Cele SASE asteptari la care ar trebui sa renunti pentru totdeauna!

1379

Singurul mod prin care putem evita impactul pe care il au ceilalti oameni asupra vietii noastre este sa nu mai facem parte din realitatea sociala asa cum o stim. Cu alte cuvinte, impactul altor persoane asupra vietilor noastre este inevitabil. Cu toate acestea, depinde de noi daca alegem sau nu sa-i permitem lumii din jurul nostru sa ne determine sau sa interfereze cu fiecare actiune, cu propriul comportament sau cu felul nostru de a face lucrurile. Desigur, prima optiune nu suna ca si cum ar fi o reteta sigura pentru o viata mai fericita si mai putin complicata. De aceea, vom arunca o privire mai atenta asupra principalelor asteptari la care ar trebui sa renuntam pentru a trai o viata fericita si implinita.

Acestea sunt cele SASE asteptari la care ar trebui sa renunti pentru totdeauna!

1. Nu te astepta ca oamenii sa te respecte daca tu nu te respecti suficient!

Propria ta perceptie este cel mai important indiciu cu privire la cine esti tu cu adevarat. Aceasta este cea care ii ghideaza pe cei din jurul tau atunci cand incearca sa gasesca un mod de a ajunge sa creeze o conexiune cu tine, de a vorbi cu tine si de a te cunoaste cu adevarat. Tu ar trebui sa intelegi foarte bine faptul ca nu te poti astepta ca cei din jurul tau sa te respecte in cazul in care tu nu o faci suficient. Cei din jurul tau nu te vor admira in cazul in care tu nu te vei admira. Este foarte important pentru tine sa iei o decizie radicala chiar in acest moment – decizia de a renunta sa te mai uiti catre cei din jurul tau pentru a-ti demonstra ca esti frumos, capabil si puternic. Crezi sau nu, esti extraordinar. Asa suntem toti! Unii nu-si dau seama! Sa nu te indoiesti niciodata de asta!

2. Nu te astepta ca oamenii sa stie ce gandesti!

S-a intamplat vreodata sa fii dezamagit de actiunile sau de inactiunile cuiva doar pentru ca nu te-ai exprimat cu adevarat sau doar pentru ca nu ai dat niciun semn cu privire la modul in care preferi sa fii abordar? Ei bine, atunci este momentul sa intelegi acest simplu adevar – oamenii din jurul tau nu sunt capabili sa-ti citeasca gandurile. Salveaza-te de aceasta dezamagire si inceteaza sa te astepti ca cei din jurul tau sa stie ceea ce gandesti cu adevarat. Comunicare este cheia unor relatii cu adevarat sanatoase si cheia catre pacea interioara. Atunci cand cunosti un nou partener renunta la jocuri si spune cu adevarat ceea ce ai de spus. Atunci cand ai anumite probleme cu cei din jurul tau – fii cinstit si arata-ti dispozitia de a comunica. Atunci cand este vremea unei noi promovari, este foarte important sa fii clar cu privire la viitoarele atributii. Desigur, exista anumite lucruri care ar trebui sa fie simtite, nu comunicate verbal, de aceea este important sa abordezi situatiile din viata ta cu o minte deschisa.

Nu uita! Este foarte important sa fii indeajuns de deschis pentru a-ti exprima gandurile. Astfel, vei scapa de numeroasele neintelegeri neplacute care se fac simtite in relatii.

3. Nu te astepta ca cei din jurul tau sa te faca fericit

Intotdeauna, pentru fiecare dintre noi exista undeva acolo o persoana care ne poate face fericiti, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa ne petrecem timpul in cautarea ei. Renunta la gandul care iti spune ca fiecare persoana din viata ta se afla acolo pentru propria ta fericire si bucurie. Uneori, vei simti ca cineva se afla in viata ta doar pentru a ingreuna lucrurile pentru tine. Sentimentele de suparare nu te vor ajuta in acest caz. Accepta faptul ca cel mai natural scop al fiecarei fiinte umane este reprezentat de fericirea personala. Ar trebui sa intelegem fiecare dintre noi faptul ca suntem pe deplin capabili sa fim fericiti si fara contributia celor din jurul nostru. Cu toate acestea, uneori, ideea celor din jurul nostru de fericire include si fericrea noastra. In acel moment iti poti da seama ca ai intalnit cu adevarat o fiinta umana pretioasa pe care ar trebui sa o apreciezi cu adevarat.

4. Nu te baza pe cei din jurul tau pentru propria ta bunastare

De indata ce te obisnuiesti sa depinzi de alte persoane din viata ta pentru propria ta bunastare, incetezi sa mai depui suficient efort pentru a avea grija de tine. In loc sa simti o constanta lipsa a prezentei cuiva, incearca sa ai grija te tine! Nu-ti justifica inactiunea de a avea grija de tine in toate aspectele vietii tale, gandindu-te la momentul in care vei intalni acea persoana speciala care iti va schimba viata. Nimeni altcineva nu ar trebui sa aiba  un mai mare control decat tine asupra lui “aici si acum”. Renunta la credinta potrivit careia viata ta va capata o turnura extrem de pozitiva atunci cand vei intalni persoana potrivita. In viata ta tu esti acea persoana potrivita pe care tot o astepti de ceva timp.

5. Nu te astepta ca cei din jurul tau sa fie in regula tot timpul

Este foarte bine sa ne punem pe noi insine pe primul loc, dar acest lucru nu ar trebui sa presupuna neglijarea nevoilor celor din jurul nostru. Fii bun si delicat cu toti oamenii pe care ii intalnesti. Este foarte important sa intelegi ca fiecare dintre noi ducem propriile noastre batalii! Nimeni nu are nevoie de cateva batalii in plus. Nu cunosc o persoana pe lumea aceasta care sa nu aiba probleme. Este foarte important sa-ti arati empatia si compasiunea fata de cei din jurul tau. Pregateste-te sa intalnesti in drumul tau grosolanie, indiferenta si chiar cruzime. Cu toate acestea, renunta la tendinta de a judeca rapid. Fiecare dintre noi avem motivele noastre si dreptul nostru de nu fi in regula tot timpul.

6. Nu te astepta ca cei din jurul tau sa se incadreze in ideea pe care ti-ai format-o despre ei

Fiecare dintre noi cunoastem foarte bine cat de obositor si frustrant este aceasta incercare futila. Ceea ce omitem foarte multi dintre noi este faptul ca acest lucru este valabil si in cazul celorlalti. De aceea ar trebui sa renuntam la incercarea de a-i schimba pe cei din jurul nostru cu scopul de a se potrivi cu imaginea pe care o avem despre ei. Dezvoltarea spirituala necesita un anumit nivel de generozitate, dar nu in sensul material. Este foarte important sa le oferi celor din jurul tau libertarea de a fi cine sunt ei cu adevarat. Cu toate acestea, este foarte important sa nu confundam aceasta acceptare cu acceptarea comportamentelor care aduc nefericire in viata ta. In cazul in care o persoana din viata ta poseda anumite defecte alaturi de care nu poti sa traiesti, asta inseamna ca persoana respectiva nu ar trebui sa faca parte din viata ta.