Cele SAPTE beneficii ale saunei cu emisie in infrarosu

1264

Azi, mai mult ca oricand, organismul uman este asaltat de factori nocivi care pot pune in pericol sanatatea noastra. Vorbim aici despre poluarea din aer si apa, despre chimicalele pe care le gasim in alimente, despre alimentatia haotica si dezechilibrata, despre sedentarism, obezitate si mai ales despre stresul generalizat.

In aceste conditii, eliminarea toxinelor din organism, reducerea kilogramelor in plus si relaxarea, cu scopul de a preveni stresul, devin actiuni imperative, o nevoie acuta pe care fiecare din noi o constientizeaza si pe care ar trebui sa o si onoram. Sauna cu emisie in infrarosu reprezinta o solutie pentru toate acestea. Iata care sunt cele SAPTE beneficii ale saunei cu emisie in infrarosu:

1. Detoxifierea organismului

Emisia in infrarosu cu lungime de unda mare penetreaza tesuturile moi in profunzime, pina la 3 – 4 cm. In acest fel sunt incalzite straturile inferioare ale epidermei, inclusiv tesutul adipos adiacent. Ca urmare, se produce o transpiratie abundenta care stimuleaza glandele si astfel sunt eliminate toxinele stocate in tesutul adipos (urme de chimicale, metale grele, etc). Analizele au aratat ca acest tip de sudoare contine pana la 30% grasimi fata de maxim 10% din  transpiratia  de efort sau generata de sauna clasica.

2. Inlaturarea stresului, relaxarea psihica si musculara

Primul efect resimtit dupa doar citeva minute de sedere in sauna cu emisie in infrarosu este o relaxare totala, care priveste toti muschii si se extinde repede asupra psihicului. Toata tensiunea de peste zi se topeste si dispare, la fel oboseala si incordarea. Caldura blanda care te invaluie si te patrunde lin anuleaza contracturile musculare si te incarca efectiv cu energie. Simti cum renasti, capeti tonus si chef de viata iar somnul redevine profund si odihnitor.

3. Stimularea sistemului imunitar

Incalzirea organismului in sauna se poate asemana cu o febra artificial indusa. Ca raspuns, se declanseaza automat o serie de procese biologice care fac parte din mecanismul de autoaparare. Cand in corpul nostru apar infectii virale sau microbiene, primul sau raspuns de autoaparare este febra. Cresterea temperaturii peste nivelul normal declanseaza alte si alte procese: se trece la productia mai mare de leucocite si se accentueaza circulatia in sistemul limfatic, etc. Practic in urma unei sedinte de sauna organismul este mai pregatit sa lupte cu o eventuala infectie.

4. Reducerea tesutului adipos, cu pierdere in greutate

Odata ce creste temperatura in organism, diferite organe intra in actiune automat, ca sa refaca echilibrul termic: ritmul cardia creste, atat frecventa cat si intensitatea contractiilor, ca si cum ai alerga sau ai face un efort fizic consistent. 30 minute de sauna echivaleaza cu 30 minute de alergare si te ajuta sa arzi intre 400 si 700 de calorii. La acest efect se adauga desigur topirea si eliminarea efectiva prin piele a unei importante cantitati de grasime. In combinatie cu diferite produse care au darul de a intensifica arderile in organism, rezultatele pot fi spectaculoase in 2-3 luni.

5. Reducerea durerilor articulare

Patrunderea caldurii in profunzime in tesuturile moi, inclusiv in articulatii, produce o vasodilatatie persistenta. Intensificarea circulatiei sanguine cuplata cu acest fenomen, permite ca si in articulatiile imbatrinite sau suferinde sa patrunda mai mult sange cu nutrienti si cu oxigen, asa incat tesuturile din structura acestor articulatii sunt revitalizate. Dispare durerea si se recastiga flexibilitatea articulatiilor suferinde. In cazul entorselor sau luxatiilor se scurteaza mult perioada de recuperare, prin sedinte repetate de cite 30 minute pe zi.

6, Refacerea circulatiei periferice

Sedintele repetate produc vasodilatatia periferica persistenta si in acest fel prin stimulari repetate se ajunge la mentinerea deschisa a mai multor vase periferice si chiar este stimulata geneza de vase noi.

7. Reducerea celulitei, intinerirea si curatirea pielii

Prin procesul de transpiratie abundenta se elimina cantitati importante de toxine depozitate in straturile inferioare ale epidermei si se faciliteaza desprinderea si inlaturarea naturala a celulelor moarte. In acelasi timp, prin vasodilatatie se permite o mai buna alimentare a pielii cu sange, substante nutritive si oxigen, asa incat sunt reluate si accentuate procesele vitale care refac structura, fermitatea, elasticitatea si stralucirea acestui important organ.

Sursa