibil act de iubire de sine.

In cazul meu, eliberarea de griji si de stres a reprezentat o diferenta enorma; desigur, nu reusesc intotdeauna sa mentin o linie dreapta, dar am descoperit ca o simpla lista de mementouri ma poate ajuta enorm in acele momente.

Acestea sunt cele 20 de lucruri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa fii fericit:

1. Elibereaza-te de toate gandurile care nu te fac sa te simti responsabil si puternic.

2. Elibereaza-te de sentimentele de vinovatie care apar pentru ca ai ales sa faci ceea ce-ti doresti sa faci cu adevarat.

3. Elibereaza-te de teama de necunoscut; mergi pas cu pas si vei vedea ca drumu ti se va dezvalui.

4. Elibereaza-te de regrete; la un moment dat in viata ta, orice s-a intamplat a fost exact ceea ce ti-ai dorit.

5. Elibereaza-te de griji; ingrijorarea este asemenea unei rugaciuni pentru ceea ce nu-ti doresti.

6. Elibereaza-te de obiceiul de a-i invinovati pe ceilalti pentru orice; asuma-ti responsabilitatea pentru propria ta viata. In cazul in care nu-ti place ceva, ai doua optiuni – poti accepta sau poti schimba.

7. Elibereaza-te de gandurile care iti spun ca este ceva in neregula cu tine; tu contezi, iar lumea are nevoie de tine asa cum esti.

8. Elibereaza-te de gandurile care iti spun ca propriile tale vise nu sunt importante; intotdeauna urmeaza-ti inima.

9. Elibereaza-te de a mai fi persoana care are grija de toata lumea si care ii sare oricui in ajutor mai tot timpul; inainte sa faci asta, ai grija de tine.

10. Elibereaza-te de gandurile care iti spun ca ceilalti sunt mult mai fericiti, mult mai de succes sau mai altfel decat tine. Esti exact acolo unde ar trebui sa fii. Calatoria ta se desfasoara perfect pentru tine.

11. Elibereaza-te de convingerea potrivit careia exista un singur mod de a face lucrurile sau un singur mod de a vedea lumea; bucura-te de aceasta lume a contrasturilor si celebreaza diversitatea vietii.

12. Elibereaza-te de tiparele de gandire care iti saboteaza viitorul cu ajutorul trecutului. Este timpul sa mergi mai departe si sa-ti spui o poveste noua.

13. Elibereaza-te de gandurile care iti spun ca nu esti acolo unde ar trebui sa fii. Esti exact acolo unde ar trebui sa fii pentru a putea ajunge acolo unde iti doresti sa ajungi, asa ca intreaba-te unde doresti sa ajungi.

14. Elibereaza-te de furia fata de fostul sau de fosta si fata de membrii de familiei. Cu totii meritam sa fim fericiti si iubiti; doar pentru ca s-a terminat, asta nu inseamna ca acea dragoste a fost gresita.

15. Elibereaza-te de nevoia de a fi mai mult si de a face mai mult; astazi ai facut tot ceea ce ai putut, iar asta este indeajuns.

16. Elibereaza-te de gandurile care iti spun ca ar trebui sa cunosti cum pentru a o scoate la capat; vei invata cum pe parcurs.

17. Elibereaza-te de problemele tale financiare; fa-ti un plan pe termen lung si concentreaza-te pe abundenta din jurul tau.

18. Elibereaza-te de nevoia de a-i schimba sau de a-i salva pe ceilalti. Fiecare om are propria sa cale, iar cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa lucrezi cu tine insuti si sa nu te mai concentrezi atat de mult in incercarea de a-i schimba pe ceilalti.

19. Elibereaza-te de nevoia de a te conforma si de a fi acceptat de toata lumea. Unicitatea ta este cea care te face sa fii remarcabil.

20. Elibereaza-te de sentimentele de ura de sine. Nu esti forma corpului tau si nici greutatea acestuia. Cine esti tu conteaza, iar lumea are nevoie de tine asa cum esti.