Principala stare in care ne aflam majoritatea dintre noi este una de agitatie. In aceste conditii nu ar trebui sa ne mire faptul ca principalele cauze de deces sunt afectiunile cardiovasculare. Fiecare dintre noi vrem sa ajungem undeva, undeva unde nici noi nu prea stim. Aceasta agitatie reprezinta principala cauza a aparitie stresului. Iata cele mai intalnite Zece cauze ale stresului si antidotul impotriva acestora:
10. “Nu am timp” Frecvent se intampla sa ai un program atat de incarcat incat sa nu stii ce sa faci mai intai. Treburile de la serviciu, treburile de acasa, toate contribuie la acumularea stresului.
Solutia Poate suna evident, dar un program mai eficient al zilei poate reduce stresul. Majoritatea dintre noi irosim timpul facand activitati care nu sunt atat de importante. Cunaste-ti prioritatile si alege sa faci treburile care nu-ti fac prea mare placere prima data ca apoi sa te poti relaxa.
9. Stil de viata nesanatos Avand in vedere ca nu avem asa de mult timp, majoritatea dintre noi preferam sa consumam mancare tip fast-food sau alegem sa fumam pentru a ne relaxa.
Solutia Fa pasi marunti catre un stil de viata sanatos. Alege o salata in loc de un hamburger, in loc sa fumezi o tigare du-te la plafar si cumpara-ti niste seminte de susan sau de chia, sau, de ce nu, cumpara-ti o jucarie anti-stres. Doar stiind ca te indrepti catre un stil de viata sanatos te vei simti mai vesel si mai optimist in viata de zi cu zi.
8. Vorbesti prea mult Poate ai aceasta tendinta de a vorbi excesiv, atat la munca cat si acasa. Daca ai acest obicei vei fi stresat tot timpul.
Solutia Este mai bine sa fii onest si sa lasi oamenii din jurul tau sa-ti cunoasca limitarile personale.
7. Conflictele la locul de munca sau acasa Daca relatiile cu cei din jurul tau sunt pline de tensiune este mai mult decat probabil ca vei simti stresul cu alta intensitate.
Solutia In timp ce argumentele nu le poti evita, poti evita conflictele de indata ce observi ca discutia se duce in directia gresita. Nu e nevoie de conflicte, e nevoie de o solutie cu care ambele parti pot fi de acord.
6. Incapacitatea de a trata lucrurile asa cum sunt Unele persoane nu au abilitatea de a accepta lucrurile asa cum sunt sau nu pot realiza ca unele lucruri sunt in afara controlului personal, deci nu depind de ei.
Solutia Dezvolta aceasta calitate denumita acceptare. Sa incerci sa schimbi lucrurile care nu sunt in sfera controlului personal sau sa te gandesti cum ar fi fost daca ar fi fost altfel sau “de ce nu e ca mine”, este un obicei care nu face altceva decat sa produca o accelerare a acumularii stresului in viata ta.
5. Incapacitatea de a te relaxa Aceasta viata agitata pe care o traim cei mai multi dintre noi nu face decat sa ne aduca o stare de tensiune, iar corpul nostru nu are cand sa scape de stresul acumulat. Acest lucru ne afecteaza pe termen lung.
Solutia Sa iei o pauza cand simti ca nu mai dai randament in ceea ce faci poate fi remediul perfect. Sau de ce nu cateva respiratii constiente si profunde.
4. Probleme Stesul poate fi cauzat de mai mult factori, probleme de familie, financiare, de sanatate. Uneori aceste probleme nu au o solutie imediata dar este mai bine sa te ocupi de ele decat sa incerci sa le ignori.
Solutia Daca astfel de probleme sunt o cauza de stres in viata ta, este mai bine sa incerci sa schimbi ceva rapid acolo unde se poate.
3. Priveste partea amuzanta din toate situatiile Unii oameni detin capacitatea de a trata adversitatile din jurul lor razand. Acestia nu-si permit luxul de a se stresa fara rost.
Solutia Adopta o perspectiva cat mai amuzanta asupra vietii si nu mai sta asa serios toata ziua. Razi, zambeste si astfel vei deveni din ce in ce mai stresat.
2. Situatiile stresante par de neevitat, dar le poti evita cat de mult posibil.
Solutia Evita situatiile stresante si gaseste o alternativa la acestea.
1. Cauza stresului: Schimbari majore in viata ta Schimbarile majore in viata ta, lucrurile cu care te-ai obisnuit si care nu mai sunt la fel poti fi o reala cauza de stres.
Solutia Priveste schimbarile ca pe niste provocari. Daca privesti schimbarile ca pe o provocare pozitiva in loc sa o privesti ca pe ceva negativ stresul ce acompaniaza acea schimbare e putin probabil ca te va afecta cu aceeasi intensitate.
Sursa: realbuzz.com