Cele SAPTE convingeri care iti pot transforma in mod profund viata

1165

Convingerile tale sunt cele care determina intr-o foarte mare masura persoana care esti astazi. Convingerile sunt cele care te ajuta sa inaintezi in viata si cele care controleaza intr-o mare masura gandurile si actiunile de baza ale vietii tale de zi cu zi. In cazul in care crezi ca viata este extraordinara, atunci viata iti va oglindi aceasta credinta si astfel, cu fiecare dovada pe care ti-o prezinta viata, convingerea ta devine din ce in ce mai puternica. In cazul in care crezi ca viata nu este prea placuta, cu siguranta vei incerca sa gasesti – la nivel inconstient – toate dovezile care pot sustine aceasta credinta.

Miracolul mintii

Esti o persoana uimitoare si ai o minte sclipitoare, iar darul pe care-l impartasim fiecare dintre noi este capacitatea noastra de a ne schimba convingerile proprii despre orice.

1. Alege-ti o convingere pe care ti-ai dori sa o ai.

2. Gaseste dovezile care sa intareasca veridicitatea convingerii respective.

3. Gandeste-te in mod activ la dovezile intalnite si incearca sa gasesti din ce in ce mai multe.

4. Dupa cateva zile sau saptamani in care ai gasit suficiente dovezi spune-ti “Eu cred…”

5. Treci la actiune pentru a-ti demonstra veridicitatea convingerii adoptate.

6. Continua sa te gandesti la noua ta convingere in saptamanile sau lunile urmatoare.

7. Acum noua convingere este instalata in mintea ta pentru totdeauna.

Aceasta este o versiune extrem de succinta cu privire la modul prin care iti poti schimba convingerile, despre tine, despre ceilalti si despre lumea din jurul tau. Convingerile noastre sunt instrumente foarte puternice si de aceea trebuie sa ne folosim de puterea lor cu intelepciune.

Iata care sunt cele SAPTE convingeri care iti pot transforma in mod profund viata:

1. Sunt complet responsabil pentru ceea ce se intampla in viata mea

In cazul in care iti vei asuma pe deplin responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in viata ta, indiferent de ceea ce se intampla, vei avea un control complet asupra realitatii tale. Evenimentele neplacute isi pot face in continuare aparitia in viata ta, evenimente care nu intra in sfera lucrurilor pe care le poti controla, dar modul in care vei raspunde in fata acestora va depinde de tine pe deplin. Nu le inmana celor din jurul tau puterea ta personala invinuindu-i pentru ceea ce s-a intamplat in viata ta. Accepta ce s-a intamplat si concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti controla.

Prin adoptarea acestei convingeri iti vei recapata puterea ta personala. Incearca sa adopti aceasta credinta timp de o saptamana si observa rezultatele produse de aceasta.

2. Temerile mele sunt nefondatate

Gandeste-te la una dintre cele mai mari temeri ale tale chiar in acest moment. Acum intreaba-te daca ai incercat vreodata sa depasesti aceasta teama sau daca aceasta te-a ranit cu adevarat intr-o anumita masura.

Nu cu mult timp in urma imi era foarte frica de albine. La auzul zumzetului lor de fiecare data alergam asemenea unui atlet la olimpiada. Apoi, mi-am pus intrebarea “Ce s-ar intampla daca nu voi mai fugi de fiecare data cand se apropie o albina de mine?”. Stii ce, nu s-a intamplat nimic.

Temerile tale indica directia spre care ar trebui sa te indrepti pentru a te dezvolta.

3. Nu pot citi gandurile celorlalti oameni

Te-ai gadit vreodata in timp ce purtai o conversatie cu cei din jurul tau “Ei cred ca eu…”. Prin mintea fiecaruia dintre noi au trecut astfel de ganduri. Gici ce, nu vom putea citi mintile celor din jurul nostru. Pur si simplu nu avem aceasta abilitate, nu am avut-o si nu o vom avea.

Asa ca, inceteaza sa-ti mai folosesti abilitatile telepatice imaginare si nu-ti mai irosi energia incercand sa te gandesti la gandurile pe care le au celelalte persoane despre tine.  Asculta sfatul celor apropiati, dar nu evita niciodata sa faci sau sa nu faci ceva, temator fiind de gandurile celorlalti referitoare la tine.

4. Obstacolele sunt facute pentru a fi depasite

In calatoria noastra prin viata cu siguranta vom intalni o multime de obstacole. De mult prea multe ori, atunci cand unii dintre noi intalnim un obstacol avem tendinta sa renuntam, pana in momentul in care acesta nu ne mai sta in cale. Intotdeauna vor exista obstacole in viata noatra, in special in cazurile oamenilor care isi urmeaza scopurile in viata. Acestea exista in viata noastra pentru a fi depasite.

5. Oamenii din viata mea reflecta intr-o mare masura valoarea pe care cred ca o am

Persoanele din viata ta trebuie sa reflecte intr-o mare masura ceea ce crezi ca meriti, nici mai mult si nici mai putin. Oamenii vor veni si vor pleca din viata ta, dar oamenii care vor ramane in viata ta vor reflecta valorile, principiile si credintele interioare in diferite etape ale vietii tale. Gandeste-te la asta cateva minute.

6. Este imposibil sa fii perfect

Ca om, este literalmente imposibil sa atingi perfectiunea, deoarece aceasta perfectiune este ceva ce poate fi imbunatatit. Atunci cand vei adopta aceasta credinta, vei putea realiza mult mai multe in viata ta si intr-un timp mult mai scurt.

7. Cu cat iau mai multe masuri pozitive, cu atat mai multe evenimente pozitive isi fac aparitia in viata mea

Fiecare dintre noi ne intalnim  cu o multime de oportunitati in viata, dar, ceea este important are legatura cu actiunile pe care le luam pentru a fructifica aceste oportunitati. Nu le permite propriilor ganduri si convingeri sa te blocheze. Incearca zi de zi sa te imbunatatesti si profita din plin de oportunitatile pe care ti le ofera viata.