Cele SAPTE lucruri pe care ar trebui sa ti le amintesti atunci cand vrei sa renunti

2019

Fiecare dintre noi am simtit la un moment dat nevoia sa renuntam la ceva. Este foarte usor sa ne descurajam in situatia in care avem impresia ca timpul pe care suntem nevoiti sa-l investim intr-un vis sau intr-un obiectiv este coplesitor. In viata fiecaruia dintre noi exista cicluri de entuziasm, de creativitate si acestea sunt urmate de cicluri de disperare, de descurajare, precum si de dorinta de a renunta.

Cu scopul de a nu renunta, este necesar sa depasim descurajarea si sa continuam pana la linia de sosire. Iata care sunt cele SAPTE lucruri pe care ar trebui sa ti le amintesti atunci cand vrei sa renunti:

1. Aminteste-ti de ce ai inceput

Aminteste-ti momentul in care ai decis sa urmezi acest scop. Iti amintesti bucuria si fericirea care te-a coplesit in acele momente cu gandul la aventura care te asteapta? La inceput a existat o imagine in mintea ta. Inceputul a fost simplu, dar cu timpul a devenit mai dificil. Amintirea momentului in care a inceput totul te poate ajuta sa aduci in atentia ta motivul efortului tau. In acel moment, anticiparea scopului realizat este alimentata din nou si vei incepe sa ai aceasi putere interioara pe care ai avut-o atunci cand ai inceput. Respira adanc si aminteste-ti scopul. Nu renunta!

2. Incearca sa intelegi adevarul motiv pentru care vrei sa renunti

Sentimentele care te imping sa iei decizia de a renunta pot fi coplesitoare. Incearca sa descoperi cauza reala a motivului pentru care doresti sa reununti. Esti obosit din punct de vedere fizic? Te-ai neglijat pe tine insuti in timpul acestui proces? Intampini anumite dificultati pe care nu erai pregatit sa le intalnesti? Iti lipsesc aptitudinile? Ai nevoie de o pauza inainte de a te intoarce la scopul tau mai puternic ca niciodata? Exista mai multe motive care te pot face sa renunti. De indata ce iti vei da seama care este motivul real din spatele deciziei partiale de a renunta lupta este jumatate castigata. Nu renunta!

3. Imagineaza-ti finalul

Pastreaza-ti in mintea imaginea produsului sau rezultatului final. Aceasta vizualizare simpla iti va indrepta in continuare pasii in directia corecta. Aminteste-ti sloganul: fiorul victoriei sau agonia infrangerii! Oricand iti vine in minte gandul de a renunta, aminteste-ti de fiorul pe care ti-l ofera vitoria si de agonia infrangerii. Nu renunta!

4. Fa-ti un plan si inca unul de rezerva

Inainte de a te implica in urmarirea scopului tau este necesar sa ai intotdeauna un plan de rezerva. Exista diferite moduri prin care poti face acest lucru. Poti face o lista, o diagrama sau o lista de verificare a sarcinilor pe care le vei urma in drumul tau. In momentele in care apar gandurile de renuntare, te poti reintoarce la planul tau personal si te poti reorienta catre actiune. In plus, este necesar sa ai si un plan de rezerva pentru momentele in care vrei sa renunti. Astfel, vei avea intotdeauna o alternativa in cazul in care prima da gres. Nu renunta!

5. Gaseste sprijin din partea celorlalti

Nu te izola si nu-ti ascunde sentimentele de frustrare. Cauta sprijin din partea celorlalti. Cere sprijinul prietenilor, familiei sau chiar si forumurilor on-line. In lumea intreaga oamenii se confrunta cu sentimente de deznadejde, de frica si de nesiguranta.  Gasind o persoana care a trecut deja prin episoade de genul acesta vei putea sa te intorci mult mai usor pe drumul tau. Nu renunta!

6. Fii recunoscator!

Indiferent de greutatile cu care te confrunti, nu uita niciodata sa-ti exprimi recunostinta, chiar si pentru aspectele care-ti fac viata dificila. In momentele in care iti vine sa renunti, fa un pas inapoi si fa-ti o lista cu toate lucrurile din viata ta pentru care esti recunoscator. Atunci cand iti muti atentia asupra aspectelor pentru care esti recunoscator, sarcinile par sa capete o lumina noua. Nu renunta!

7. Sarbatoreste victoriile

Meriti sa-ti recunosti si sa nu pierzi din vedere toate victoriile pe care le-ai acumulat in calatoria ta. In loc sa te simti coplesit si sa le urmezi sentimentelor care te indeamna sa reunti, fa-ti o lista cu toate lucrurile pe care le-ai realizat pana acum. Sarbatorindu-ti progresul pe care l-ai cunoscut pana acum vei putea sa-ti recapeti energia si sa-ti continui calatoria cu o alta putere interioara. Nu renunta!