Cele SAPTE plante de legenda care vor aduce belsugul in casa ta

2260

Despre trifoiul cu patru foi s-au spus multe legende. Una dintre legende spune ca Eva, dupa izgonirea ei din paradis, a luat un trifoi cu patru foi ca amintire din Gradina Edenului. Exista multe asemenea plante insotite de un simbolism legendar. Nu putini dintre noi, in copilarie, am cautat trifoi cu patru foi sau flori de liliac in trei sau cinci petale, in speranta ca vom cunoaste norocul in viata. Inspirate din traditia Feng Shui si nu numai, acestea sunt cele sapte plante de legenda care vor aduce belsugul in casa ta:

#1. Dracaena sanderiana sau „bambusul cu noroc”.

Originar din China, potrivit unei legende asiatice stravechi, „bambusii cu noroc” oferiti sau primiti cadou aduc noroc. In ceea ce priveste ingrijirea sa nu este o planta pretentioasa. Un simplu vas cu apa proaspata ii este mai mult decat suficient.Nu este pretentios ca ingrijire, un simplu vas cu apa proaspata ii este mai mult decat suficient.

Potrivit principiilor feng shui, prezenta unui bambus norocos in casa poate spori puterea rugaciunilor. Amplasarea lui in spatii luminoase, cu o aerisire buna si schimbarea periodica a apei il va mentine frumos si verde.

#2. Oxalis

Oxalis sau trifoiul ornamental nu ar trebui sa lipseasca din casele noastre. Este o planta foarte frumoasa care are nevoie de un pic de atentie. Se spune ca un ghiveci mic cu trifoi pe pervazul sufrageriei sau al bucatariei iti va aduce noroc la bani. Nu uitati sa-l uzi periodic, caci are nevoie de multa apa, iar uscaciunea la nivelul radacinilor il face sa intre in repaus.

#3. Ienupar (Juniperus communis)

In cazul in care detineti o gradina in fata casei, un ienupar plantat la intrare va va proteja de hoti si accidente casnice. Tolereaza cam orice fel de sol, cu conditia sa nu fie prea imbibat cu apa.

#4. Stejarul (Quercus robur)

In mitologia Nordica se spune ca plantarea unui stejar va mareste sansele unei vieti imbelsugate.

#5. Pachira aquatica

Acesta nu este doar un pomisor extrem de elegant si decorativ pentru spatiul de locuit, ci este renumit si ca aducator de noroc la bani. Lumina si caldura sunt conditiile de cultura cele mai importante, dar fiti atenti, ca nu suporta aerul foarte uscat.

#6. Iasomia

Cunoscuta in India sub denumirea de “regina florilor”, iasomia nu este o simpla planta decorativa. Dincolo de uimitoarele beneficii pe care le ofera sistemului nervos, despre aceasta planta se spune ca aduce proprietarului sanatate si noroc.

#7. Galbenelele (Calendula officinalis)

Acestea sunt poate florile cu cele mai multe efecte benefice. Cel putin asa spun traditiile vechi romanesti. Florile proaspete de galbene vor atrage succesul si inspiratia in tot ce faceti. Cateva flori de galbenele presarate in apa din cada sau asezate sub perna sau patul in care dormiti vor spori sanatatea si vor face ca munca voastra sa fie incununata cu success.